Geert Wilders sluit regeringscoalitie met Mark Rutte uit

Op Twitter laat PVV-leider Geert Wilders weten dat hij hoe dan ook geen zaken zal doen met de VVD zolang Mark Rutte de leider is van die partij.

De PVV’er tweette letterlijk:

Behoorlijk wat PVV-kiezers laten op Twitter weten dat ze wat dit betreft volledig achter Wilders staan. Dit ongetwijfeld omdat ze het gevoel hebben dat de immigratie- en integratieproblemen onder Rutte erger zijn geworden in plaats van beter.

Andere Twitteraars zijn net een tikje kritischer:

Wilders tweette dit vrijwel zeker als reactie op de meest recente peiling van Maurice de Hond. Volgens De Hond is de PVV in ieder geval virtueel namelijk groter dan ooit. Als er nu verkiezingen waren zouden Wilders en co. uitkomen op 41 zetels. Wilders schepte daar eerder op de dag al over op, wat hij natuurlijk ook al deed op Twitter (zowel in het Engels als in het Nederlands, overigens).

Het probleem voor hem is alleen dat hij zijn hand weleens kon overspelen. De kans bestaat immers dat Rutte wel degelijk aanblijft als leider van de VVD. Wat doet Wilders dan? Automatisch toch weer in de oppositie zitten? Er is geen enkele kans op een regering mét de PVV, maar zonder de VVD, hoe groot de PVV ook wordt.

Wilders moet dat ook beseffen, wat zijn tweets van vandaag des te verbazingwekkender maakt. Of gaat hij ervan uit dat Rutte hoe dan ook toch opstapt?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Ni28

  Rutte stapt zeker op, hij beseft zelf dat hij niet te handhaven is na alle leugens die hij aan de burger verkocht heeft. En Zijlstra staat te trappelen. En na zoveel schandalen heeft de VVD geen basis voor goede uitslag. Hoewel, de kiezer is een vreemd verschijnsel.

 2. Krijgsman

  Dit genoegen lijkt me geheel wederzijds. Geen zinnige partij wil in Den Haag nog met de verwarde bende van Wilders samenwerken als dat niet onvermijdelijk is.

  1. Wim

   Kijk eens aan, verwarde bende wat een drogreden weer van de man zonder oplossingen en alleen maar schelden op dit forum. Wat een zwakte, wat een frustratie ,wat een wanhoop van die krijgsman.

   1. Krijgsman

    Je bent echt beter in het plakken van krantenknipsels, beste Wim.

  2. CJD

   Heb je last van slechte geheugen Krijgsman. Kun je je soms niet herinneren aan het vorige kabinet? Rutte en zijn VVD is machtsgeil, gewetenloos en opportunistisch

 3. Wim

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2016/1/Waait-aanrandingsfenomeen-Taarrush-nu-over-naar-Europa-2743438W/?masterpageid=158493

  De oplossing van Krijsman, laat de voordeur open want van de wet mag je hem niet sluiten.
  Die gene die roepen spijker de voordeur dicht zijn ratten in zijn ogen.

 4. Terzo

  Veel mensen zullen de politieke moed van de heer Wilders gaan belonen in deze door moslims bedreigde tijden, je bent door die mosliminvasie je leven op straat niet meer zeker, dat hebben de afgelopen dagen wel bewezen.

  1. Beukman

   Mwah. Je hebt nog steeds vele malen meer kans om geschept te worden door een dronken kaaskop dan te worden neergeknald door een moslim.

    1. Beukman

     Als Jan Roos een asielzoeker was geweest, waren ze op 517 gekomen.

     https://www.youtube.com/watch?v=_hdjBPq2gng

   1. Anna

    Beukman,een moslim ontneemt je met gebruik van zware doodsbedreigingen je vrijheid en vrijheid van meningsuiting daarom lopen heel veel kaaskoppen met zware beveiliging. Veel vrouwen durven uit angst voor aanrandingen en verkrachtingen niet meer de straat op en dat komt niet door de kaaskoppen. Moslims knallen elkaar al 1400 jaar neer daar hoeft geen kaaskop aan te pas te komen. Onze ouderen worden niet beroofd en in elkaar geslagen door kaaskoppen.

   2. Terzo

    Ja vertel dat maar eens aan de familie van de slachtoffers zo her en der in Europa. Die kutsmoes is zo sleets als wat Beukman.

 5. V.K.

  -De opvolger van Rutte is hetzelfde als Rutte…veel beloven…in de hoop de PVV leeg te trekken om er vervolgens niet mee te regeren.

