Tony Blair: ‘Om het antisemitisme te verslaan moeten we de Radicale Islam vernietigen’

De Britse oud-premier Tony Blair zei gisteren op de internationale holocaust-herdenkingsdag in Brussel dat Europa het antisemitisme alleen kan verslaan als de Radicale Islam vernietigd wordt.

Blair zei:

“We see the rise of ISIS and terrorist groups all over the region under a perversion of proper religious faith. Our struggle is not simply against violence but against the ideology that begets the violence of Islamist extremism. It will take a generation. It is a global struggle and a long one. Holocaust Remembrance Day is a time when Europe remembers its darkest hour in order not to repeat it. Anti-Semitism is not just a matter of grief and dismay for the Jewish community, it diminishes our society.”

Blairs opmerkingen komen op het moment dat Franse Joden hun thuisland massaal verlaten en naar Israël emigreren. Dat is niet zo gek: het is bijzonder onrustig in Frankrijk met allerlei aanvallen van antisemieten op joodse burgers. Er zijn verhalen bekend van joden die op hun gemakje in de metro zitten en opeens aangevallen worden door een radicaal-islamitische gek met een hakmes.

Geen wonder dus dat Franse joden ervandoor gaan.

Maar dit betekent niet dat Europa dat maar moet accepteren. Sterker nog, deze gang van zaken is totaal onacceptabel. En Blair heeft gelijk dat dit voor het overgrote deel te wijten is aan de Radicale Islam.

Het moderne antisemitisme kan inderdaad alleen verslagen worden als de Radicale Islam vernietigd wordt. De enige vraag die Blair daarvoor zal moeten beantwoorden is: en hoe doen we dat?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Ni28

  Hoe je radicaal islam vernietigd weten onze politiek correcte politici niet. Eerst moeten zij de politieke correctheid naast zich neerleggen en dingen met naam noemen. Dan pas kunt je dingen oplossen. Anders blijven het loze worden van per toespraak dik betaalde ex-politici.

  1. nick

   Precies! De waanzinnige politieke correctheid moet eerst stoppen! Deze waanzin wordt uitgebreid misbruikt door de moslim/Islam.

   Er zullen verboden moeten komen, strenge verboden met zware sancties. Ik denk idd verbod op de shaira wat ongeveer betekend een verbod op de koran, hier in het westen dus, wat ze in hun iegen primitieve landen doen is hun zaak.
   Verbod op gezichtsbedekkende kleding, verbod op haat Imans, verbod op moskeeën, verbod op het krankzinnige islamitisch slachten, dit om te beginnen lijkt me. Dan schrik je enorm af.
   Daarnaast moet het hele immigratie beleid veranderen want er zijn aantoonbaar te veel mensen in ons land en een te vol land is ongezond en onbetaalbaar. Je mag hier komen maar er zijn regels:
   Verplicht Nederlands leren inclusief bindend examen. Verplicht geschiedenis/cultuur kennis van het westen/ons land, gezinshereninging na minimaal 3 jaar, uitkeringen gelimiteerd, geen enkele voorrangsregeling, verplicht een eigen kapitaal om te starten en een goede opleiding waarmee men zichzelf en eventueel gezin van onderhoud kan voorzien. Is men een oorlogsvluchteling en hier opgevangen inplaats van in de regio dan moet men ten alle tijden verplicht terug wanneer de situatie verbeterd om het eigen land weer op te bouwen ed. Het lijkt me niet echt moeilijk en zeer redelijk.

   Maar blijven we politiek correct de kop in het zand steken en wegkijken van wezelijke problemen dan zullen we onszelf verliezen. De feiten zijn er, de historie is duidelijk. De burgers beginnen nu ook wakker et worden en in te zien dat hun gekozen leiders de boel bedriegen voor eigen belang. Dat waarheid is hard en zal dus ook hard moeten worden uitgesproken om verstaan te worden, dat is evident.

   Er is er maar een die dat durft en wel ten kostte van zijn eigen vrijheid en veiligheid. Dat wordt elke dag duidelijker en daarom gaan steeds meer mensen achter hem staan. Ook dat is een simpel feit en onomkeerbaar.

