Na Keuls drama nu Rotterdam? Verdacht veel tienerzwangerschappen bij Eritrese asielzoekers

Het COA luidt de alarmklok: er zijn ‘ernstige signalen’ dat in de Eritrees-orthodoxe kerk in Rotterdam veelvuldig misbruik voorkomt.

Niet alleen de seksuele moraal van vluchtelingen in Duitsland lijkt te wensen over te laten, maar ook Eritrese vluchtelingen in Nederland lijken maar moeilijk van jonge vrouwen te kunnen afblijven. Het COA raadt alleenstaande vluchtelingen daarom dringend aan geen bezoekjes meer te plegen aan de Eritrees-orthodoxe kerkgemeenschap in Rotterdam:

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wil niet dat alleenstaande minderjarige asielzoekers nog naar kerkdiensten gaan van de Eritrees-orthodoxe kerk in Rotterdam.

Het Reformatorisch Dagblad heeft het over signalen van mogelijk misbruik in de gemeenschap rond deze kerk. Er zou sprake zijn van een groot aantal zwangerschappen van jonge Eritrese vrouwen.

Het nieuws sloeg natuurlijk in als een bom. De leiders van de Eritrees-orthodoxe kerk zeggen in een reactie uiteraard geschokt te zijn, en ontkennen dat de kerk kan zijn gebruikt voor een plek om seks te hebben – laat staan verkrachtingen uit te voeren:

De voorzitter van het bestuur van de kerkgemeenschap, Teklit Girmazion, zegt dat er geen sprake kan zijn van misbruik in de kerk. ‘Wij komen altijd samen in groepsverband en onder het toeziend oog van onze priesters. Bovendien worden mannen en vrouwen altijd gescheiden gehouden. Dit kan hier niet gebeurd zijn.’

Girmazion zegt ook in de Eritrese gemeenschap niets te hebben gehoord over misbruik of ongewenste zwangerschappen. ‘Als er iets gebeurt is, denk ik eerder dat de meisjes hebben gezegd dat ze naar de kerk gingen, terwijl ze ergens anders heen gingen.’

Girmazion vat de beschuldigingen dan ook op als ‘zwaar’, en zegt samen met zijn vijftien collega’s ontzettend boos te zijn. Volgens de man is dit iets wat een echte gelovige nooit zou doen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Wim

  Girmazion vat de beschuldigingen dan ook op als ‘zwaar’, en zegt samen met zijn vijftien collega’s ontzettend boos te zijn. Volgens de man is dit iets wat een echte gelovige nooit zou doen………………
  Tja

 2. Wachteres

  http://fenixx.org/2016/01/11/duitse-politie-het-arabische-aanrandingsfenomeen-taharrush-heeft-europa-bereikt/

  Duitse politie: Het Arabische aanrandingsfenomeen taharrush heeft Europa bereikt

  “De Duitse federale recherchedienst (Bundeskriminalamt) verklaart dat het Arabische aanrandingsfenomeen ‘taharrush’ nu ook Duitsland heeft bereikt. – De aanvallen bestaan uit seksuele molestering tot verkrachting, zegt Holger Münch, politiechef van BKA.

  Het “verkrachtingsspel” begint met een grote groep Arabische mannen die een slachtoffer omsingelen, meestal een westerse vrouw of een vrouw die zich westers kleedt, om haar daarna te onderwerpen aan seksueel misbruik. Als er genoeg mannen zijn wordt de vrouw door de groep meegesleept terwijl de mannen om de beurt haar kleren afrukken, betasten en vingers in verschillende lichaamsopeningen duwen”.

  Hé, las ik hier niet dat links veronderstelde dat dit alleen maar kwam omdat ze teveel gedronken hadden?

  Zou het toch anders kunnen zijn?

  1. Wachteres

   http://www.telegraaf.nl/binnenland/24985958/___Keulen__hier_uitgesloten___.html

   Van der Laan: Aanrandingen als Keulen hier uitgesloten

   “Burgemeester Eberhard van der Laan acht het uitgesloten dat een massa-aanranding zoals in Keulen tijdens Nieuwjaarsnacht ook in Amsterdam gebeurt. ,,Ik vind Amsterdammers daar veel te lief voor en we stellen grenzen”, zei hij maandag in het EO-radioprogramma Dit is de Dag.

   ,,Zonder dat ik het aannemelijk kan maken denk ik dat het uitgesloten is. In Duitsland is wat achterstand in het integratiedebat. Ik geloof dat ze in Duitsland nu een schrik hebben die wij vijftien jaar geleden al hebben gehad.”

   Ach gut, Van der Laan is links [PVDA], dus we zullen hem zijn onnozelheid maar niet kwalijk nemen, DE LIEVE SCHAT!

   1. Beukman

    Ik als Amsterdammer denk dat Eberhard gelijk heeft, lieve schat. Wat ik bijzonder waardeer aan onze burgermeester, is dat hij zich niet mee laat sleuren in de huidige paranoia. De man blijft kalm, terwijl hij tegelijk heel duidelijk stelt waar het op staat.
    Eberhard is een zeldzaam geval van een degelijke sociaal-democraat: rechtvaardig maar met mededogen.

    1. V.K.

     -Huidige Paranoia?….Amsterdam?

     -Mijn schoonzus haar eerste kennismaking met Marokkaantjes was 16 jaar geleden, toen zij als 15 jarige meid, voor het eerst in Nederland op dag 2 van haar vakantie werd aangerand door een stel minderjarige Marokkaantjes, in het Mirandabad.

