PVV deelt ‘verzetsspray’ uit tegen ‘islamitische testosteronbommen’, maar serieuze wetsvoorstellen blijven uit

Geert Wilders is weer eens op de provocerende toer.

Het leek erop dat hij zich even gedeisd hield, maar provocateur Geert Wilders is weer helemaal terug. Na de “minder, minder, minder”-controverse doet de PVV-leider nu stof opwaaien met de oproep in verzet te komen tegen ‘islamitische testosteronbommen’.

Twee dagen geleden meldde de blonde politicus al dat hij vindt dat vrouwen zich legaal met pepperspray moeten kunnen bewapenen, en vandaag bleek op Twitter dat hij dat plan ook zelf in de praktijk gaat brengen. Wilders en zijn PVV gaan namelijk “verzetsspray” uitdelen in Spijkenisse. Het betreft spuitbusjes met kleurstof die een legaal alternatief zijn voor pepperspray.

De taal van Wilders is opvallend. Hij roept al langer op om in verzet te komen, maar telkens werd daarmee verzet tegen het asielbeleid van het kabinet bedoeld. Nu laat Wilders openlijk weten dat het verzet ook gericht is tegen ‘islamitische testosteronbommen’ zélf.

Het is jammer dat Wilders met deze actie de plank misslaat. Zoals Tim Engelbart al op DDS schreef, is het een goed idee om pepperspray te legaliseren zodat mensen zichzelf kunnen verdedigen tegen gespuis. Maar waarom dat slechts voor vrouwen zou zijn, is mij een raadsel – zelfverdediging is nuttig voor iedereen, niet alleen voor vrouwen en niet alleen tegen islamitische criminelen, maar tegen iedereen die je zomaar aanvalt.

Nederland zou gebaat zijn bij een serieus wetsvoorstel om zelfverdedigingswapens zoals pepperspray te legaliseren voor iedereen. Dat heeft veel meer nut dan een éénmalige uitdeelactie in Spijkenisse, die slechts als provocatie bedoeld is. Zoals wel vaker het geval is, gaat het de PVV meer om aandacht en om de peilingen, dan om serieuze voorstellen om Nederland een beter land te maken. Veel kritiek van de PVV op het huidige asielbeleid is zeer terecht, maar die kritiek moet gepaard gaan met realistische maatregelen. Wilders zou er goed aan doen om wat minder te provoceren, en zijn tijd te steken in het indienen van een wetsvoorstel om pepperspray voor iedereen te legaliseren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Wim

  serieuze wetsvoorstellen blijven uit.
  Heeft dat zin als er al partijen zijn die al nee stemmen bij ieder PVV voorstel.
  Dit is een goeie actie van Geert. Mijn dochters en kleindocheres hebben al een alarm in de zak en een spuitbus haarlak maar dit is ook een goed doel middel.
  SP deelt bv. tomatensoep uit. En waarom is dit provoceren? Grenzen dicht is een zinnig voorstel of niet Paul. Noem eens voorstellen van andere partijen want de stroom gaat gewoon door.

 2. nick

  Zuur Artikel, beetje dom ook.

  Wilders doet iets wat veel waardering oogst onder de bevolking en hier moet het onmiddelijk belachelijk gemaakt worden.

  Nee, Wilders moet een wetsvoorstel indienen..Haha, zinloos, want iedere voorstel van de PVV verdwijnt onmiddelijk in de prullebak van links.

  Les: De PVV heeft voorstellen genoeg, grenzen sluiten, uit de EU, om maar wat te noemen maar die kunnen pas wetsvoorstellen worden wanneer zij ook daadwerkelijk doorgevoerd kunnen worden en niet bijvoorbaat weggestemd.

  Dus niet meer zo’n hypocriet en stomzinnig manipulatief artikel schrijven graag.

  1. josef kuijpers

   Alles wat Wilders voorstelt wordt afgedaan als populistische prietpraat. De reactie op deze -min of meer- ludieke actie van Wilders kun je natuurlijk belachelijk maken, fijner zou het zijn als de cordon-sanitair-partijen eindelijk eens werk maakten van het weer leefbaar maken van deze met islam doordrenkte wegkijkende samenleving.

 3. V.K.

  -Vraagje van JOOP!

  gaat het hier om een illegale partij ?

 4. J.C.

  Waren het niet vooral vrouwen, die rondom de jaarwisseling op vele plaatsen in Europa aangerand en verkracht zijn door de testosteronbommen (voor zover nu bekend van vooral islamitische afkomst)? Bas het nieuws gemist?

  De PVV neemt wel actie. De 138 doen wat de EU hen opdraagt.

  En zoals zo vaak lanceert de PVV wel degelijk zeer waardevolle voorstellen voor wetgeving. Deze worden gewoonlijk aanvankelijk weggehoond door de 138, om later stiekem een nagenoeg zelfde voorstel in te dienen en daarbij te doen alsof het hun voorstel is. Hoe diep kun je zinken?

  Dus als er een de plank misslaat is het niet de heer Wilders, maar heel iemand anders.

 5. Wachteres

  https://www.youtube.com/watch?v=ieNP9Ag8Nlg

  VIDEO: Duitse talkshow “Hart aber Fair” onthult de politieke doofpotaffaire betreffende massaverkrachting.

  Merkwaardig dat we voortdurend moeten worden voorgelogen door de politiek.

 6. Krijgsman

  Is de bizarre clown Geert ook aanspreekbaar als een vrouw na gebruik van het spuitbusje het ziekenhuis wordt in geslagen?

  1. Wim

   Dat kan ,maar misschien beter dan het ziekenhuis in voor een abortus.
   Eigenlijk zeg jij verkrachten is niet zo erg. Je moet er niets tegen doen.

   1. Wachteres

    Ach Simon vindt het niet bizar dat deze mormels nog steeds worden binnen gelaten en de vrouwen moeten maar accepteren dat ze verkracht worden – ‘close your eyes and think of..’ – welk land in de EU je maar woont. ’t Is voor het goede doel. Hadden ze maar op een meter afstand moeten blijven en zich netjes moeten kleden.

    We moeten toch wat over hebben voor die lieve vluchtelingen. En in Keulen alleen al waren het maar duizend. Moet kunnen.

    Getver, dat Wilders het waagt om hen te adviseren zich te verdedigen.

    In ’t vervolg alleen maar uitgaan met broer of vader [Als er tien of meer lopen zal dat trouwens ook niet helpen]. Aan dit soort opvattingen zullen we toch moeten wennen, als het aan mensen zoals Simon ligt.

    En helaas hebben we daar veel te veel van.

    1. Krijgsman

     Malle Wachteres meent uit mijn bijdrage te begrijpen dat ik vind dat vrouwen verkracht moeten worden.

     Is dit dom of kwaadaardig, of allebei?

     1. Wachteres

      Wat wou je dan, Simon? Met een oplossing kom je niet, zoals je altijd van ons verwacht.

      Moeten de vrouwen maar thuis blijven? Want de instroom gaat door.

      Ik ben benieuwd. Jouw opvattingen lijken me kwaadaardiger voor vrouwen dan mijn opvattingen.

      En dom zijn ze zeker. Maar daar is heel links mee behept.

     2. Krijgsman

      Het lijkt me, Wachteres, dat we mannen die ongewenst gedrag vertonen jegens vrouwen moeten vervolgen en ferm moeten straffen.
      Vind je ook niet?

     3. V.K.

      -Je staat er weer gekleurd op Simon.

     4. Wachteres

      Het vervelende is Simon, en dat moet jij toch weten, dat dit niet gebeurt als het moslims zij en vooral niet als het “‘zieluge’ vluchtelingen’ zijn.

      Tot nu toe heb ik alleen maar gelezen dat ze zo weer op straat stonden.

      Ik heb al eens tegen jou gezegd wat je zou doen als dit schorriemorrie je vrouw en kinderen zouden verkrachten als je hen in huis had uitgenodigd?

      Het lijkt me toch normaal dat zij dan het huis uit worden getrapt, op zijn minst.

      Hier mogen ze blijven in plaats dat er wordt gezegd dat zij er beter aan doen om hun land te gaan verdedigen tegen de IS. Of zouden zij van die richting zijn? Misschien raken ze op die manier hun seksuele frustraties ook kwijt.

 7. Wim

  Of heb je liever dit Paul.

  http://www.geennieuws.com/2016/01/vluchtelingenpolitiek-is-collectieve-zelfmoord-carnaval-wordt-afgezegd/

  Inmiddels heeft de gemeente Rheineberg bij Wesel net over de Nederlandse grens de a.s. viering van carnaval afgezegd. De gemeente en de organisatoren zeggen dat mede n.a.v. de gebeurtenissen in o.a. Keulen , de veiligheid van meevierende vrouwen niet langer gegarandeerd kan worden. In Rheineberg en Wesel zijn AZC’s gevestigd .

  1. Beukman

   Fraai staaltje massa-zelfislamisering. Waar zijn trouwens eigenlijk de autochtone mannen?

   1. toetssteen

    @Beukman
    Vraag niet naar de bekende weg. Als de mannen zich aaneen sluiten om te voorkomen dat hun vrouwen, vriendinnen, dochters, buurkinderen en noem maar op veilig feest kunnen vieren, gilt men over extreem rechtse stormtroepen. Dat is extreme bullshit maar het bekt lekker en velen zullen Hitler rillen (een socialist, maar goed Goebbels was blijkbaar een libertariër toen hij zei dat ze socialisten waren), en zich binnenhuis verstoppen om daar kleine feestjes te houden. Zo lekker burgerlijk hè en zo kneuterig loyaal aan een onderdrukking van iets waar men zich in mijn jonge jaren geen ene bal van aan zou hebben getrokken.
    Het is in en intriest om te zien hoe de vroegere vechters voor vrijheid( inclusief de rooie vrouwen) nu inzetten. Ga maar burka’s uitdelen, hup dames, in de kooi.

    Eigenlijk kunnen we dit hoofdstuk de volkomen mislukking van de vrouwenemancipatie door de rooie vrouwen en socialisten noemen. En maar gispen dat het extreem rechts is die de kat de bel aanbindt!

   2. Krijgsman

    Blanke mannen moeten allemaal de beschikking krijgen over een vuurwapen: de verkrachtingsgolf gutst over Europa, heeft de heer Bron ons uitgelegd, dus: te paard te paard, we zijn verraden!

    Een beetje blanke vent is tot de tanden gewapend met geweer en handgranaat. Zijn vrouw en dochters kregen van Grote Geurt reeds een spuitbus. Dat zal ze leren, die vluchtelingen!

  2. Wachteres

   Onze krijgsman zal dit vast wel een goed idee vinden.

   Gewoon thuis blijven, dat doen veel moslimvrouwen ook.

   1. Wachteres

    Onze krijgsman is weer aan het chargeren, enkel en alleen om het gedrag van de gewelddadige moslims goed te praten.

    Zo kennen we je weer, Simon. Volgens mij houd jij wel van een beetje gewelddadige seks.

    Anders kan ik me niet voorstellen dat je dit ‘scum of the earth’ voortdurend in bescherming neemt.

    Moeten vrouwen ook leuk vinden, toch?

 8. Wim

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/01/mail_een_omwonende_van_heumens.html#more

  In de Gelderlander mogen mensen over vluchtelingen en hinder niet meer reageren. Ook bij de doofpot. Daar verschijnen nog alleen geweldige berichten over de vluchtelingen.

 9. Wachteres

  http://www.express.co.uk/news/world/634693/EU-threat-terrorism-Islamic-State-migrant-crisis-Germany-Angela-Merkel

  EU will FALL amid terror and migrant strain – and it’s starting in Germany, admits EU head

  THE European Union faces being destroyed under the growing threat of terrorism, which has sparked the influx of migrants into Europe, the European Parliament’s President has warned.

  Martin Schulz, the German president of the European Parliament, fears the 28-member bloc will crumble under the to political unrest caused by the migrant crisis.

  In plaats dat Tim en Paul ‘spijkers op laag water zoeken’ bij Geert Wilders, zou ik me hier maar druk over maken als ik jullie was.

  Alhoewel, mij kan het niet gauw genoeg gebeuren en als zelf Schulz zich al zorgen maakt …

  1. Wachteres

   Dit moet je niet naar buiten brengen, Toets, daar wordt Simon maar onrustig van.

   Dan moet hij weer vermelden dat de bron niet deugt en daar kan hij natuurlijk niet mee doorgaan.