  -Niets nieuws onder de zon.

  1. Wim

   Alweer fout Beuk ,die sluiten de heel PVV uit en hun 41 zetels dus bijna 30% van de stemmers een paar miljoen stuks. Wilders sluit alleen Rutte uit, ook gezien het verleden en dat Wilders de uitspraak minder minder moet terug nemen. Dus Rutte begint met chantage Heb jij nooit met een bal tegen de muur staan gooien?
   Dat lig heel anders dan de boycot van de PVV in de kamer waar de PVDA op elk voorstel van de PVV tegen te stemmen zonder te oordelen of het een goed of een slecht voorstel is.

   1. Beukman

    Wat ben je toch een draaikont, Wim. Jij moet de politiek in!
    Feit is dat de DDS-meute iedere keer dat een politieke partij verklaarde de PVV bij voorbaat uit te sluiten op zijn achterste benen stond. Het ging daarbij niet om hoeveelheden kiezers maar om het principe: niet democratisch en zo.
    Nu is het een keertje andersom, en verdomd: opnieuw wordt glashelder dat Geurts discipelen volkomen kritiekloos tegenover hun leider staan.
    Vertel eens Wim, vanaf hoeveel procent van de stemmers mag je een politieke partij bij voorbaat uitsluiten?

    1. toetssteen

     @sPimsch
     Rutte zooit op naar Brussel of gaat rentenieren. Schippers of Zijltra volgen op. VVD/PVV zijn met het rechtse deel van het CDA communicerende vaten gezien hun stemgedrag.
     Wat dan rest is de stellingname van het CDA. Want heus hoor als Rutte opzout, kan de VVD verder met terug de liberale partij te zijn en niet een socialistische :hogere belasting voor zij die wel werken.

     Zag de zwets die zwabbelstein en nu weer uitkwaakte, maar dat maakte me duidelijk dat de brave borst nou niet bepaald een economische studie heeft afgerond.
     In tijden van welvaart moet het overschot gebruikt worden voor tijden van nood. In tijd van nood moet er af worden geroomd op overheid en overhead zodat de werkvloer met veel lagere belastingdruk, lees kleinbedrijf, zaken van de grond kunnen krijgen. Weg met die molochs, terug naar: bewijs maar dat u goed bent. Want buiten dat dorpsgat Nederland, lurkt de wolf!
     Ik word de vreselijke naïviteit zooo zat!

 6. Beukman

  Tja. De PVV-aanhang is altijd erg boos als willekeurig welke partij de PVV bij voorbaat uitsluit. Ben benieuwd wat ze hiervan gaan vinden, nu Geurt precies hetzelfde doet.

  1. Wim

   Lezen beukman ,ze sluiten de VVD niet uit maar de door Nederland uitgekotste Rutte.

   1. Beukman

    Dus als Buma had gezegd: “Wij gaan niet met de PVV in zee zolang Wilders daar zit”, was het wat jou betreft prima geweest?

    1. Wim

     Weer fout Beukman ,het was het antwoord op dat Wilders zijn wijze woorden van minder minder zou moeten terugnemen. Dat doet hij niet, dus het gevolg ,Wilders trekt de juiste conclusie hij gaat niet verder met Rutte. Iets van de bal die terug kaats.

     1. Beukman

      Je bent kort van geheugen, Wim. In het verleden hebben SP, CDA, VVD, PvdA en natuurlijk D’66 al eens verklaard de PVV niet als coalitiepartner te willen. Steeds tot grote verontwaardiging van het DDS-volkje. Hier een overzicht:

      http://www.coalitiemeter.nl/home/uitsluitingen

      Toch vreemd dat als jouw leider hetzelfde doet, er opeens niets aan de hand is.

  2. Terzo

   Rutte vroeg daar vandaag ook wel om met zijn leugenachtige uitingen in Buitenhof, maar dat zal jij als notoire Wilders hater toch niet willen inzien.

  3. Anna

   Beukman, De VVD wordt niet uitgesloten maar de leugenmachine Mark Rutte.

   1. Beukman

    Dus als Buma had gezegd: “Wij gaan niet met de PVV in zee zolang Wilders daar nog zit”, was het wat jou betreft prima geweest, Anna?

 7. V.K.

  -Ha ha, straks krijg je weer dat gezeik van VVDers aan je kop dat zij zijn ”gegijzeld” door de PVDA.

  -Maar wel de rit uitzitten.

 8. observer

  kan me ergens nog herinneren dat Rutte volop in het openbaar verkondigde dat hij de PVV zou decimeren

 9. Anna

  Geert Wilders heeft absoluut gelijk. Een premier van leugens en bedrog en het demoniseren van Wilders nooit en te nimmer samen mee regeren. Mark Rutte zegt dat Wilders “minder, minder moet terugnemen”. De minister president Mark Rutte stelt zich alvast op als de rechter die beslist dat Wilders zijn uitspraak moet terugnemen. Dat doet de VVD (Rutte) bewust om Geert Wilders veroordeeld te krijgen. Minister president die zijn mond niet open durft te doen over de wrede, intolerante islam is niet te beroert om Wilders flink zwart te maken.

  1. Anna

   Anna: excuus is niet te beroerd.

  2. Beukman

   Je haalt twee dingen door elkaar Anna. Rutte zal nooit op de stoel van de rechter gaan zitten. Tegelijk vindt hij dat Wilders’ “minder”- uitspraak de PVV tot een ongeschikte coalitiepartner maakt, of de rechter hem nou veroordeelt of niet.
   Stel dat Geert keer op keer had geroepen dat vrouwen stomme varkens zijn. Geen rechter die hem daarvoor veroordeelt. Toch weet ik zeker dat Rutte ook dan, door die uitspraken over vrouwen, niet met de PVV in zee zou willen.

 10. monach

  Zonder VVD kan de PVV geen meerderheid vormen voor een coalitie. En 41 zetels is slechts 27% van alle stemgerechtigden.

  De meerderheid ziet nog steeds geen urgentie voor een stem op Wilders. De meerderheid blijft slapen. Het wordt zo langzamenhand te laat om het islamitisch tij te keren.

 11. J.C.

  De enige partij, die de zaken al steeds op een rijtje had staan, was en is de PVV. Is dan ook de enige partij, die consistent is.

  De heer Wilders heeft groot gelijk dat hij Rutte (na hetgeen hij de PVV in het Catshuis heeft geflikt) van deelname aan het kabinet “Wilders 1” uitsluit.

 12. Anna

  De VVD zal absoluut niet verder willen met de beroeps leugenaar Mark Rutte. Rutte die zich al bij voorbaat opstelde als de Nederlandse rechter die besliste bij Buitenhof dat Wilders zijn “minder, minder” moet terugnemen. Dat doet de VVD bewust om Wilders van te voren zwart te maken. Een Nederlandse Minister President die bij Buitenhof de rechters al wil influisteren. Die Rutte deugt echt niet.

  1. nick

   Idd @Anna, ik werd ter plekke onpasselijk van Rutte bij Buitenhof. Wat is die man vreselijk. Ik hoop echt dat de mensen die dit stukje toneel/leugenspel hebben gezien dat ook door hadden. Schaamteloos, die man! Beetje lachen, beetje leuk doen, beetje liegen en draaien….en dat is dan premier van ons land. Een bedrieger is het, zonder visie en zonder geweten.

 13. Beukman

  De belangrijkste vraag, hier nog niet gesteld, is wat Wilders beoogt met deze eh… tweet. De VVD zal Rutte nu echt niet gaan lozen, eerder het tegendeel. Mocht Rutte aan het eind van de rit opstappen, dan zal dat beslist niet zijn om Geurt te gerieven. Buma houdt de deur naar samenwerking vooralsnog ook al dicht.
  Het heeft er dus alle schijn van dat de voorman van de PVV druk bezig is met bij voorbaat uitsluiten dat hij regeringsverantwoordelijkheid zal gaan dragen.
  Heel begrijpelijk overigens. Bovendien is het land ermee gediend.

  1. Wim

   Jou conclusie is begrijpelijk want de waarheid van Wilders is afgelopen weken en maanden wel erg duidelijk geworden. Nu moeten de tegenstanders over een andere boeg dat Wilders niet wil mee wil regeren. Te doorzichtig beukman, we zullen de komende weken wel met die argumentatie overspoeld worden door de verdraaiende linkse NPO.

   1. Beukman

    Ik sta open voor alternatieve verklaringen, Wim. Ik zou zeggen: brand maar los.

 14. Wim

  Rutte Loek Hermans de Graaier een uitmuntend bestuurder noemen… Dan ben je de weg goed kwijt.

