ChristenUnie: gemeenten moeten gedwongen worden om vluchtelingen te accepteren

De progressief-christelijke partij de ChristenUnie wil dat individuele gemeenten gedwongen worden om vluchtelingen op te nemen, ook als ze dat zelf absoluut niet willen.

Tegen Nu.nl zegt ChristenUnie-Kamerlid Joel Voordewind daar het volgende over:

“Gemeenten mogen niet hun verantwoordelijkheid afschuiven op andere gemeenten. Ik hoor nu van wethouders dat ze zich verplicht voelen asielzoekers op te vangen, omdat buurtgemeenten opvang weigeren. Dat is niet eerlijk.”

Hoewel de opvang van vluchtelingen in bepaalde gemeenten voor veel onrust heeft gezorgd is Voordewind ervan overtuigd dat de tegenstand afneemt als alle gemeenten meedoen:

“Doordat de asielzoekers over het hele land worden verspreid zal het gaan om kleinschalige opvang. De boosheid richtte zich op de grote groepen die kleine gemeenten moesten opnemen.”

Dat klinkt natuurlijk alleraardigst, maar er is één probleempje: heel veel Nederlanders willen helemaal geen vluchtelingen meer opnemen, en zeker niet in hun eigen gemeenten. Niet alleen “niet meer dan 500,” maar gewoon helemaal geen. Niet zo gek natuurlijk aangezien de nieuwkomers beter behandeld worden dan autochtone Nederlanders; zij zien huurhuizen aan zich voorbijgaan en hele buurten veranderen.

Hilarisch genoeg voegt Voordewind daar aan toe dat de opvang in de gemeente ervoor zorgt dat de immigranten beter integreren. Nou heb ik regelmatig contact met mensen die ervaring hebben met deze immigranten, en ik hoor alleen maar geluiden over dat de meerderheid er werkelijk geen fluit aan doet om ‘Nederlander’ te worden. Wel ontvang ik signalen over asociaal gedrag, mishandeling van vrouwen, en massa-verkrachtingen op stations — dat laatste dan vooral in Duitsland, maar toch.

Gemeenten moeten zelf het recht hebben om te bepalen hoe hun steden en dorpen eruit zien. Als inwoners van een gemeente geen trek hebben in massaimmigratie moeten ze het recht hebben om dat te kunnen zeggen… en het beleid te beïnvloeden. De boven ons gestelden in Den Haag hebben daar blijkbaar wat moeite mee, maar ik denk dat we dat razendsnel kunnen oplossen door de immigranten massaal naar hun woonwijken te sturen.

De enige vraag die ik nog heb is hoe lang Nederlanders het nog accepteren dat de Haagse kaasstolp zelf bepaalt wat er gebeurt en de mening van Jan met de Pet gemakkelijk terzijde schuift?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Terzo

  Volgt die gristengriezel het nieuws uit Duitsland niet of heeft hij een bord voor zijn kop?

 2. V.K.

  -Na ja, wie schuift nu de verantwoordelijkheid af, da’s toch echt Voor de Wind.

  -Na windmolentjes worden straks ook vluchtelingen geplaatst door middel van algemene maatregel van bestuur.

  -Dingen als (thuis)zorg etc zijn dan weer van staat naar gemeente geschoven.

 3. Bromsnor

  Onbegrijpelijk. Zijn christenenbroeders worden uitgemoord en vervolgd in het Midden-Oosten (en zelfs in de Europese asielcentra zijn christenen niet veilig) en nu wil de ChristenUnie zoveel mogelijk van die moslims Nederland binnenhalen.

  Irakese bisschop: ”Het lot van het Westen zal erger dan dat van ons zijn.”

  Op de vraag waarom er in de religie van Mohammed zo gemakkelijk extremistische bewegingen zouden kunnen ontstaan, antwoordde aartsbisschop Nona:

  Omdat de koran verzen bevat die tot geweld oproepen. Zij verklaren alle niet-moslims tot ongelovigen, die of tot de islam bekeerd of gedood moeten worden. Het probleem is gelegen in deze verzen, die dat heel duidelijk zeggen en die een integraal bestanddeel van de islam zijn.

  Om een mens in de Arabische taal een “ongelovige” te noemen, is zeer gevaarlijk. De ongelovige geldt als dusdanig minderwaardig, dat een moslim, welke moslim dan ook, iedere moslim met hem kan doen wat hij wil: hij kan hem doden, kan zijn vrouw nemen, kan zijn kinderen tot slaaf maken en zich zijn bezit toe-eigenen.”

  https://ejbron.wordpress.com/2015/12/18/irakese-bisschop-het-lot-van-het-westen-zal-erger-dan-dat-van-ons-zijn/#more-104099

 4. Koos_Koets

  Als hij nu zou roepen dat we CHRISTELIJKE vluchtelingen moesten opnemen, dan had hij een punt.

 5. Ni28

  Wij worden gedwongen om onze bezetters zelf te helpen. Dat is nu echt christelijk! En naïef.

 6. Pimsch

  Zie hier weer zo’n opvoeder van het Nederlandse volk.

