Het was weliswaar Oudjaarsavond, maar CDA’er Pieter Omtzigt was druk met de politiek

De meeste politici worden regelmatig verweten lui te zijn. Vaak, zeggen critici, doen ze dingen alleen maar voor de bühne. Ze slaan met hun vuist op tafel als de camera’s op ze gericht zijn, maar daarna gaan ze lekker een biertje met elkaar drinken en maakt het ze niet uit wat er precies in het land gebeurt.

Soms is die kritiek terecht, maar soms ook niet. Case in point: CDA Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt die Oudjaarsavond doorbracht door… druk te twitteren over politieke onderwerpen en onderzoek te doen naar zaken die hij het komende jaar wil uitzoeken.

Het begon met een retweet:

Daarna ging hij zelf verder:

Weer een retweet:

En vervolgens een opmerking over de geweldige show van Herman Finkers:

Als je dacht dat Omtzigt klaar was, kwam je bedrogen uit – let wel, bedrogen op een goede manier:

En:

Vervolgens haalde hij ook even uit naar zijn mede politici die een onderzoek verrichten naar… zichzelf:

Daarga ging ik ervan uit dat hij het vanochtend vast rustig aan zou doen. Ook Tweede Kamerleden hebben immers recht op een privéleven en vrije tijd.

Niet zo de heer Omtzigt:

Dit Twittergedrag is één van de redenen dat Omtzigt al jaren mijn favoriete politicus is — en dat zeg ik niet omdat hij en ik het altijd met elkaar eens zijn. Sterker nog, dat is vrij vaak niet het geval. Ik ben een conservatieve libertariër, hij is een gematigde christendemocraat. Soms zijn we het dus met elkaar eens — bijvoorbeeld over geldverspilling in Den Haag en de negatieve ontwikkelingen in Turkije — maar we denken minstens net zo vaak anders over andersoortige onderwerpen.

In de politiek gaat het er niet altijd om of je het 100% eens bent met een politicus — of een partij. Soms gaat het om de inzet van politici, waaruit je kunt afleiden of ze echt gepassioneerd zijn over Nederland of dat ze maar wat doen omdat ze van aandacht (en het hoge loon van een Tweede Kamerlid) houden. Pieter valt duidelijk in de eerste klasse — hoewel dat natuurlijk niet betekent dat hij media-aandacht verafschuwt.

Hadden we in ons land maar meer van dat soort politici. Nederland zou er dan heel anders uitzien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Pimsch

    Heel aardig van meneer Omtzigt,
    maar hij zit wel bij een herbergpartij

  2. J.C.

    Het CDA houdt met haar stemgedrag Rutte II in het zadel, hoezo Omtzigt heeft kritiek op de gang van zaken rond het EU verdrag met Oekraïne? Kan niet anders dan een spelletje van Omtzigt (CDA) voor de bühne zijn.

    De conference (met grappen) van Herman Finkers vond ik best wel leuk en op veel momenten goed opgebouwd, was echter ook wel vaak heel voorspelbaar. Wat ik minder vond was, dat de heer Wilders en het christendom wel even fors op de hak werden genomen, maar de islam met geen enkel woord. Vind ik een beetje halfslachtig, en daar is Finkers helaas niet de enige in…………..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.