ChristenUnie: afgewezen asielzoekers moeten sneller uitgezet worden

Geen categoriejan 18 2016, 15:00
Zowaar een voorstel van de ChristenUnie waar we het allemaal over eens kunnen zijn.

ChristenUnie-Kamerlid Voordewind wil dat de procedure voor vrijwillig vertrek van asielzoekers wordt versneld. "Het duurt te lang voor mensen terug kunnen naar hun land. De onzekerheid knaagt aan mensen", aldus Voordewind. "Iedereen die vrijwillig wil vertrekken moet voorrang krijgen."

Natuurlijk moeten mensen zo snel mogelijk vertrekken, maar ik begrijp de opmerking over "onzekerheid" niet helemaal. Als je uitgeprocedeerd bent kun je toch gewoon weg? Het zal toch niet zo zijn dat de Nederlandse overheid een ambtenaar van de immigratiedienst voor je deur zet en je de toegang tot het vliegveld ontzegt?
Dat klinkt gek, maar je zou gaan denken dat dit wél zo is. Een asielzoeker uit Irak, Hussein geheten, pleegde onlangs namelijk zelfmoord omdat hij terug wilde naar Irak, maar daar niet toe in staat werd gesteld door de overheid. Dat is tenminste de uitleg van de CU én van De Telegraaf, toch niet bepaald een politiekcorrecte krant van multiculturele wensdenkers.
Het is lastig om precies uit te zoeken wat hier werkelijk aan de hand is, maar het is natuurlijk totaal onzinnig om asielzoekers die zélf willen vertrekken dwars te zitten. Dat is de wereld op zijn kop. Als zij weg willen moeten we daar alleen maar blij mee zijn. Indien nodig moet de regering hun vliegticket maar betalen; hoe sneller ze weg zijn hoe beter. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de samenleving. Het kost immers een lieve duit om voor asielzoekers te zorgen die niet mogen werken en de hele dag alleen maar voor zich uit kunnen staren terwijl de Nederlandse belastingbetaler in hun onderhoud voorziet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten