Moeder slachtoffer aanslagen Parijs wil klacht indienen tegen België

Deze vrouw heeft eigenlijk nog wel een goed punt ook.

Natuurlijk draagt België niet de schuld van de aanslagen in Parijs, maar er valt wel degelijk het één en ander aan te merken op de manier waarop onze zuiderburen om zijn gegaan met (wannabe) jihadisten en andersoortige extremisten. Daarom is het nog niet eens zo gek dat  deze dame serieus overweegt om België aan te klagen:

Nadine Ribert-Reinhart, moeder van een van de negentig slachtoffers die vielen in het theater Bataclan, zei dinsdagavond tegen de Franse zender BFMTV dat België meer had moeten doen om jihadisten te vervolgen. ”Ik ga samen met onze advocaat vragen om België aan te klagen. Dit heet nalatigheid en achter die nalatigheid zitten families die iemand verloren zijn.”

Nadine heeft zeker een argument. Een sterk argument, zelfs. Zo is informatie over de radicalisering van de aanslagplegers op de één of andere manier niet terecht gekomen bij justitie. Zo maakte een school melding van de radicale impulsen van één van de terroristen. Die informatie bleef echter liggen op het kantoor van de onderwijsadministratie.

Hoewel ik normaal gesproken niet snel te porren ben voor dit soort rechtszaken sta ik daar dit keer anders in; misschien dat een rechtszaak ervoor zorgt dat België en andere landen nu ein-de-lijk eens ingrijpen en de boel goed in de gaten houden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. V.K.

  -waarbij je je natuurlijk ook kunt afvragen waarom deze informatie niet bij justitie kwam.

  -veel mensen kijken wel 2x uit om als klokkenluider te spelen in dit politiek correcte klimaat waar degene welke signaleert weet dat er een gerede kans bestaat dat hij zij met z’n bevindingen kan worden weggezet als racist, islamofoob, you name it, en dit stickertje voor de rest van z’n leven krijgt opgeplakt, z’n verdere carrière kan vergeten.

  -Ieder kind begrijpt waarom bijvoorbeeld veiligheidsdiensten terughoudend (kunnen) met het delen van informatie met bepaalde regeringen, moet toch ook snappen waarom burgers terughoudend kunnen zijn met het delen van hun bevindingen.

 2. V.K.

  -Anyway,

  -het lijkt me dat van een leraar/lerares natuurlijk meer wordt verwacht dan dat er islam-radicalisatie wordt gesignaleerd.

  -Nou,dan heb je op je werk of school iemand met een uitgesproken mening over Turken / Marokkanen , al dan niet van huis uit en meld je bevindingen aan je schoolleiding..tsja, drie maal raden met wie je deze informatie deelt en met wie niet.

  http://goo.gl/kPT1aI

  -Maar nee, half Holland maakt zich liever druk over de CIA welke Geenstijl monitort…haha ha.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.