   1. Wachteres

    http://www.parool.nl/parool/nl/30700/OPINIE/article/detail/4232481/2016/01/26/Politieke-correctheid-wordt-steeds-vaker-goedgepraat.dhtml

    Politieke correctheid wordt steeds vaker goedgepraat

    Politieke correctheid geeft regressief links een excuus om niet tot handelen over te gaan, doordat ze zichzelf door dat vermeende fatsoen monddood hebben gecorrigeerd. Monddood, hoewel ze wel voortdurend de oppervlakte van het probleem aanvallen, wat altijd neerkomt als voorbeeld van futloos denken.

    (‘Schande dat je neger zegt in plaats van zwarte!’ ‘Walgelijk dat je spreekt over mankracht in plaats van over menskracht.’)

    Ook het Parool heeft weleens goede artikelen. Die laat ik dan ook op de site van E.J. Bron zetten. 😉

 2. Wim

  Om voor jaren terug het antisemitisme en de uitroeiing van joden tegen te gaan heeft men niet allen de SS moeten verslaan maar ook het Nazisme(Boek Mein Kampf) de grondleger van dit antisemitisme.
  Om nu het antisemitisme tegen te gaan moet men niet alleen de IS verslaan maar ook de Islam(Boek Koran) de grondlegger van dit antisemitisme.

  1. V.K.

   -@Wim, waarom de Koran verbieden?…Beukman en Simon kunnen toch ook prima zonder dat boek.

   -Het grootste gevaar zijn toch echt politici welke antisemitische tolereren of wegkijken, zoals een van Aartsen en zijn politie-commandant.

 3. Jantje

  Radicale islam is een verzinsel van de Westerse politiek correcten.
  Er is maar 1 islam.
  Vraag het maar aan elke moslim.
  Als je je niet aan het groene boekje houdt dan ben je geen moslim.
  In dat boekje staat dat je joden moet uitroeien.
  Het staat er in omdat Mohammed, dit voor heeft gedaan. Deze aartsleugenaar heeft gezegd dat het een ingeving van Allah was. Dat kan maar 1 ding betekenen: Allah = Satan.

 4. Krijgsman

  Dat is wel juist: als je het christelijke antisemitisme wilt bestrijden zul je je ook moeten richten op de christelijke antisemitische varianten, zoals het nazisme en de KKK.

  http://deburchtsion.blogspot.nl/2013/01/christelijk-antisemitisme-vervuilt-het.html

  1. V.K.

   -Simon vergeet pardoes de antisemitische stroming te vermelden waarin hij zich thuisvoelt.

   1. Krijgsman

    Welke is dat volgens jou in hemelsnaam?

    1. V.K.

     -@Simon,

     -Jezelf kennende, zal het me me eens zijn dat ik het beantwoorden van jou vraag even aan mij voorbij laat gaan.

  2. vigilante

   Nazi’s en KKK zijn dood nu de islam nog.

    1. van Urk

     Krijgsman, Indrukwekkend zoals u probeert de antisemitische moslim weer te beschermen en te dekken. Dat kleine clubje uit Amerika valt in het niets tegenover de miljard moslims die dagelijks wel de krantenkoppen halen. En Nazisme ist kein christelijke bewegung. Maar een ding kan wel kloppen waarin de christenen(rooms katholieken) en moslims gezamenlijk gemeen in zijn en dat is, dat het Vaticaan uit machtszucht zelf eigenlijk de oprichter was van de islam om door middel van een tot katholiek bekeerde Arabische vrouw genaamd Chadiedja als lokvogel te gebruiken om een jongeman uit te gaan zoeken die gebruikt kan worden als de nieuwe messias voor de arabieren.

 5. Wim

  Men vergeet ook nog het links antisemitisme ,denk met name aan de SP. Dus tomaten verbieden.

 6. nick

  In de oudheid wisten ze het al, het wordt tijd dat we in het heden dat ook inzien

  Cicero over het verraad van binnen:

  “Een natie kan haar gekken en zelfs haar meest ambitieuze burgers overleven. Maar ze kan het verraad van binnen niet overleven. De verrader werkt er naartoe dat de ziel van de natie verrot. Hij besmet het politieke lichaam van een natie dusdanig, totdat deze haar weerstandsvermogen heeft verloren. Vrees niet zozeer de moordenaar. Vrees de verrader. Hij is de ware pest!”

  Plak dit op Merkel en je begrijpt het, maar ook op haar schaduw Rutte en consorten, op de EU verraders. Daar moeten we zijn en die moeten we afzetten om onze samenlevingen te redden van het kwaad, want de verrader slaapt nooit en het gros van de bevolking is nog niet wakker.

  Met dank aan :

  https://ejbron.wordpress.com/2016/01/27/citaat-van-cicero/

 7. Wachteres

  Blair moet voor eeuwig zijn mond dichthouden.

  Hij heeft GB verraden door stilletjes wagonladingen moslims te laten binnenstromen om ‘de neus van rechts’ in de multiculturele samenleving te wrijven en natuurlijk om links meer stemvee te bezorgen.

  Het Midden-Oosten was zeer tevreden over hem en heeft ervoor gezorgd dat hij multimiljonair is geworden.

  Spreek een Engelsman niet over Blair, want dan gaat hij kotsen. Net als ik trouwens.

  Blair heeft ervoor gezorgd dat ik me voor altijd heb afgekeerd van links [de PVDA]

  Hij heeft mij, om zo te zeggen, de ogen geopend.

  1. Wachteres

   “Political correctness is the natural continuum from the party line. What we are seeing once again is a self-appointed group of vigilantes imposing their views on others. It is a heritage of communism, but they don’t seem to see this.” Doris Lessing

   “Politieke correctheid is de natuurlijke voortzetting van de partijlijn. Wat we opnieuw zien, is een zelfbenoemde groep burgerwachten die zijn denkbeelden aan anderen oplegt. Dit is een erfenis uit het communisme, maar de leden van de groep schijnen dit niet te zien”.

   Een accurate beschrijving waar het politiek correcte denken vandaan komt. Ik zeg al tijden dat de EU [= politiek correct] communistisch is.

   De schrijfster was zelf communist, later – toen ze zich ervan had afgekeerd – vroeg ze zich af hoe ze zo naïef heeft kunnen zijn.

   Een leerzame les voor de linksen op DDS. Als je bijvoorbeeld achter de opvattingen van Alexander Pechtold staat ben je of naïef of kwaadaardig.

   1. V.K.

    -@Wachteres, je mag het eens of oneens met Blair zijn, maar op zijn toespraak is weinig af te dingen.

    -Heb voor jou nog even ter herinnering een oude toespraak opgesnord.

    http://goo.gl/6naC0n

    1. Wachteres

     Bedankt V.K. Tover je me die gruwelijke heks Ashton tevoorschijn.

     Ik was zo blij dat ze verdwenen was en daar is ze weer!

     Een traumatische ervaring.

     http://nieuws.tpo.nl/2016/01/27/turkse-journalisten-krijgen-mogelijk-levenslang-omdat-ze-hun-werk-deden/

     Turkse journalisten krijgen mogelijk levenslang omdat ze hun werk deden
     Het kan in Turkije, lid van de NAVO, aspirant-lid van de EU
     27-01-2016, 14:34 Tags: bananenrepubliek, Erdogan, EU, NAVO

     De openbaar aanklager in Turkije heeft zijn aanklacht tegen twee journalisten afgerond. Omdat zij hun werk deden, kunnen ze levenslang celstraf krijgen.

     Dit is het monster dat Pechdrol zo graag in de EU wil.

     Zo’n D66 politicus is toch niet serieus te nemen, Integendeel, hij is een gevaar voor onze samenleving.