   Dan wordt hij ongeloofwaardig.

   1. toetssteen

    @Wachteres
    Volgens mij is hij nu druk aan het googlen. Ach zelf Spiegel kán echt niet, ow, hij viel de vertaler weer eens aan die een stuk op Beurs.com had gezet. Ben je erg slim bezig!
    Denk overigens dat een klein blaffertje voor dames iets beter werkt om ongewenste intimiteit de wacht aan te zeggen. Iets dat in de zak van rok of pantalon past.

    1. Wachteres

     Een blaffertje, Toets? Nee, dan ben je als autochtoon gewelddadig bezig.

     Volgens links mag dat alleen als je moslim bent.

     Ik ben bang dat het op den duur voor ons op een boerka uitloopt en lekker zoveel mogelijk thuis zitten.

   2. V.K.

    -@Simon,

    -Mooie kleurplaat van Yalan voor jou.
    -Leef je uit met je scherpe verzetskleurpodlood, blijf wel netjes tussen de lijntjes.

    http://f.i.uol.com.br/folha/mundo/images/16014189.jpeg

 10. H.Vaes

  Beste Paul,

  Noem mij maar eens EEN partij die ook maar EEN poging heeft gedaan om iets te ondernemen tegen die berovingen en aanrandingen en verkrachtingen van die binnengelaten idioten die menen ons te moeten intimideren door hun gedrag.
  Ja….hun verontwaardiging uitspreken en dan ook nog zodanig om het woord moslim te vermijden.
  Wilders probeert tenminste die vrouwen en al diegene die zich door dat tuig bedreigd voelen in bescherming te nemen en ze uit te rusten met een middel om zich enigszins te kunnen verdedigen.
  En om nog meer van deze ellende te voorkomen wil hij….ja…..de grenzen sluiten om die idioten te weren.
  Nog niet EEN partij….behalve de door de politiek verguisde PVV,,… heeft het lef om ook maar met EEN voorstel te komen.
  Ik heb het in ieder geval niet gezien of gehoord.
  Maar de PVV die wel met goede voorstellen komt wordt meteen belachelijk gemaakt.
  Want PVV.
  HULDE AAN DE PVV.

 11. papa charlie

  Wat is hier provocerend aan, Paul? Leg eens uit!

 12. H.Vaes

  Ja Paul leg eens uit….ook ik ben benieuwd. Toon je lef.

 13. Nicky

  Hulde PVV, hulde H. Vaes.
  En zo is t toch maar net.

 14. Nicky

  Paul is van de milleniumbug generatie, een net volgroeide tiener en heeft totaal nog niets meegemaakt. Blijkbaar nog flink nat achter de oren en kramp in zijn hoge nekwervels van het wegkijken.
  Dan is ook zijn duim flink opgzwollen van de lulkoek die hij produceert, en een flinke kronkel extra in zijn brein van – wat hij acht – het probleem Wilders.

  Voor de rest maak ik me zorgen over zijn negatieve kijk op juist bemoedigende dingen die gebeuren, op zijn leeftijd is een gebogen hoofd en verbitterde trek om zijn mond behoorlijk zorgerlijk aan het worden.

  Maar troost je Paultje, eens zal je beseffen, dat jij het deel van het probleem was. En Wilders het deel van de oplossing.

  1. Julius

   En zo werd “Paultje” voor een (overigens normaal en fatsoenlijk) kritisch stukje door de PVV-volgelingen de oren gewassen.

   Paul, het is niet toegestaan om enige kritiek op welke manier of in welke vorm dan ook over de Grote leider te uiten. De Grote leider moet politiek-rechts correct worden behandeld. je ziet het zoals hem of je ziet het niet. Daar zit niks tussen. Doe je dat niet, dan heb je hier alvast je eerste waarschuwing aan de broek. Mocht je toch nog eens een kritisch Wilders-nootje kraken dan volgen als vanzelf de wat stevigere bedreigingen.

   Geinig volk, die PVV-volgelingen.

 15. H.Vaes

  Beste Julius. Paul wordt alleen maar uitgedaagd om te weerleggen wat hij beweert….meer is het niet……Geen waandenkbeelden fantaseren.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.