Rusland schendt luchtruim Turkije gewoon opnieuw

Geen categoriejan 30 2016, 19:00
Blijkbaar vindt Poetin het vervelend dat hij tegenwoordig wat genegeerd wordt.

Turkije heeft zaterdag de Russische ambassadeur op het matje geroepen nadat Rusland vrijdag het Turkse luchtruim geschonden zou hebben. Volgens het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het vliegtuig in het Engels en Russisch gewaarschuwd dat het het luchtruim binnenging, melden verschillende media.

Oh de piloot heeft Turkije gewaarschuwd dat hij even boven dat land zou vliegen? Nou, niets aan het handje dan! Prima! Zoals we allemaal weten is het immers volstrekt normaal dat gevechtsvliegtuigen van het ene land wat mooie vliegacties uithalen in het luchtruim van een ander land. Toch?
Juist: dat is dus niet normaal.
Poetin en zijn stropoppen weten dat ook, maar zij hebben daar lak aan. Blijkbaar wil de Russische dictator het vuurtje met Turkije dus weer lekker opstoken. Misschien dat het tegenwoordig wat te rustig is, of dat hij de aandacht wil afleiden van binnenlandse problemen. De Russische economie doet het al lange tijd bijzonder slecht. Het zou niet geheel onverwacht zijn als Poetin die negatieve ontwikkelingen probeert te begraven onder een internationale controverse.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten