Marcouch: Van Aartsen legitimeert radicaal-islamitische ideologie

Ahmed Marcouch, Tweede Kamerlid voor de PvdA, heeft het helemaal gehad met Jozias van Aartsen, de VVD-burgemeester van Den Haag. In een gepassioneerd betoog op BNR roept de parlementariër de burgemeester op om op te houden met het legitimeren van de As-Soenna moskee, een moskee die het salafisme aanhang, wat een radicale versie van de Islam is.

 

Veel terroristische organisaties zijn in essentie salafistisch; dat geldt zowel voor Al Qaeda, als voor ISIS. Alleen dat is reden genoeg voor iedereen om deze zieke ideologie de oorlog te willen verklaren en diens aanhangers koud te stellen.

Helaas denkt Jozias van Aartsen er net een beetje anders over. Zo zette hij aanhangers van de As-Soenna moskee bijvoorbeeld in tijdens Oudjaarsnacht om de ‘orde te bewaken’ in de Haagse Schilderswijk. Marcouch is daar niet blij mee:

“Hij moet in ieder geval stoppen – en dat geldt voor alle burgemeesters die dat soort samenwerkingsverbanden hebben – ze te legitimeren door ze bijvoorbeeld partner te laten zijn in het organiseren van de openbare orde. Hij moet stoppen met het subsidiëren van deze ideologie. Ik vraag me af of Van Aartsen, of welke andere burgemeester, het in zijn hoofd zou halen om bijvoorbeeld verenigingen van de PVV te subsidiëren. Dat zou niemand in zijn hoofd halen, terwijl de salafistische organisaties als ideologische bewegingen veel erger zijn dan de PVV.”

Marcouch zegt terecht dat Salafisten — waaronder dus de mensen van de As-Soenna moskee — de Nederlandse wet absoluut niet respecteren. Enkele voorbeelden van de manier waarop ze de wet met voeten treden zijn, aldus Marcouch:

“Bevolkingsgroepen wegzetten omdat ze geen salafist zijn. Zij voelen zichzelf superieur. Een van de salafistische leiders in Nederland schrijft mij in een brief: ‘De salafist is verheven boven de wolken, boven ieder ander’. Haatzaaien! Anti-democratie! En bovendien zweren zij geweld niet af.”

 

Ook legt hij uit dat Salafisten moslims al vanaf ontzettend jonge leeftijd proberen te indoctrineren met hun hatelijke ideologie:

“Bijvoorbeeld in hun preken, in hun lezingen. Ze krijgen bijvoorbeeld al kinderen van vijf jaar over de vloer die ze onderwijzen dat joden niet deugen, dat moslims die geen salafist zijn, niet deugen, dat dit eigenlijk niet hun land is, maar dat zij in een soort ballingschap leven en dat de droom die ene islamitische staat is.”

Anders dan Van Aartsen weet Marcouch waar hij het over heeft. Hij is namelijk niet alleen zelf moslim, maar geeft ook toe dat hij, toen hij jonger was, groot gevaar liep om te radicaliseren. Uiteindelijk koos hij voor een ander pad, maar in de tussentijd deed hij wel degelijk veel ervaring op in de schimmige onderbuik van de islamitische gemeenschap van ons land, waar extremistische moslims andere moslims proberen te radicaliseren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. V.K.

  -Je hoeft geen moslim te zijn om te weten waar je het over hebt. Natuurlijk weet V.Aartsen het waar hij het over heeft.

 2. V.K.

  -Overigens, was het dezelfde Marcouch welke pleitte voor islam- politie.

  -Na ja, elke subgroep z’n legertje nietwaar.

 3. V.K.

  -PvdA marchous, kan beter een kamerdebat aanvragen waarbij de minister van BZ kan uitleggen waarom V.Aartsen nog burgemeester is. ipv op BNR radio maar wat staan te bleren.

 4. Ni28

  Van Aartsen Islamitischer dan Marcouch?

  1. V.K.

   -De islamitische aanhang van V.Aartsen is groter dan die van Marcouch, dat kan Ali B. je nog wel vertellen Ni28.

   -Van Aartsen/VVD snapt gewoonweg meer van de islam dan Marcouch/PvdA.

 5. Wachteres

  Een leermeester van Marcouch – iemand waar hij volgens eigen zeggen een grote bewondering voor heeft en die zijn leermeester is – Yusuf al-Qaradawi, is een voorstander van homo’s ophangen, israël vernietigen en het hele fundamentalistische ratteplan.

  Eerlijk gezegd weet ik niet wat ik van hem een zijn gematigde woorden moet denken.

  Taqiyya?

  https://www.youtube.com/watch?v=rHf9b57oGE0

  1. V.K.

   -@Wachteres, denk niet dat we met takkia te maken hebben, wel is er een fatwah over hem uitgesproken met als gevolg dat hij z’n achterban grotendeels os verloren.

   1. Wachteres

    Oei! heeft hij gevloekt? 😛

   2. monach

    salafistische achterban?

 6. Seneca

  @VK
  Ook deze fatwah is taqqiya!

 7. Ruud562

  “terwijl de salafistische organisaties als ideologische bewegingen veel erger zijn dan de PVV.”
  Hier slaat die Marcouch de plank geheel mis!

  Hij had moeten opvoeren: “terwijl de salafistische organisaties als ideologische bewegingen even erg of veel erger zijn dan de nazi’s in de vorige eeuw!”

  Dan had ik hem geloofd, maar mijn twijfels over zijn integriteit blijven nog steeds overeind!

 8. monach

  Ahmed Marcouch heeft voor even zijn schaapskleren uit de kast gehaald.

 9. Ruud562

  Ten aanzien van die Van Aartsen zou ik het volgende nog willen benadrukken:
  Politieke correctheid, en zeker zoals hij die voorstaat, ondermijnt de normen en waarden van onze democratie, met gevolg het totale einde van die democratie!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.