Ajax en Feyenoord gaan onderuit, PSV nieuwe koploper

In één weekend is de Eredivisie behoorlijk op zijn kop gezet.

De koploper, Ajax, speelde vandaag namelijk gelijk tegen Roda JC, 2-2. Omdat PSV dit weekend wel won staan de Eindhovenaren nu bovenaan.

Ondertussen blijft het slecht gaan met Feyenoord. De Rotterdammers dachten een maand of twee geleden nog dat ze wellicht mee konden strijden om de titel, maar weten nu beter. Zij verloren voor de vijfde keer op rij. Dit keer was ADO Den Haag sterker.

Hoewel ik een Ajax-supporter ben kan ik niet anders dan toegeven dat dit eigenlijk volstrekt logisch is. PSV heeft namelijk gewoon de beste selectie van Nederland. Ajax heeft zonder meer de beste trainer, maar daar red je het niet altijd mee, zeker niet als andere clubs meer geluk hebben bij het aantrekken van nieuwe spelers.

Want dat is het grootste verschil tussen PSV en de rest. Als de Eindhovenaren een speler kopen is die bijna altijd daadwerkelijk een versterking. Bij Ajax en Feyenoord is dat helaas lang niet altijd het geval. Sterker nog, met name de Amsterdammers begaan de ene miskoop na de andere. Bij PSV is dat anders. Daar halen ze alleen mensen die het team echt beter maken, en als ze dan een beetje meer kwijt zijn aan loon- of transferkosten, so be it.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. M. Brandenburg

  En terecht het aantal wedstrijden dat Ajax op zijn tenen liep en tegen de verhouding won zijn bijna niet meer te tellen, ik denk dat we nu langzamerhand naar een meer realistische stand in de competitie gaan.

 2. The Oracle

  ik heb eerst een dagie geleden naar de voetbal show van Messi and brothers zitten kijken ,
  en daarna gisteren eerst naar “Tikkie trug Jaap , Ajax ” !!, kan iemand die “”kanjers “uit Amsterdam vertellen, dat als ze een wedstrijd spelen op nieuwe schoenen , ZE EERST DE DOZEN ERAF MOETEN HALEN ??
  wat een niveau , die komen nog geen vuilnisbak voorbij , geen inzet, dekken op 20 meter , niemand die durft en kan koppen , voorzet gelijk over achterlijn , of voorzet die naar beneden komt 20 meter voor het doel
  dit zooitje mocht in 1969/70/71 mijn veters nog niet vastmaken !
  EN JA RODA UIT ALTIJD MOEILIJK !!! whhahahaha
  , deze wedstrijden werden vroeger telefonisch afgedaan
  Daarna feyenoord, ?? wat schittert aan de maas, nou na de kerst niet zo veel hoor, dat is niveau voetballen voor de “”gouden loempia ” op woensdag middag , ik stel voor om een groot gat te graven, en die hele Micky – mouse competitie daar in te storten, en dan mogen ze het gat zelf achter zich dichttrekken !
  Om met bert Visscher te spelen, !! wat vond u ervan

  HEEEEELLLEEEEMMAAAAAL NIKSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.