Bespottelijk: GeenStijl maakt dappere vrouw kapot, en noemt het een ‘rectificatie’

Ze zeggen dat mensen met een rood kruin geen ziel hebben. Volgens mij is die volkswijsheid vals: juist een roze kruin is een teken van zielloosheid.

Zoals menigeen inmiddels doorheeft doe ik mee aan het programma Arm in Nederland? Eigen schuld!. Samen met enkele andere Nederlanders ben ik er op uit getrokken om te bekijken hoe armoede in Nederland eruitziet. Bestaat het? Hoe ziet het eruit? En uiteraard de hamvraag: is er wat aan te doen? De serie loopt van afgelopen maandag tot en met vanavond, en registreert hoe wij 11 dagen mensen ontmoetten in de armoede, en er ook zelf aan moesten geloven.

Het was voor mij een boeiende reis, en de respons van de pers was over het algemeen positief: ik zelf heb een hoop geleerd van anderhalve week ondergedompeld zitten in de armoede en bovendien heb ik een aantal boeiende nieuwe vriendschappen gesloten. Niemand kan mij dat nog afpakken, al doet schreeuwersblog GeenStijl een goede poging.

Afgelopen woensdag schreef de roze website namelijk over het EO-programma Arm in Nederland? Eigen schuld! Het stukje wat verscheen was nogal zuur van toon – “Lekker bezig EO, de stemming kantelt.” – maar bevatte geen overduidelijke feitelijke onjuistheden. Wel maakte GeenStijl een hoop poeha over de programmatitel, wat volgens schrijver ‘Mutsaerts’ onderbuikuitspraken waren. Dat GS – uitvinder van termen als ‘neuqen’, ‘heaumeaux’ en ‘De Dagelijkse Kunstknie’ – anderen verwijt met de onderbuik moest ik wel gniffelend aanzien.

Anyway, dat stukje was dus een beetje rancuneus maar verder wel schattig. Lekker laten gaan, dacht ik. Totdat gisteren eerdergenoemde Mutsaerts het een goed idee leek om nogmaals over Arm in Nederland? Eigen schuld! te schrijven. Dit keer werd echter niet alleen een blik zure augurken opengetrokken, maar kennelijk ook een bak paddo’s. GeenStijl fantaseerde er vrolijk op los. In het programma zou namelijk een ‘actrice’ zitten:

[Zojuist] bereiken ons berichten dat de EO voor deze vet confronterende echte mensen-tv acteurs heeft ingezet. Wat betreft de wijnhuis-vrouw hebben we nog geen bewijs, maar da’s slechts een kwestie van tijd. Een ander karakter uit de show, dat van de slimme, niet vieze, correct Nederland pratende, hoogopgeleide vrouw die het DUS OOK HEEL MOEILIJK heeft, blijkt nl. een actrice te zijn. Zie onderstaand fragment uit ‘Arm in Nederland’ waarin Sacha haar verhaal doet, en check dan deze beelden waarin ze als actrice optreedt in een SBS6 programma waar mensen moedwillig opgelicht worden (als waarschuwing, ???).

Het hilarische is dat GeenStijl het plaatste onder vermelding van ‘Rectificatie’. Daarmee weten de roze gasten iets bijzonders voor elkaar te krijgen wat ik nog nooit gezien heb: een rectificatie plaatsen die nog meer onzin bevat dan de originele post. Maar goed, we weten dus wel dat GeenStijl aan rectificaties doet, en dat is voor het roze blog op zich een hele stap… Ook al rectificeren ze zich deze keer juist verder de smoezelige leugens in. Als bewijs voor hun “onthulling” tonen ze een filmpje van SBS, waarin een actrice zich zogenaamd laat oplichten. Iedereen die ook maar drie seconden naar de beelden kijkt ziet direct waar het misgaat: dit is gewoon een hele andere vrouw. Zelfs met de allerbeste wil van de wereld lijkt deze laptopvrouw voor geen meter op Sasja.

