Stichting die vluchtelingen ‘helpt’ in azc’s blijkt pro-radicale islam te zijn

Dit zag niemand aankomen…

Elsevier bericht:

De Tweede Kamer en politie maken zich zorgen over de islamitische stichting Al-Ighaatha. De stichting bezoekt asielzoekerscentra in Nederland en België om materiële en financiële hulp te bieden, maar Al-Ighaata sympathiseert ook met jihadisten en verspreidt video’s waarin het martelaarschap wordt verheerlijkt.

Al-Ighaatha is Arabisch voor ‘de redding.’ De ‘stichting’ ziet het als zijn taak om moslims “te redden.” Vandaar dus de naam.

Dat klinkt allemaal leuk en aardig, maar helaas is er een miniem probleem. De stichting wil namelijk dat moslims “de ware islam weer gaan praktiseren.” Daar bedoelen ze dus mee: een fundamentalistische versie van de islam.

En de reden dat ze willen dat moslims zo gaan leven liegt er ook niet om:

Want dan krijgt de moslimgemeenschap haar ‘glorie, eer en macht terug’.

Met andere woorden, het gaat erom om een kalifaat te creëren en de ‘islamitische wereld’ te veranderen in een wereldmacht. Opmerkelijk omdat dit precies het doel is van fundamentalistische en extremistische groepen… en terroristische organisaties.

En dat is niet alles:

De teruggekeerde Syriëganger Jordi de J. en andere jihadsympathisanten zijn actief betrokken bij Al-Ighaatha.

Daar komt bij dat de stichting gevangen terroristen helpt. Al-Ighaatha zou o.a. Mohammed B. en Azzedine C. hebben geholpen, hoewel de stichting dat ontkent. Wel geven ze toe dat ze moslims helpen die “zonder enige vorm van duidelijk bewijs” zijn opgepakt door de “vijanden van Allah.”

Het moge duidelijk zijn dat een verlichte moslims zoiets nooit zou zeggen. Of doen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. V.K.

  -Kon je jarenlang vrijwel ongestoord je werk doen,krijg je van de ene op de andere dag ladingen stront van je gedogers over je heen.

  -Dat gun je toch niemand.

  -weet je wat, we geven als handreiking naar onze (ex)gedogers toe, Wilders de schuld

 2. van Urk

  Daar ga je al met al die zogenaamde fijne islamitische stichtingen die een rad voor de ogen van de guthmensch houdt om alleen maar de boel gewoon te belazeren.

  1. V.K.

   -@Van Urk,

   -Na ja, islamitische stichtingen, het zijn gewoon NGO’s

   -dacht je bijvoorbeeld dat het door NL gesubsidieerde NGO oxfam zich alleen bezighoud met het uitdelen van voedselpakketten in het buitenland.

   -Het zijn de Guthmensen welke niet zonder NGO’s kunnen oude boel te belazeren.
   -die zogenaamde islamitische stichtingen kunnen hun gif spuien zolang dankzij de Gutmensch, dat er nu even zo’n stichting wordt opgeofferd, dat hoort bij het spel wat de gutmensch speelt.

 3. J.C.

  Veel van de Gutmenschen zijn verdoofd en verblind (is een bijkomend nadeel van het verkopen van je ziel). In mijn visie moeten bijvoorbeeld Tweede Kamerleden als J. Voordewind en G-J Segers (beiden CU) zich straks lam schrikken, als de oogkleppen alsnog zullen vallen. En zo zijn er veel meer Gutmenschen, die zich hebben laten verleiden en nu doof en blind voor de werkelijkheid vurig blijven pleiten voor een zogenaamde “betere wereld”.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.