Jordanië schiet 12 mensen dood bij grens met Syrië

Geen categoriejan 24 2016, 16:00
De vluchtelingencrisis zorgt niet alleen voor problemen in Europa, maar ook in het Midden-Oosten.
Zo hebben veel Arabische landen én Turkije de afgelopen jaren letterlijk miljoenen vluchtelingen opgenomen uit Syrië en Irak. In het Westen horen we daar weinig over, maar het is voor die landen echt een probleem: het kost immers bakken met geld om voor hen te zorgen. Daar komt nog eens bij dat de kans groot is dat er in ieder geval enkele extremisten bij de vluchtelingen zitten; mensen die de doelen van ISIS delen en slechts op een bevel van hogerhand wachten om in actie te komen.
Maar dat is niet alles: er zijn ook andersoortige problemen. Dat bewijst dit verhaal op Nu.nl wel:

Het leger van Jordanië heeft zaterdag bij de grens met Syrië twaalf mensen doodgeschoten. Ze probeerden het land illegaal binnen te komen en drugs te smokkelen. Op 24 anderen werd ook geschoten, maar zij konden op tijd terug naar Syrië vluchten. Militairen hebben twee miljoen pillen in beslag genomen. De drugs waren door de gevluchte verdachten achtergelaten.

Vanwege de problematiek hebben Jordaanse militairen de opdracht gekregen om mensen die de grens illegaal over proberen te steken neer te schieten. En dan te bedenken dat links het belachelijk vindt dat Denemarken en andere Europese landen paspoortcontroles willen instellen. Dit gaat toch net een beetje verder.
De voornaamste reden dat Jordanië dit doet is dat ISIS en andere terroristische organisaties jihadisten naar Jordanië proberen te smokkelen. Hoewel jihadisten graag westerlingen willen doden hebben ze meer vijanden, waaronder het koninklijk huis van Jordanië, dat zij als "afvallig" beschouwen. Of als ketters.
Daarom komt Jordanië nu dus in actie. En neem het 't koninkrijk eens kwalijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten