Deze journaliste wordt online lastiggevallen door trieste jongetjes. Ze heeft echter een geweldige manier gevonden om ze terug te pakken…

Wie het laatst lacht, lacht het best. Het is een motto dat zeker van toepassing is op een journaliste die online wordt getreiterd en allerlei verwensingen naar het hoofd geslingerd krijgt… Haar reactie is namelijk goud waard.

Het internet is een prachtige plaats, omdat het communicatie tussen mensen enorm laagdrempelig maakt. Dat heeft helaas ook zo z’n keerzijde, zo ontdekte Alana Pearce die online haar kost bij elkaar scharrelt als recensente van games. Het maakt haar vrijwel wekelijks tot slachtoffer van dreigementen. Allerlei mannen vinden kennelijk dat de jonge vrouw het verdient om verkracht te worden.

Maar de 22-jarige Alana laat zich niet zomaar uit het veld slaan. Ze ontdekte namelijk iets bijzonders aan de mensen die haar bedreigden met verkrachting:

“Iedereen die mij verkrachtingsdreigementen heeft gestuurd en ik kon identificeren bleek een man te zijn, en een verrassend groot deel van hen waren zelfs jonge jonge jongens.”

En vanaf daar is het natuurlijk maar een kleine stap naar de ouders van dit internetgeboefte… En zo gezegd, zo gedaan:

B3ffHqeCIAAigYCB3ffHpZCUAA_Wij

Dat is in ieder geval één online pestkop die z’n vet zal krijgen van z’n eigen moeder, maar soms is het helaas niet mogelijk de familie van een cyberterroristje te achterhalen. In dat geval staan er andere middelen tot Alana haar beschikking:

“Ik probeer persoonlijke informatie te vinden van iedereen die me bedreigt op Facebook. Voor jonge jongens zoek ik normaliter op hun ouders of andere familieleden die op hun profiel genoemd worden, en stuur ze een screenshot van de treiteracties die hun zoon uitgevoerd heeft. Ik heb ook wel eens contact opgenomen met scholen als ik ouders niet kon achterhalen. Volgens mij is het een effectief antwoord op online pesterijen, omdat op deze manier consequenties in het echte leven volgen op online acties.”

30A67E1800000578-0-image-a-18_1453952149475-1

Het internet is een grote plaats, en het verschil dat Alana kan maken in het aanpakken van online pestkoppen is weliswaar bescheiden, maar hallelujah: het werd eens tijd dat iemand de online etterbakken confronteert met hun eigen gewelddadige fantasieën. Go Alana!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.