 7. Svetlana

  Helemaal eens met de ChristenUnie die blijkbaar zo sociaal en christelijk zijn dat ze niet alleen maar aan hun geloofsgenoten denken maar aan iedereen.

  Blijkbaar heeft kerst en het nieuwe jaar (2016) niet geholpen om mensen op deze site wat barmhartelijker te maken

  1. van Urk

   Men kan wel aan iedereen gaan denken maar soms schieten sommigen een beetje door. Svetlana zou zelfs gevluchte Nazi,s bed,bad en brood geven want Nazi,s zijn toch ook maar mensen of niet dan?

 8. Krijgsman

  Tot de opvang van vluchtelingen wordt niet op gemeentelijk niveau besloten, daar heeft de CU gelijk in.

  1. Ali Yas

   Eigenlijk wordt daartoe ook niet op landelijk niveau besloten. We vangen gewoon op wat over de grens komt en hier asiel wenst aan te vragen. Je kunt wel stellen dat Nederland ervoor gekozen heeft de grenzen niet te bewaken, ook niet nu gebleken is dat de “Schengen”-buitengrenzen niet worden bewaakt.

   De meerderheid van de burgers zou een andere keuze hebben gemaakt, omdat de opvang nu al gepaard gaat met allerlei vormen van overlast en omdat het er ook op langere termijn niet rooskleurig uitziet.

   Het protest van gemeenten kan dus gezien worden als georganiseerde burgerlijke ongehoorzaamheid, een teken aan de wand dat door (tenminste een deel van) de Haagse politiek liefst zo krachtig mogelijk weer wordt uitgewist.

   1. Krijgsman

    Ali Yas zegt het goed: het verzet tegen vluchtelingen betreft ondemocratische burgerlijke ongehoorzaamheid.

    1. van Urk

     En wat is dan nog een vluchteling als ze zelfs nu ook al uit Marokko of uit andere relatief veilige landen hier naar toe komen?

    2. toetssteen

     @Krijgsman
     Asielzoekers! Vluchteling zijn ze pas na het verkrijgen van een status! De meesten zijn helemaal geen vluchteling! En dat maakt het alleen maar schrijnender, want de echt vluchtelingen laat men stikken!

 9. V.K.

  -@Ali jas

  -De machtsbasis van de CU da’s toch meer op lokaal (gemeentelijk nivo).

  -Nou je ziet al dat zij deze snel kwijt zijn wanneer wanneer de aanhang in de steden-dorpen hun lokale politicus voor het blok zetten.

  1. Ali Yas

   Je ziet inderdaad dat de lokale politiek nog enigszins gevoelig is voor de mening van de kiezers. Waarom? Enkel en alleen omdat die geografisch dichtbij zijn. Boze burgers bonzen als het moet fysiek bij het gemeentehuis op de deur.

 10. Lex

  nederland moet de ChristenUnie eens te orde roepen.

  1 Wat wil de ChristenUnie dat we iedereen maar onderdak gaan bieden.
  2 Wie gaat de rekening betalen de ChristenUnie?
  3 Is er nog draagvlak bij gemeentes en bij hun inwoners?
  4 Wil de ChristenUnie de inwoners van nederland vervangen?

  Waar is de ChristenUnie in hemelsnaam mee bezig.

  Tijd voor de ChristenUnie om zich te bezinnen.

  1. Beukman

   Tja Lex, ik lees hier dagelijks dat wij een joods-christelijke traditie hebben. Als ik dan eindelijk eens een Haags voorstel lees waar de christelijke idealen werkelijk naar buiten druipen, zijn de rapen plotseling gaar.

   1. Wachteres

    Ach ja, wat maakt het uit of straks de vrouwen en dochters verkracht of vermoord worden. Als je maar ‘goed doet’.

    Een soort christendom waar ik mijn neus voor ophaal.

    Jezus noemde zulke figuren ‘witgepleisterde graven’ en ‘adderengebroed’.

    Ik ben het roerend met hem eens. Als een mens geen goed van kwaad kan onderscheiden is hij een gevaar voor zichzelf maar bovenal voor de samenleving.

    Dat blijkt al wel.

   2. toetssteen

    @Beukman
    Maar wie is dan mijn naaste? Allen die zich tot mijn naaste hebben gemaakt.

    Kweenie hoor, maar ik zou maar eens een cursus bijbel onderricht nemen.

    Nee en dan niet komen met die Samaritaan, want die werd afgeleverd in een aanpalende herberg met wat geld voor verzorging. De Samaritaan nam deze hulpbehoevende niet mee naar huis.

   3. Krijgsman

    Ja, Beukman, de roep van moslimhaters om hier een Joods-Christelijke beschaving te handhaven lijkt er vooral op gericht te zijn de Joods-Christelijke waarden met voeten te treden.

 11. Anna

  Christen- Unie. Vrouwen aanranden verkrachten, vermoorden en christenen totaal uitmoorden. BARMHARTIGHEID eerst. Dat is de Christen- Unie. Dit soort partijen laten heel Europa vernietigen door de islam.

 12. Seneca

  @Terzo
  Die Voordewind denkt dat hij het evangelie verkondigt. Niets van aantrekken, gewoon laten lullen wat zijn dagelijkse werk in het zgn parlement is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.