Geert Wilders sluit regeringscoalitie met Mark Rutte uit

Geen categoriejan 10 2016, 16:00
Op Twitter laat PVV-leider Geert Wilders weten dat hij hoe dan ook geen zaken zal doen met de VVD zolang Mark Rutte de leider is van die partij.
De PVV'er tweette letterlijk:
Behoorlijk wat PVV-kiezers laten op Twitter weten dat ze wat dit betreft volledig achter Wilders staan. Dit ongetwijfeld omdat ze het gevoel hebben dat de immigratie- en integratieproblemen onder Rutte erger zijn geworden in plaats van beter.
Andere Twitteraars zijn net een tikje kritischer:
Wilders tweette dit vrijwel zeker als reactie op de meest recente peiling van Maurice de Hond. Volgens De Hond is de PVV in ieder geval virtueel namelijk groter dan ooit. Als er nu verkiezingen waren zouden Wilders en co. uitkomen op 41 zetels. Wilders schepte daar eerder op de dag al over op, wat hij natuurlijk ook al deed op Twitter (zowel in het Engels als in het Nederlands, overigens).
Het probleem voor hem is alleen dat hij zijn hand weleens kon overspelen. De kans bestaat immers dat Rutte wel degelijk aanblijft als leider van de VVD. Wat doet Wilders dan? Automatisch toch weer in de oppositie zitten? Er is geen enkele kans op een regering mét de PVV, maar zonder de VVD, hoe groot de PVV ook wordt.
Wilders moet dat ook beseffen, wat zijn tweets van vandaag des te verbazingwekkender maakt. Of gaat hij ervan uit dat Rutte hoe dan ook toch opstapt?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten