ISIS haalt de bomgordel aan: ja, ook het kalifaat moet bezuinigen

Geen categoriejan 21 2016, 12:00
Slecht nieuws voor alle jihadi's in Syrië en omstreken: de salarissen van de islamitische strijders gaan flink omlaag.
Vandaag is geen mooie dag voor liefhebbers van onthoofdingen, stenigingen, slavenhandel, massa-executies en alle andere barbaars-islamitische uitingen die anno 2016 aan de orde van de dag zijn in Syrië: het islamitische boevensyndicaat ISIS heeft namelijk besloten om strijders die uit naam van de terroristische beweging vechten een forse korting op hun salaris te geven. In veel gevallen lopen de salaris van de bebaarde kalashnikov-schutters terug met meer dan 50%:

"Tot voor kort konden IS-strijders rekenen op 400 tot 1200 dollar per maand. Daarbij kwam een toeslag van 50 dollar als de soldaat is getrouwd en een ‘kinderbijslag’ van 25 dollar per kind."

ISIS meldt nu dat 'buitengewone omstandigheden' - lees: de olieraffinaderijen waar de terroristen grof geld mee verdienen worden stevig gebombardeerd - de terreurbeweging ertoe dwingt om hun eigen handlangers veel geld te ontnemen. En dat kan dus fors in de papieren lopen: Syrische IS'ers kunnen maximaal aanspraak maken op $200, terwijl buitenlanders het met iets meer mogen doen.
Dat ISIS de salarissen van diens bloeddorstige stoottroepen met verlagen is natuurlijk goed nieuws: zoiets is slecht voor het militaire moraal, en vergroot de kans op muiterijen of grote overlopingen. Hoe dan ook maakt ISIS zich met deze zet minder geliefd bij hun eigen mensen, die - hoe je het ook wendt of keert - de beweging belangrijk hebben gemaakt. Jihadisten die zijn begonnen te twijfelen aan de juistheid van Abu Bakr al-Bagdadi's woorden dat ISIS binnenkort Jeruzalem en Rome gaat veroveren kunnen hierdoor wel eens een extra duwtje in de goede richting krijgen.
Voorlopig blijft het echter zaak om wel gewoon door te gaan met het bombarderen van ISIS en hun olieraffinaderijen. Op naar de nul euro per maand voor ISIS-jihadisten!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten