Heb jij last van symptomen zoals vermoeidheid en een opgeblazen gevoel? Mogelijk moet je dan onmiddellijk contact opnemen met een dokter

Op 24 september, 2015, zette Erin Barrett een gezond dochtertje genaamd Edie op de wereld.

Tegelijkertijd verloor ze ook haar linker eierstok, eileider, en een enorme tumor die de bijnaam Ozzy kreeg.

Zoals Fox 59 News bericht kreeg Erin op de dag dat haar dochter geboren werd te horen dat ze eierstokkanker had. Op het moment ondergaat ze chemotherapie. Later komt daar bestralingstherapie bij. Gelukkig kwamen haar artsen er op tijd achter dat Erin kanker had. Daardoor is haar prognose positief.

Maar omdat niet elke vrouw zoveel mazzel heeft, heeft ze een speciaal verzoek voor andere vrouwen.

Op Facebook schrijft Erin over de stille killer die eierstokkanker is. Ze waarschuwt vrouwen dat symptomen van deze kankersoort vaak pas te laat herkend worden. Daarom doet ze nu haar best om vrouwen hierover te informeren; zodat zij de symptomen snel herkennen, waardoor hun kans om deze vreselijke ziekte te overleven significant groter wordt.

“Mensen hebben me gevraagd wat zij kunnen doen om te helpen. Deze vraag heb ik mezelf ook gesteld omdat ik zo ontzettend goed geholpen ben. Mij verzoek is aan jullie allemaal om mensen te informeren over deze ziekte.”

Haar doel: ervoor zorgen dat tenminste tien vrouwen met eierstokkanker de symptomen (later) herkennen waardoor ze goed geholpen kunnen worden. Aangezien 1 op de 58 vrouwen eierstokkanker krijgt betekent dit dat haar verhaal — en informatie over deze ziekte — tenminste 580 vrouwen moet bereiken.

Vervolgens legt ze uit dat ze hierbij hulp nodig heeft van haar volgers en vrienden:

Neem alsjeblieft 15 seconden de tijd om twee of drie vrouwen in je leven te informeren over de symptomen van eierstokkanker. Het kan je moeder zijn, je vrouw, je zus, of je dochter — iedere vrouw om wie je geeft. Deel vervolgens beneden dit stuk het aantal vrouwen aan wie je deze informatie hebt doorgegeven; zo kunnen we het met elkaar bijhouden.

Daarna deelde ze tien symptomen, waarvan dit de zeven belangrijkste zijn:

1. Chronische buikpijn
2. Chronisch opgeblazen zijn
3. Het moeilijk vinden om te eten of razendsnel vol zijn
4. Vaker moeten plassen
5. Rugpijn
6. Een verandering in de stoelgang (ofwel constipatie ofwel juist diarree)
7. Chronische vermoeidheid

Als jij als vrouw deze symptomen hebt — of als je een vrouw kent aan wie je dit doet denken — neem dan meteen contact op met de dokter. Dit geldt met name voor vrouwen van over de 40.

Ondertussen heeft Nina bijzonder veel zin in een kankervrij leven — een doel dat ze spoedig hoopt te bereiken. Daarbij vraagt ze het volgende van mensen die dit verhaal lezen:

Als je me wilt helpen, pak je telefoon dan op, stuur een email, of spreek af met een belangrijke vrouw in je leven en praat 15 seconden over dit onderwerp. Het kan haar leven redden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.