     -Maar ja blijf vooral thee-drinken met de daders.

     -Reken er maar op dat het rustig afwachten is op het moment dat bestuurders wild om zich heen gaan slaan en mekaar de schuld in de schoenen te schuiven.

     -Interessante tijden Beuk, bestuurders gaan straks na elkaar wijzen.

     http://goo.gl/PGwE5A

   2. V.K.

    -@Wachteres,


    ,,Zonder dat ik het aannemelijk kan maken denk ik dat het uitgesloten is. In Duitsland is wat achterstand in het integratiedebat. Ik geloof dat ze in Duitsland nu een schrik hebben die wij vijftien jaar geleden al hebben gehad.”
    —-

    -Deze hoort er ook bij.

    Verder gaf Van der Laan aan dat de gemeente zich ‘suf praat’ met jongeren die zijn teruggekeerd uit Syrië. ,,Er worden een heleboel lelijke dingen gezegd over thee drinken, maar ik vind in dit opzicht de dialoog het belangrijkste.”

    —-

    -Geen woord over slachtoffers, alleen dat deze tegen hem een paar lelijke dingen wordt gezegd over zijn theedrinken met terroristen.

    -3x raden hoelang deze man al in de Amsterdamse politiek zit.

  2. Anna

   Wachteres. De politiek correcten gaan zo ver dat ze zelfs onze vrouwen door moslims laten verkrachten en aanranden. Politie correct is misdadig.

   1. Wachteres

    http://media.tpo.nl/column/aan-eberhard-van-der-laan/

    Aan Eberhard van der Laan Briefje van Jan

    Beste meneer Van der Laan,

    Iedereen zegt weleens domme dingen.

    Ook u.

    Er komt in Amsterdam geen massa-aanranding zoals in Keulen, zei u gisteren. “Zonder dat ik het aannemelijk kan maken, denk ik dat het uitgesloten is. Ik vind Amsterdammers daar veel te lief voor en we stellen grenzen. In Duitsland is wat achterstand in het integratiedebat.”

    Leek mij een dus een nogal domme uitspraak. We dachten immers ook niet dat in Amsterdam een columnist en filmmaker op klaarlichte dag ritueel zou worden afgeslacht. En dat er op 4 mei gevoetbald zou worden met kransen die ter nagedachtenis aan oorlogsslachtoffers waren neergelegd.

    Maar bij nader inzien moet ik u gelijk geven.

    Ook ik sluit uit dat in Amsterdam een massa-aanranding komt zoals in Keulen, met zo’n 1000 daders. Ik denk meer aan een massa-aanranding zoals in Stockholm, met tientallen daders. En dat de politie dat dan van de politiek moet downplayen. En dat de traditionele keurigemensenmedia daar gretig aan meewerken.

    Ik denk niet dat dat uitgesloten is. Wat denkt u?

    Groet,

    JanD

    Mooie reactie van The Post

 3. toetssteen

  Zwangerschap=verblijfsvergunning, er steekt er wel eentje de vinger op= twee vergunningen. Kan er ook even een DNA test worden afgenomen en nee, kom me niet aan met stigmatiserend! Ow en kijk even of ze al niet zwanger waren.

  Men moest maar eens wat minder naïef worden, de tijd van de postkoets is voorbij.

 4. Nicky

  OF het CAO wil politiek correct zijn, geen Man & Paard & Moslims te noemen

  OF het CAO wil het probleem maar al te graag verschuiven van Moslim probleem (die zij nl. altíjd deel van het probleem, maar dan ben je ‘rascist’ ; )
  naar Christen(kerk)…
  alwaar natuurlijk (Moslim) Besneden Tostesteros Piemels ook op af komen, no problem in dit vrije land.

  OF het CAO, deel van de wegkijk voorbereiders van de Nieuwe Wereld Orde, proberen zoals altijd chaos en onwaarheden (= niet genoemde waarheden) te verspreiden.

  OF… EN/OF…. zegt u het maar.

  Volgende patiënt.

 5. Nicky

  tostesteroN

 6. Nicky

  @Wachteres, ja en de Lieve Schat Lulletje Rozewater (Roos-vuist PvdA) Vander Laan is niet alléén onnozel.

  Het grootste probleem van links is dat zij een immer een ‘intellectuele’ hoogmoedigheid uitstralen, hetgeen me doet denken aan Salomo’s uitspraak dat ‘een hond likt zijn eigen braksel op’.
  Maw een hond is zo stom dat hij vergeet dat zijn braaksel hem slecht bekomen is,men hij gaat er weer op af en likt het op… om het opnieuw uit te braken.

  Zó stom – en nog stommer want hij is een mens met gratis gegeven meer brein door de Schepper – is deze ‘burgervader’.

  Nepvertegenwoordiger… of denkt meer dan de helft van ‘de’ Amsterdammer zo?

 7. Anna

  De politieke correctheid en cordon sanitaire gaat misdadige vormen aannemen.

 8. Krijgsman

  Seks in de kerk. Dat komt ons bekend voor.

  1. Terzo

   En hoeveel Marsen heb jij al ontvangen Wim?

 9. Geah

  We hebben ook al jonge negers in Nederland….die zich voordoen als vluchteling…Misschien wil Anouk wel zo’n neger onderhouden, het schijnt dat zij dol is op dat soort dieren..;-) :D….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.