 15. Ni28

  Het enige wat wij van Rutte hebben gehoord is geld, geld en nog eens geld. Niet onbelangrijk maar zeker niet de enige waarde waar je op moet bouwen. Behoud van eigen cultuur gaat niet alleen maar met geld.

 16. emptyk

  Ik hoor alleen maar 2 partijen die heel hard roepen dat ze best wel samen willen regeren……..maar alleen als de ander blablablabla.
  Ik zou het ook niet verkeerd vinden, moet de PVV dit keer wel echt meedoen en niet laf aan de kant staan te gedogen.

 17. Wachteres

  https://ejbron.wordpress.com/2016/01/10/new-york-times-merkel-moet-vertrekken/#more-106415

  En de New York Times roept Angela op te vertrekken!

  Volgens die krant staat Duitsland aan de rand van de afgrond.

  “Merkel moet vertrekken, opdat Duitsland niet een te hoge prijs voor zijn domheid moet betalen”.

  Dan uit de EU en de zaken in eigen land weer zelf regelen, in plaat van die over te geven aan een communistisch-marxistische dictatoriale regering.

  En het volk schijnt wakker te worden. Dit geeft de burger moed. Het wordt nog mooi in Europa!

  En Beukie: de link naar de krant staat erbij!

  1. V.K.

   -Merkel moet blijven

   https://goo.gl/anFB4M

 18. nick

  Enige juiste reactie. Rutte blijft liegen en bedriegen. Daar kan en moet je niet mee willen samen werken. Rutte begon weer met het verhaal dat Wilders weg liep, gewoon niet waar, ze hadden hem in een hoek gedreven en een plan op tafel gelegd die hij niet kon onderschrijven zonder ook een bedrieger en verrader te worden. CDA was hierin de kwade genius, we kunnen het blijkbaar niet vaak genoeg herhalen.

  En hoezo moet Wilders zijn woorden terug nemen? Hij heeft niets ergs gezegd, helemaal niets! Dus idd, hij hoeft niets terug te menen want waarom zou je de waarheid moeten inslikken. De hypocriet Rutte! Bah!

  Rutte moet zeker opstappen, hij zal hoogstwaarschijnlijk een enorme zepert halen met de verkiezingen, dan kan je niet doodleuk aanblijven. En vergeet niet dat Rutte of de VVD het dan niet meer voor het zeggen heeft. Wilders zal als eerste gaan formeren, Of dat gaat lukken is twee, dat zal aan het aantal zetels welke de PVV gaat krijgen liggen. Glazenbol kijken heeft hierin geen zin maar de tendens, in heel Europa, is dat de mensen de EU, de islamitische instroom en de leugens zat zijn.

 19. Pimsch

  Politiek is een vilein spel met de daaraan verbonden retoriek en getruceerde beeldvorming.
  Ik geef de voorkeur aan personen die moraal belangrijker vinden dan fatsoen, en die gezond verstand belangrijker vinden dan sluwheid.
  Wilders is gewoon recht door zee, terwijl de andere partijleiders klef en bedorven zijn.

  1. toetssteen

   @Pimsch
   Rutte zooit op naar Brussel of gaat rentenieren. Schippers of Zijlstra volgen op. VVD/PVV zijn met het rechtse deel van het CDA communicerende vaten gezien hun stemgedrag.
   Wat dan rest is de stellingname van het CDA. Want heus hoor als Rutte opzout, kan de VVD verder met terug de liberale partij te zijn en niet een socialistische :hogere belasting voor zij die wel werken.

   Zag de zwets die zwabbelstein en nu weer uitkwaakte, maar dat maakte me duidelijk dat de brave borst nou niet bepaald een economische studie heeft afgerond.
   In tijden van welvaart moet het overschot gebruikt worden voor tijden van nood. In tijd van nood moet er af worden geroomd op overheid en overhead zodat de werkvloer met veel lagere belastingdruk, lees kleinbedrijf, zaken van de grond kunnen krijgen. Weg met die molochs, terug naar: bewijs maar dat u goed bent. Want buiten dat dorpsgat Nederland, lurkt de wolf!
   Ik word de vreselijke naïviteit zooo zat!

