Vadertje Winter komt eraan!

Vadertje Winter komt eraan!

Eindelijk is het dan zo ver voor het hele land: de winter komt eraan.

En met 'de winter' bedoelen we dan ook echt winters weer. Zoals De Telegraaf uitlegt:

De winter opent deze week de aanval op ons land. Dat gebeurt op klassieke wijze met eerst kans op sneeuwbuien of langduriger sneeuwval. Later gaat het vriezen. Behalve sneeuw kan dat al snel tot matige vorst leiden. Volgende week zou bij doorzettende vorst voor het eerst op ondergelopen weilanden of sloten in het binnenland kunnen worden geschaatst.

Jawel, het is zeer wel mogelijk dat jij en je kinderen binnenkort kunnen schaatsen. Op natuurijs.

Het koude weer begint donderdag. Daarvoor moet de depressie op de Noordzee nog even verdwijnen. Zodra die weg is begint het weer meteen af te koelen, wat betekent dat we allemaal ein-de-lijk van de winter kunnen genieten. Want ja, laten we wel wezen, warm weer is heerlijk, maar als het winter is willen we dat het ook écht koud is, zodat we onze schaatscultuur in ere kunnen houden.

Tijdens en na het weekend wordt het waarschijnlijk écht koud - het zal dan matig tot streng vriezen. En dat betekent natuurlijk dat we onze schaatsen alvast in het vet kunnen zetten.

Heb jij zin in echt winters weer? Of ben jij meer van de warme zomer en het zonnebaden op het strand?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Binnenland Weer Schaatsen winter

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties