Rusland schendt luchtruim Turkije gewoon opnieuw

Blijkbaar vindt Poetin het vervelend dat hij tegenwoordig wat genegeerd wordt.

Daar gaan we weer:

Turkije heeft zaterdag de Russische ambassadeur op het matje geroepen nadat Rusland vrijdag het Turkse luchtruim geschonden zou hebben. Volgens het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het vliegtuig in het Engels en Russisch gewaarschuwd dat het het luchtruim binnenging, melden verschillende media.

Oh de piloot heeft Turkije gewaarschuwd dat hij even boven dat land zou vliegen? Nou, niets aan het handje dan! Prima! Zoals we allemaal weten is het immers volstrekt normaal dat gevechtsvliegtuigen van het ene land wat mooie vliegacties uithalen in het luchtruim van een ander land. Toch?

Juist: dat is dus niet normaal.

Poetin en zijn stropoppen weten dat ook, maar zij hebben daar lak aan. Blijkbaar wil de Russische dictator het vuurtje met Turkije dus weer lekker opstoken. Misschien dat het tegenwoordig wat te rustig is, of dat hij de aandacht wil afleiden van binnenlandse problemen. De Russische economie doet het al lange tijd bijzonder slecht. Het zou niet geheel onverwacht zijn als Poetin die negatieve ontwikkelingen probeert te begraven onder een internationale controverse.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Wim

  Eén of twee seconde.

 2. V.K.

  -Vraag me af of Irak toestemming aan Turkije heeft gegeven om Koerden in Irak te bombarderen.

  -Na ja, mooie zooi daar.

 3. Bart

  Gezien de snelheden waarmee gevlogen word en het relatief kleine land oppervlakte waarboven gevlogen word is het niet raar dat je een paar seconden boven een ander grondgebied komt. Heeft niets met provoceren te maken zoals de schrijver beweerd.
  Dit keer heeft Turkije wel de diplomatieke route gekozen doordat de Russen zich geen 2x in de rug laten aanvallen zoals de laffe turken de vorige keer hebben gedaan.
  Dan hadden we nu namelijk nieuws van een x aantal neergeschoten Turkse f16 toestellen, er is een reden dat Turkije het Syrische luchtruim namelijk mijd.
  Wat mij betreft gaat Rusland vooral door met het onwijs goede werk dat ze boven Syrie aan het doen zijn, en ik zie 1000x liever dat we Rusland als bondgenoot hebben dan die verraderlijk en laffe in de rug stekende turken.

 4. toetssteen

  Ja hoor, en daar gaat ie weer! Door Turkije gecontroleerd luchtruim is het.
  Weet je wie er wel luchtruim schenden? De Turken! Duizenden malen per jaar schenden ze het Griekse luchtruim. Maar dat is normaal…..

 5. Wim

  Misschien dat het tegenwoordig wat te rustig is, of dat hij de aandacht wil afleiden van binnenlandse problemen. De Russische economie doet het al lange tijd bijzonder slecht. ,,,,,,,,,,,,,
  Ben blij dat de EU geen binnenlandse problemen heeft. De meeste landen staan aan de rand van een bankroet zover ze het al niet zijn. Maar om Poetin te beschimpen gelooft Michael desnoods nog in Boskabouters.

  1. toetssteen

   @Wim
   Enig idee hoe groot de goudreserves van Rusland zijn en idem China?

   http://www.tradingeconomics.com/russia/gold-reserves

   Vreten kun je het niet, maar aan papier heb je helemaal niets. Het is een economisch gruwelijk spel en mensenleven kunnen de banksters geen moer schelen.
   Hun imperium in opbouw dreigt ineen te storten el daar komt geen folie bij te pas, het is de naakte waarheid. De Fabiaanse wereld volgens Keynes toont nogmaals aan dat het cultureel marxisme nooit werkt of kan gaan werken, maar er toch door moet worden geramd.

   1. Bart

    Rusland staat er een stuk beter voor economisch dan men ons hier wil doen laten geloven. Onder meer door de hoeveelheid goud die ze hebben, een voorraad die ze in tijden waarvan werd gezegd dat de Russische economie het slecht deed sterk hebben aangevuld. Rusland heeft ook een zeer lage staatsschuld dus ook daar staan ze er niet slecht voor, ze hebben genoeg natuurlijke bronnen om volledig zelfvoorzienend te zijn. Dus al die verhalen over hoe slecht de Russische economie is zijn niet meer dan dat, verhalen.

 6. nogmaals

  Een journalist die zijn tekst begint met een stelling waarin het woord “blijkbaar”, doet zulks omdat hij over harde bewijzen beschikt om zijn stelling te onderbouwen. Nou Michael, kom maar op met jouw harde bewijs dat Poetin het vervelend vindt om genegeerd te worden, en dat dit de reden is dat deze straaljager luttele seconden boven Turks grondgebied heeft gevlogen.

 7. Ni28

  Twee schurken treiteren elkaar.

 8. The Oracle

  oocccchhh , dus 1165 x boven grieks grondgebied vliegen is normaal ??
  maar 1 vliegtuig dat 2 a 3 seconden boven turks gebied vliegt
  dan breek je de tent af,

  Denkt iemand hier dat als Putin boos zou zijn dat hij dan 1 vliegtuig langs stuurt ??
  Whahahahahahaha

  dat ondertussen Kiev, u weet wel de Timmermans en van Baalen vrienden , de kampbewaarders en SS-elite leden van de SS regering , al 144 x MINSK 2 geschonden hebben dat komt onze schrijvert van die Putin did it stukkie, wel goed uit ?? begrijp ik ,

  groetjes

 9. tukker

  Michael Van Der Galien schrijft:

  “Oh de piloot heeft Turkije gewaarschuwd dat hij even boven dat land zou vliegen? Nou, niets aan het handje dan! Prima! Zoals we allemaal weten is het immers volstrekt normaal dat gevechtsvliegtuigen van het ene land wat mooie vliegacties uithalen in het luchtruim van een ander land. Toch”?

  Maar tegelijkertijd mogen wel Amerika, Engeland, Frankrijk en straks Nederland en België het luchtruim van Syrië schenden ? Assad heeft namelijk alleen aan Rusland permissie gegeven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.