Dit meisje is nog maar zes, maar kookt, doet de was en verzorgt haar broertje. Waarom ze dat allemaal doet zal je perplex laten staan

Voor dit kleine meisje is er bijzonder weinig tijd om echt een kind te zijn. Iedere ochtend om 7 uur ’s ochtends gaat de wekker en heeft ze een waslijst aan klusjes om te verrichten voordat ze naar school gaat.

Het leven van de gemiddelde 6-jarige wijkt nogal af van dat wat Lili elke dag moet doen. Terwijl veel kinderen met moeite alleen een ontbijt weggestouwd krijgen voordat ze om half negen in de schoolbankjes zitten, heeft dit kleine meisje er praktisch al een hele werkdag opzitten.

Ze zegt:

“Mama maakt we om 7 uur wakker. Natuurlijk ben ik moe, maar ik moet eruit, me aankleden en 0ntbijt maken voor m’n broertje en zusje. Als ze alles op hebben, stop ik mijn moeder in bad en help ik haar met aankleden. Wanneer ik klaar ben, kan ik naar school gaan.”

En na school houdt het niet direct op voor Lili. Een druk middag- en avondprogramma houdt haar de rest van de dag ook bezig: ze kookt voor het hele gezin, verwarmt melk voor haar broertje en zusje. En tussendoor bakt ze ook nog taarten, weet ze hoe ze zorgvuldig met messen moet omgaan en doet ze ook de was.

She’s-Only-6-Years-Old-But-Her-Whole-Family-Depends-on-Her-1

Lili is zich er bewust van dat ze een ander leven leidt dan haar meeste leeftijdsgenoten, maar ze neemt het voor lief. Haar moeder Sarah heeft namelijk de botziekte scoliose waardoor ze slecht ter been is. Daarnaast heeft Sarah een bipolaire stoornis. Broertje Tyler heeft ADHD en vermoedelijk ook een autistische stoornis. Ook daar zorgt dit wonderlijke jonge meisje allemaal voor.

Zelf vermeldt Lili daarover:

“Ik voel me alleen een beetje jaloers als ik met andere kinderen naar hun huis ga en hun moeders geven ze chips en koekjes terwijl ze tv kijken. Ik wou dat ik vaker kon spelen met klasgenootjes, maar het is moeilijk voor mama om andere kinderen over de vloer te hebben.”

Wat een enorm moedig meisje is Lili dus! Kijk zelf maar:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.