  2. Beukman

   Ik vind recht door zee een mooie eigenschap voor gewone mensen. In de politiek heb je er echter weinig aan. Je moet immers dealen met mensen die een totaal andere opvatting hebben dan jezelf. Inmiddels krijgt Geert het Spaans benauwd bij de gedachte dat hij het land moet gaan leiden. Compromisloosheid is zijn handelsmerk geworden. Maar als het er op aankomt, zal je bereid moeten zijn om vuile handen te maken.
   En dit gegeven ondermijnt het merk Wilders. Heel begrijpelijk dus dat hij inmiddels is begonnen met het maken van achterdeurtjes om regeringsverantwoordelijkheid te ontlopen.

   https://www.youtube.com/watch?v=nXQAYlCoYDE

   1. toetssteen

    @Beukman
    Ga terug naar Peter en lik diens hoeven. Waarom haal je een clip van Rita aan? Ow wacht, je hebt net zoals hupseldeflupsie geen bal verstand van economie. Je denkt dat economie iets is van belastingen verhogen als het benauwd wordt en het geld over de balk smijten als het net zo zinvol is als water halen in een vergiet.

    Ik heb de totaal verbale kwaakkunde van zwakkerkaak met grote ogen gelezen en eerlijk gezegd had ik een beetje het idee dat je ertegen af zou zetten.

    Zwaai Beukman, en nu maar weer fijn naar underdog Breedveld. Samen janken over dat harteloze PVV volk. Oh en die hebben die hele rape scene opgezet, snif, snurk, pinkt traan weg van het lachen!
    Als ik kijk naar het lullig staatje van Maurice dan is mijn conclusie: PVV is 70% middel tot hoog opgeleid. Mja en dat komt ook aardig overeen met het stemgedrag.

    1. Krijgsman

     Ik stel vast dat het de heer Toetssteen steeds meer moeite kost zich samenhangend uit te drukken.

    2. Beukman

     De clip van Rita Verdonk was een verwijzing naar Pimsch’ opmerking dat Wilders zo recht door zee is, Steentje. Met die eigenschap kom je in de politiek niet veel verder dan oppositie voeren.

 20. Seneca

  Verbaasd ben ik over het aantal meningen op dit forum, dat overtuigd is van het feit dat Rutte wel door het partijbestuur als 1e man naar voren wordt geschoven en de zovelen die van mening zijn, dat hij naar Brussel vertrekt of iets anders gaat doen. Voor mij staat het nog niet vast dat VVD niet met de PVV ‘in zee zou gaan’. Het pluche, dames en heren, is zeer verleidelijk. Ik herinner mij in de aanloop naar de laatste 2e K verkiezingen, dat Rutte veel mensen wist te verleiden met zijn woorden: ‘een stem op de VVD is geen stem op de PvdA’. Velen geloofden hem maar GW was wel de enige die hem in de diverse debatten voor de voeten wierp: ‘een stem op de VVD is een stem op de PvdA’. Rutte schudde vol ongeloof zijn hoofd, maar warempel, had GW weer gelijk wat betreft zijn woorden. Wat betreft de uitspraak ‘minder, minder, minder’ ik begrijp nog steeds niet wat daarop tegen zou zijn. Ook ik wil minder maar niet alleen Marokkanen, maar ook Antillianen en gelukszoekers uit Suriname en Afrika. Wat heb je aan die mensen? Alleen maar gezeur, rellen, criminaliteit (daarmee zeg ik niet dat de autochtone NLer geen crimineel zou kunnen zijn), minder milieuvervuiling (moet GL toch aanspreken) minder files en heel misschien zelfs minder belasting betalen. Want laat ons eerlijk zijn, die belasting druk in dit land loopt de spuigaten uit. Ik dwaal af want dit heeft niets met het onderwerp te maken. De PVV wordt genegeerd en men plaatst deze partij in een ‘cordon sanitaire’ en dat jongens en meisjes, is verkeerd. Men heeft telkenmale de mond vol over ‘democratie’, maar het is wel democratie à la Stalin en Mao. Dat weigeren de politieke partijen te erkennen want men doet het in de broek voor GW met de PVV. Overigens ben ik van mening dat de immigranten problematiek met opzet in het leven is geroepen om Europa te forceren tot een eenheid. Men hoopt dat de gemiddelde Europeaan zo bang wordt, dat deze smeekt om ingrijpen van bovenaf dus: geheime dienst, leger en dat alles om de burger – door de immigranten – beter onder de duim te houden. Het resultaat zal Orwell’s voorspelling zijn: ‘The essential act of the party (politieke partijen) is to use conscious deception while retaining the firmness of purpose that goes with complete honesty’.

  1. nick

   Hear Hear! @ Seneca.

  2. emptyk

   @seneca
   “overigens ben ik van mening dat de immigranten problematiek met opzet in het leven is geroepen”……..koekoek koekoek

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.