Na een vreselijk auto-ongeluk moet ze een korset dragen, maar met wat creativiteit maakt ze daar iets schitterends van

Screen Shot 2016-01-31 at 23.07.45
Foto:

Een tiener die zwaar gewond raakte bij een auto-ongeluk maakt van de nood een deugd.

Madelaine Cable was in november vorig jaar betrokken bij een vreselijk auto-ongeluk. Het gevolg? Haar rug werd helemaal door elkaar geschud. Ze was er zelfs zo slecht aan toe dat ze een spondylodese moest ondergaan.

Een spondylodese is een operatie en een toestand, namelijk die waarbij twee of meer rugwervels vast aan elkaar worden verbonden, zonder bewegingsmogelijkheid.

Na de operatie kreeg Madeleine te horen dat, hoewel alles goed ging, ze lange tijd een scoliosecorset (of een scoliosebrace) zou moeten dragen. De bedoeling van dit korset is dat alles goed op zijn plaats wordt gedrukt en de rugwervels niet verschuiven.

Dit is hoe Madelaine eruit zag na de operatie.
Dit is hoe Madelaine eruit zag na de operatie.

In plaats van zich voor vrienden en kennissen te verstoppen nu ze een korset moest dragen besloot de positieve 17-jarige om er iets heel moois mee te doen: ze maakte van de nood een deugd.

“Ik haatte het echt hoe ik eruit zag met dat korset. Mensen staarden me na op straat en keken me vreemd aan. Ik schaamde me. Ik wilde het in iets leuks veranderen; in iets wat ik graag droeg en waar ik trots op zou zijn.”

Daarbij kreeg Madelaine hulp van Sarah Chacko, een vriendin die net als zij van steampunk houdt. En gelukkig voor Madelaine is Sarah ook nog eens bijzonder creatief.

Sarah legt uit:

“In het verleden heb ik al andere dingen gesteampunked. En toen ik de verschillende banden en ringen op het korset zag dacht ik: ‘Ja, dat kunnen we wel steampunken!'”

En zo gingen de twee dames aan het werk:

aan het werk

Het kostte ze wat spray paint, plastic, en metaal, maar toen hadden de twee dames ook wat. Zoals je je ongetwijfeld kunt voorstellen waren ze ongelooflijk trots op hun werk. Ze maakten dan ook snel een foto die ze niet alleen online zetten, maar ook nog eens naar steampunk website Epbot stuurden.

cool

Madelaine is tegenwoordig blij met haar korset:

“Het symboliseert mijn strijd. Ik ben een vechter.”

Strijder

Het beste nieuws? Het gaat tegenwoordig alweer een stuk beter met deze jonge, maar felle dame. Zo gaat ze regelmatig naar fysiotherapie en mag ze elke dag een paar uur uit haar korset. Volgens haar artsen mag ze het korset over een week of vier waarschijnlijk zelfs helemaal uitdoen.

Dat is leuk, maar ondertussen vindt Madelaine het al helemaal niet zo erg meer om het korset te dragen. Sterker nog, ze haalt er kracht uit. Zoals haar moeder vertelt:

“Mensen beginnen nu gewoon tegen haar te praten over haar korset, in plaats van alleen maar naar haar te staren. Ze heeft het gevoel dat ze haar zien, en niet slechts haar aandoening.”

Schitterend.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!