Hoe een goedkoop Google product het leven van een baby redde

Google Cardboard kost maar een eurotje of 20 maar was onlangs desalniettemin verantwoordelijk voor het redden van het leven van een baby.

Toen Teegan Lexcen geboren werd zagen artsen meteen dat het niet goed met haar zat. De reden: ze miste een long. Doordat ze geen linkerlong had was haar hart ook nog eens opgeschoven naar links, waardoor het bijzonder lastig werd om haar te opereren.

Volgens haar artsen was dat zelfs onmogelijk. Je kunt je er daarom iets bij voorstellen dat de ouders van het meisje zich ernstig zorgen maakten. Teegan heeft een tweelingzusje, Riley, die wel gezond is, maar het is natuurlijk vreselijk om je kind te verliezen.

Na vier maanden besloten artsen uit Miami dan toch om Teegan te opereren. Om dat op succesvolle wijze te doen wilden ze haar hartje en lichaam nabootsen in 3D. Helaas was dat niet mogelijk… Tenminste, niet totdat één van de betrokken artsen begreep dat hij Google Cardboard kon gebruiken.

Using Teegan’s CT scans, the hospital converted the imagery into a digital 3-dimensional model, which was then made compatible with the Google Cardboard viewer, according to a press release from the hospital.

When used in combination with a smartphone, Google’s $20 kit enabled Teegan’s team of doctors to view her heart from all angles within the context of her body. They were then able to design a surgery perfectly suited to her heart, greatly reducing the risk of operation.

Dit is hoe Google Cardboard eruit ziet:

Op ongelooflijke wijze slaagde de operatie, waardoor artsen geloven dat Teegan nu alsnog een goed en lang leven tegemoet kan gaan. Ze moet nog wel meer operaties ondergaan, maar het ergste is nu vrijwel zeker achter de rug.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.