Moeder slachtoffer aanslagen Parijs wil klacht indienen tegen België

Geen categoriejan 19 2016, 9:00
Deze vrouw heeft eigenlijk nog wel een goed punt ook.
Natuurlijk draagt België niet de schuld van de aanslagen in Parijs, maar er valt wel degelijk het één en ander aan te merken op de manier waarop onze zuiderburen om zijn gegaan met (wannabe) jihadisten en andersoortige extremisten. Daarom is het nog niet eens zo gek dat deze dame serieus overweegt om België aan te klagen:

Nadine Ribert-Reinhart, moeder van een van de negentig slachtoffers die vielen in het theater Bataclan, zei dinsdagavond tegen de Franse zender BFMTV dat België meer had moeten doen om jihadisten te vervolgen. ''Ik ga samen met onze advocaat vragen om België aan te klagen. Dit heet nalatigheid en achter die nalatigheid zitten families die iemand verloren zijn."

Nadine heeft zeker een argument. Een sterk argument, zelfs. Zo is informatie over de radicalisering van de aanslagplegers op de één of andere manier niet terecht gekomen bij justitie. Zo maakte een school melding van de radicale impulsen van één van de terroristen. Die informatie bleef echter liggen op het kantoor van de onderwijsadministratie.
Hoewel ik normaal gesproken niet snel te porren ben voor dit soort rechtszaken sta ik daar dit keer anders in; misschien dat een rechtszaak ervoor zorgt dat België en andere landen nu ein-de-lijk eens ingrijpen en de boel goed in de gaten houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten