'Free Palestine!' Joden in Amsterdam belaagd tijdens Oud en Nieuw

Geen categoriejan 01 2016, 13:48
Tijdens de jaarwisseling werd het huis belaagd door jongeren die "kankerjoden" en "free Palestine" riepen.
De meesten van ons zijn 2016 goed begonnen, maar voor enkele Amsterdamse Joden was de jaarwisseling een stuk minder prettig. Hun huis werd belaagd door jongeren die tegen de ramen en deuren schopten en "free Palestine" riepen. Het huis werd behoorlijk beschadigd, zoals te zien is in deze foto die een bewoonster op Facebook plaatste:
Screen Shot 2016-01-01 at 13.21.52
De bewoonster laat op Facebook weten van plan te zijn om aangifte te doen van het angstaanjagende voorval. Antisemitische incidenten zoals deze komen steeds vaker voor in Nederland. Cijfers van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) dat meldingen van antisemitisme registreert, laten een sterk stijgende lijn zien. In 2014 verdubbelde het aantal voorvallen van fysiek geweld ten opzichte van 2013, en steeg het aantal scheldpartijen op straat met 90 procent. Ook bedreigingen kwamen meer voor.
Het feit dat de antisemitische belagers tijdens de jaarwisseling zich bedienden van zowel de leus "kankerjoden" als "free Palestine" bewijst dat antisemitisme en anti-Israëlische standpunten nauw met elkaar verweven zijn. In de woorden van het CIDI:

"Daders lijken acties van Israel te zien als een excuus om antisemitische gevoelens die zij toch al hebben te uiten"

Het is te hopen dat de verantwoordelijke daders snel worden gepakt en berecht. Alleen door hard optreden kan dit soort incidenten een halt worden toegeroepen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten