Trump: “Ik kan iemand doodschieten en mijn achterban steunt me nog steeds!”

Donald Trump is wellicht de grootste narcist ooit die een gooi naar het presidentschap heeft gedaan.

En dat wil wat zeggen. Ook mensen als John F. Kennedy, Lyndon B. Johnson, Richard Nixon en Bill Clinton hadden namelijk gigantische ego’s en waren ervan overtuigd dat zijn de belangrijkste mensen ooit waren. Of in ieder geval de belangrijkste kinderen van hun generatie.

Op zich is dat niet eens zo gek. Je moet namelijk heel wat crap doorstaan om president te worden. Een gemiddeld mens probeert het niet eens; zijn ego is gewoon niet groot genoeg en hij heeft ook geen trek in allerlei aanvallen van anderen. Een enorm ego is dus een noodzakelijke voorwaarde voor een president en zelfs voor een presidentskandidaat — zeker van een machtig land als Amerika.

Maar Donald Trump is erger dan al zijn voorgangers (en huidige rivalen). In zijn speeches praat hij alleen maar over zichzelf, en over hoe geweldig hij is. Daarbij verwijst hij om de tien seconden naar voor hem voordelige peilingen. Als er peiling is waarin hij tweede is — zoals het geval regelmatig is in Iowa, de eerste primary staat — wordt hij helemaal gek. Zo noemde hij inwoners van die staat onlangs nog achterlijk. Puur en alleen omdat ze de voorkeur geven — of op dat moment gaven? — aan Ted Cruz, misschien wel zijn belangrijkste uitdager.

Gisteren ging Trump nog een stapje verder. Zijn zelfvertrouwen is nu zo groot dat hij dit soort uitspraken doet:

“I could stand in the middle of 5th Avenue and shoot somebody and I wouldn’t lose voters.”

En dit is precies waarom Trump nooit president mag worden. Deze man is zelfs extreem voor presidentiële maatstaven. Zijn ego is zo groot, hij is zo’n enorme narcist, dat hij gewoon knettergek is. Zelfs een normale politicus zou zoiets nooit zeggen. Het is namelijk bijzonder respectloos ten opzichte van zijn achterban, en het is ook nog eens gewoon een bijzonder immorele uitspraak. Oh, en de meeste politici begrijpen ondanks hun enorme ego wel degelijk dat er grenzen zijn aan wat ze kunnen doen, en waar ze mee weg kunnen komen.

Trump niet. Deze man is zo overtuigd van zijn statuur dat hij feitelijk compleet de weg kwijt is. Hij aanbidt God niet, hij aanbidt zichzelf; hij is zijn eigen god.

Het zou werkelijk een ramp zijn voor Amerika en voor de rest van de wereld als deze man het daar voor het zeggen krijgt. Een buitenlandse beambte hoeft maar één keer iets te doen wat Trump niet prettig vindt en hij is meteen in staat om een nieuwe oorlog te beginnen. Dit soort mensen moet je zo ver mogelijk van de macht vandaan houden.

Het is te hopen dat Republikeinse kiezers dat ook gaan inzien. Er is nog tijd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Krijgsman

  Dat Trump een idiote clown is die een groot gevaar voor de wereldvrede zal zij als hij tot president van de V.S. wordt gekozen zal iedereen met enig gezond verstand wel duidelijk zijn. Toch hoop ik dat hij tot de kandidaat voor de Republikeinen zal weten te schoppen en het gaat opnemen tegen Hillary. Dat garandeert de Democraten een landslide en de mogelijkheid de Democratische agenda zonder tegenwerking van de vandalen in het Huis te realiseren.

  1. Niek Verheyen

   Och, och , Krijgsman. Mocht ‘bitch’ Clinton inderdaad kandidaat worden voor de ‘democraten’ dan zal ze tegen verkiezingstijd volledig gefileerd zijn i.v.m. haar ministeriele verleden. De vuile was m.b.t. Benghazi, het laten slachten van ambassadeur Stevens en de voortgaande bewapening van de oppositie in Syrie met alle gevolgen van dien, zal tegen die tijd volledig op tafel liggen.

   Mevrouw is niet voor niets niet meer teruggekomen in de 2e Obama regering!

  2. Bromsnor

   Op dit moment loopt een zwaar FBI onderzoek naar Hillary Clinton in verband met het “server” schandaal.

   Als dit leid tot een aanklacht is het “over en uit” voor Hillary Clinton.

   https://www.youtube.com/watch?v=4kcP3A3PXsY

   1. Krijgsman

    Het is geen ‘zwaar’ onderzoek, Bromsnor, je weet nergens van. Het is geen strafrechterlijk onderzoek en het is alleen gericht op de veiligheid van servers. Clinton kan hie op geen enkele manier door worden beschadigd.

    1. Terzo

     Daar heeft Hutten vast wel een aanwijzing voor, een linkje b.v. of zuig je dit weer uit je door moslimstront bezoedelde duim?

     1. Krijgsman

      Ik zie dat de oude heer Terzo al weer goed bij stem is. Mogelijk is zijn middagdutje hem goed bekomen en kan hij zijn gebruikelijke tirades over stront, anus en endeldarm hervatten. Kras hoor!

