David Bowie overleden

Na een lange strijd tegen kanker is David Bowie zondag dan toch overleden. De rockzanger was 69 jaar oud.

Afgelopen week bracht Bowie zijn nieuwe album uit. Hij deed dat op het moment dat hij al ernstig ziek was en al anderhalf jaar lang een epische strijd had gevoerd tegen de kanker die hem al 18 maanden lang in zijn greep had.

Op de website van de zanger — die tijdens zijn carriere prijs na prijs won en bekendstaat als één van de meest creatieve en innovatieve zangers aller tijden — staat het volgende:

“David Bowie is in rust overleden omgeven door zijn familie na een moedige strijd tegen kanker, die 18 maanden duurde. Hoewel velen van jullie dit verdriet zullen delen, vragen we je de privacy van de familie te respecteren gedurende deze periode van rouw.”

Duncan Jones, David Bowie’s zoon, maakte het nieuws officieel bekend op zijn eigen Twitter account. Hij schreef:

“Het is heel erg spijtig om te zeggen dat het nieuws waar is. Ik zal een tijd offline zijn.”

David Bowie werd geboren als David Robert Jones (wat de achternaam van zijn zoon verklaart). Hij brak in de jaren 70 van de vorige eeuw door. Met name het album The Rise and Fall of Ziggy Stardust was toen bijzonder succesvol.

Hoewel het daar iets langer duurde brak Bowie uiteindelijk ook door in Amerika. Hij deed dat met het nummer Fame van het album Young Americans. In ons land had hij tijdens zijn leven maar liefst vijf nummer één hits, waaronder Space Oddity.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.