Automobilist opgepakt: dronk 11 keer te veel

Een automobilist uit Terneuzen is zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij maar liefst elf keer meer had gedronken dan wettelijk toegestaan.

Ja, dat lees je goed: elf keer meer.

Dat betekent dat deze man letterlijk stomdronken was. Om het nog erger te maken veroorzaakte hij ook nog eens een eenzijdig ongeval. Met andere woorden: hij veroorzaakte een ongeluk waarbij alleen hij — gelukkig maar! — betrokken was.

Hij raakte de macht over het stuur kwijt, reed tegen een verkeerspaal aan en kwam tot stilstand in de sloot. Op het politiebureau blies hij ruim 1000 ug/l. De man had nog geen vijf jaar zijn rijbewijs en was zodoende nog een beginnend bestuurder.

Voor beginnend bestuurders geldt dat ze een alcohollimiet hebben van 88 ug/l. Wat dat betreft had hij dus zelfs meer dan elf keer het toegestane maximum.

Sommige mensen hebben geduld en compassie met mensen die met alcohol op achter het stuur gaan zitten, maar ik niet. Deze man zette namelijk niet alleen zijn eigen leven op het spel, maar ook dat van talloze anderen. Hij had zomaar tegen een ander op kunnen rijden; en die ander had dat met zijn of haar leven kunnen bekopen.

Als je dronken achter het stuur stapt neem je het risico dat je een ander doodrijdt. En nee, ‘ik was te dronken om die beslissing te maken’ is geen goed excuus. Je weet van tevoren dat je gaat drinken en moet dus van tevoren met een plan op de proppen komen om veilig terug te gaan naar huis.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. toetssteen

    11 keer voor een man dat is 33 eenheden, maar achter elkaar gaat niet, want dat red zelfs de meest dronken Rus niet. Dan kom ik met de natte vinger op het equivalent van 3 flessen wodka! Die kerel heeft de lever van een beer!!! U en ik zouden ergens voor dood liggen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.