     1. van Urk

      Islamitische jodenhaat bestaat al sinds Khaybar, toen Mohammed en de zijnen een joodse stam afslachtten, en wordt onderbouwt met een beroep op de Koran en de Hadith. Het hedendaagse islamitische antisemitisme kun je echter niet los zien van de staat Israel. Uiteraard is kritiek op Israel geen antisemitisme maar het komt vaak voor dat kritiek overslaat in antisemitisme. Mein Kampf is in Turkije en Egypte een bestseller en het beruchte handvest van Hamas verwijst naar de protocollen van de wijzen van Sion. In ons land is mein kampf verboden, maar je kunt het downloaden van de website Radio Islam. Afgelopen tijd zijn er al veel incidenten geweest van antisemitisme waarin moslims bij betrokken waren. Ook antisemitische complottheorieen krijgen nog steeds navolging waaronder het voorbeeld van PvdA talent Yasmina Haifi. Nadat zij onder vuur kwam te staan werd zij gesteund met 6.887 likes op facebook. Islamitische antisemieten gebruiken facebook om joden te intimideren. Dit overkwam Chamoetal Zeidler, die twee jaar in het Israelische leger had gediend.(een PR-functie, ze nam niet deel aan gevechtshandelingen). Nadat ze bij Knevel en Van de Brink aan tafel was geweest werd haar facebook overspoeld met woedende reacties, die vaak antisemitisch van toon waren. Ze was een “”vuile jodin die onthoofd moest worden””. Met haar aangifte werd door de politie niets mee gedaan.

     2. Krijgsman

      “Uiteraard is kritiek op Israel geen antisemitisme”

      Ik ben blij met elk stukje voortschrijdend inzicht dat de heer van Urk weet te realiseren. Leg dit ook nog even uit aan de onnozele brulkikker V.K., zou ik zeggen.

     3. V.K.

      -Wat moet van Urk mij uitleggen Simon?

      -Dat jij kritiek op Israel als vehikel voor je antisemitisme gebruikt?

 8. van Urk

  Een goed voorbeeld is de website van de extreemlinkse internationale Socialisten. Zij keren zich tegen racisme en noemen daarbij islamfobie explociet, maar zwijgen over antisemitisme. Dat zwijgen is uiteraard niet per ongeluk. Ook historicus Ido de Haan, die nota bene op de herinnering aan de jodenvervolging is gepromoveerd, zweeg over het hedendaagse antisemitisme in zijn speech op de alternatieve kristallnachtherdenking. Dat ook moslims zich schuldig kunnen maken aan antisemitisme past niet in het (extreem) linkse wereldbeeld.

  1. van Urk

   Maar om de politiek-correcte goegemeente gerust te stellen, het nieuwe antisemitisme is niet louter een (radicaal)islamitisch dingetje. Ook onder extreem links komt antisemitisme dikwijls voor. Een interessant voorbeeld is de Entebbe Raid uit 1976, toen Palestijnse en extreemlinkse Duitse terroristen een vliegtuig kaapten en daarmee naar het Oeganda van dictator Idi Amin vlogen. Het idee om de joodse en niet joodse gegijzelden van elkaar te scheiden kwam niet van de Palestijnen maar van de Duitsers. Extreemlinkse terroristen zeiden Duitsland willen te behoeden voor een terugval naar het nazisme, maar de nazi,s dat waren zij zelf!

 9. Wachteres

  Voordat we ‘de radicale islam vernietigen’ zullen we eerst de communistische dictatuur – de EU – moeten ombrengen.

  https://ejbron.wordpress.com/2016/01/27/video-moedige-professor-stoort-toespraak-van-merkel/#more-108273

  VIDEO: Moedige professor stoort toespraak van Merkel

  “Om tijdens een bijeenkomst van linkse of over het algemeen regimegetrouwe organisaties ongemakkelijke vragen te stellen of zelfs statements af te geven, zorgt er in Duitsland al enkele jaren gegarandeerd voor om door de politie of de bewaking afgevoerd te worden. Critici zijn per se verstoorders, ook al hebben ze nog zo gelijk en is de kritiek hoffelijk, misschien zelfs alleen maar een vraag. Als je geluk hebt, blijft het erbij dat je de zaal wordt uitgezet, als je pech hebt of zelfs de volledig verkeerde personen “gestoord” hebt, kan in Duitsland rekenen op consequenties voor zijn beroep. Daar kwam onlangs Prof. Dr. Thomas Rödel, professor in de scheikunde aan de hogeschool Merseburg, achter. Hij viel de invasiekanselier lastig met zijn zorgen over de toekomst van zijn kinderen. Dat schreeuwt onmiddellijk om represailles”.

  De professor loopt de kans dat hij zijn baan kwijtraakt, enkel en alleen omdat hij openlijk zijn zorgen uitte over de toekomst van zijn kinderen vanwege het beleid van Merkel.

  Dit is pure communistische dictatuur.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.