vlcsnap-2016-01-21-08h57m07s187

Zowel de EO als presentator Dennis van der Geest lieten al weten dat GeenStijl onzin verkondigde, maar aangezien ik Sasja ook zelf ontmoet heb in de aflevering die afgelopen maandag werd uitgezonden wil ik er wel een schepje bovenop doen: als er iemand puur natuur is, is zij het wel. Vanwege de tijd is maar een fractie van de ontmoeting van mededeelnemer Zita en mij met deze bijzondere vrouw uitgezonden, maar als zij een actrice is vreet ik m’n hoed op. Ik heb niet alleen Sasja ontmoet, maar ook haar twee schatten van kinderen. Ik heb haar moeder de handgeschud en uitgebreid met haar gepraat over het hoe en waarom van haar situatie. Ik kan iedereen verzekeren: Sasja is zo echt als het maar zijn kan. GeenStijl kletst uit de nek:

Denigrerend omschrijft Geenstijl Sasja vervolgens als een “vrouw die het DUS OOK HEEL MOEILIJK heeft”, en doet haar daarmee ze ernstig tekort. Zoals Dennis ook al aangeeft op zijn Facebook werkt Sasja dag en nacht aan de terugkeer naar betaald werk – iets dat zij verloor toen ze onverwacht zwanger bleek en kort daarna scheidde. Ze woont op een bungalowpark, en zit met een restschuld na de verkoop van een huis dat onder water staat. De wijze waarop GeenStijl daar overheenfietst is respectloos en ronduit bizar.

Laat mij dat dus beter aanpakken: kent u nog iemand die een hardwerkende PR-medewerkster zoekt? Neem dan contact op met productiemaatschappij Tuvalu en zij zullen u verder helpen! Met Sasja in huis krijgt u waar voor uw geld.

De vraag die resteert is nu of de GeenStijlers ook zo dapper zullen om hun eigen rectificatieblunder te rectificeren vandaag, want wat ze gisteren een moedige vrouw als Sasja geflikt hebben is beneden elk peil – zélfs beneden de pruttelende en modderige waterstand van GeenStijl.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. mijn-idee

  Nou, uuhm, ja…, De afleveringen gezien.
  Goh Tim, leen jij je voor dit soort programma’s dan joh ?
  Ja toch? Niet dan ?
  Jammer.
  Ik vond je in de stukjes vaak al niet te best, en behoorlijk irritant en vooringenomen, waar een journalist onbesproken en feitelijk behoort te zijn . (feiten, geen mening, dat is voor columnisten)
  Je optreden in dit programma nogal tenenkrommend voor iemand die dagelijks zoveel mensen de les leest via zijn eigen morele meetlat.

  Vroeger hadden we hier een woord voor en die ga ik hier niet noemen.
  Een beetje goede journalist komt daar zelf wel achter met een beetje onderzoek…..
  Hint, het begint met een e en eindigt op een l…

 2. Krijgsman

  Geen Stijl is een vies nieuwsblog van gewetenloze smeerpijpen. Alle aandacht voor die pubers is teveel.

  1. cmsuijkerbuijk

   Hoe kun jij dat nou weten? Jij bezoekt die sites toch nooit?!

  2. Beukman

   Ik kan beamen wat Krijgsman schrijft. “Gewetenloos” is een zeer goede omschrijving. De redactie gaat er zelfs prat op: “gewoon, omdat het kan”, is de lijfspreuk.
   Gewoon omdat het kan verwoest Geenstijl dan ook levens van mensen, door foto’s of filmpjes te publiceren, evenals NAW-gegevens. Wie in de handen van Geenstijl valt, is nog niet jarig. Als bonus stuurt men dan zgn reaguurders er op af, ook wel de Roze Horden genaamd, die het slachtoffer bestoken met mails, telefoontjes en zelfs echte brieven waarin wordt gedreigd om de kinderen van het slachtoffer anaal te verkrachten, en meer van zulks fraais. Gewoon, omdat het kan. Uiteraard distantieert de redactie van Geenstijl zich hiervan, iedere keer opnieuw.

   Waar huizen dan de individuele redactieleden van Geenstijl? Daar is moeilijk achter te komen. De redactie van Geenstijl bestaat niet alleen uit het soort jochies die vroeger op het schoolplein “slappe” kinderen in elkaar tremden, gewoon omdat het kon, het zijn nog lafbekken ook. Wie verhaal wil halen bij deze klootzakken, zal erachter komen dat ze zo hun maatregelen hebben getroffen om zelf buiten schot te blijven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.