      Maar nu de aanwijzingen:

      “Dat schreef The Washington Post gisteren. De FBI startte vorige week het onderzoek omdat gevoelige informatie mogelijk niet in handen van de overheid was. Clinton wordt niet beschuldigd van overtredingen, noch dat ze een doelwit van de FBI is.
      http://www.bnr.nl/nieuws/elections2016/141777-1508/fbi-start-onderzoek-naar-e-mails-hillary-clinton

     2. Krijgsman

      De inhoud van de mails maakt geen deel uit van het onderzoek. De politie is enkel geïnteresseerd in de veiligheid van de servers en andere systemen die Clinton heeft gebruikt. De FBI wil ook weten hoe de mails momenteel worden opgeslagen.
      Het nam daarom contact op met informaticabedrijf Platte River Networks, in het westen van de VS, dat werkte met het privé-informaticasysteem van Clinton.
      “De regering wil zekerheid over de stockage van de documenten. We werken op actieve wijze mee”, verklaarde de advocaat van Clinton, David Kendall, aan de Washington Post.”

      De inhoud van de mails maakt geen deel uit van het onderzoek. De politie is enkel geïnteresseerd in de veiligheid van de servers en andere systemen die Clinton heeft gebruikt. De FBI wil ook weten hoe de mails momenteel worden opgeslagen.
      Het nam daarom contact op met informaticabedrijf Platte River Networks, in het westen van de VS, dat werkte met het privé-informaticasysteem van Clinton.

      “De regering wil zekerheid over de stockage van de documenten. We werken op actieve wijze mee”, verklaarde de advocaat van Clinton, David Kendall, aan de Washington Post.

     3. Terzo

      “Dat schreef The Washington Post gisteren.”

      En vervolgens komt Hutten met een link uit woensdag 5 augustus 2015, 17:15 van BNR.

      Altijd op je hoede zijn bij die islamofiele aartsleugenaar Hutten.

     4. Krijgsman

      Het FBI-onderzoek is sedert 2015 niet van karakter of doelstelling veranderd, beste heer Terzo, maar mogelijk heeft u aanwijzingen dat dit wel zo is.

      Is deze discussie voor u niet een beetje te hoog gegrepen, beste man? Kunt u zich niet beter beperken tot het thema van uitgelubberde endeldarm en moslimstront? Daarin toont u wel ervaringskennis en deskundigheid.

     5. Terzo

      Wrijf nog even verder in de door jezelf veroorzaakte vlek Hutten, je smoezen zijn weer vermakelijk trieste clown.

     6. Krijgsman

      Raadpleeg, de link, beste Terzo en zelfs jij moet kunnen zien dat mijn bijdrage een letterlijk citaat uit het krantenbericht van 2015 bevatte.
      Wrijven in zelfgemaakte vlekken is niet leuk, heer Terzo, maar dat hoef ik u nu niet meer uit teleggen.

    2. Bromsnor

     Clinton is al “beschadigt” door al die schandalen waarbij ze is betrokken. Daarom wint Sanders steeds meer terrein op haar.

     1. Krijgsman

      De 73-jarige is de gebruikelijke radicalinsky die in de voorverkieszingen van de Democraten opduikt. Niemand gaat er vanuit dat hij een serieuze kandidaat is maar zelfs hij zou van Trump winnen.

     2. Terzo

      Ik ontmasker je net als leugenaar Hutten, je claimt dat The Washington Post dit gisteren schreef en toont een link van BNR uit augustus 2015.

      En steek je misleidende smoezen maar in je door moslims uitgewoonde en uitgelubberde aars van je.

     3. Krijgsman

      Lieve Terzo, ik quote letterlijk een krantenbericht uit 2015 waarin werd gemeld dat de Washington Post dit de dag ervoor schreef.

      Dat je geen intellectuele hoogvlieger bent was al duidelijk maar je weet ons steeds weer met je domheid te verbazen.

      Ik adviseerde je al eerder je te beperken tot de zaken waar je echt verstand van hebt, zoals daar zijn: anus, endeldarm en moslimstront.

     4. Krijgsman

      Het wordt echt een keer tijd dat je ’t kofschip leert kennen, beste Bromsnor. Daarna gaan we je een stuk serieuzer nemen.

  3. Beukman

   Als hij het tot Republikeinse kandidaat weet te schoppen, zegt dit wel weer iets over het beoordelingsvermogen van een groot deel van de bevolking van de VS. Namelijk dat het daar slecht mee gesteld is.

   1. Krijgsman

    Ach, Breitbart, nou dan zal het wel waar zijn!

    Mijn God, wat een schimmenwereld!

 2. Bromsnor

  Deze uitspraak deed Trump tijdens een speech. Als je de context van de speech ziet dan begrijp je dat hij het grappig bedoelde en het publiek vond het ook grappig. Uiteraard gebruikten de media deze uitspraak om het aan te vallen en te demoniseren.
  http://www.thegatewaypundit.com/trump-jokes-about-shooting-somebody-in-5th-avenue/

  Helaas is het anti-Trump sentiment bij de media en politieke elite erg groot en word Trump dagelijks gedemoniseerd.

  Ik ben geen Trump supporter (ik ben van geen een kandidaat supporter) maar Trump is niet “gek” of iets dergelijks wat soms door de media word beweerd.

  Trump is een succesvol zakenman die een empire heeft opgebouwd. Hij doet zaken met vele landen en dat kan alleen als je beheerst en effectief onderhandeld.

  Trump is een anti-establishment kandidaat die word aangevallen door zowel het linkse als rechtse anti-establishment en door de media. Je moet bijzonder krachtig zijn om die aanvallen te doorstaan. En Trump doorstaat die aanvallen. Dat is ook een van de redenen waarom mensen op hem afkomen.

  Trump is niet links of rechts. Daarom heeft hij ook “crossover appeal” en is hij (naar mijn idee) de enige kadidaat die het kan opnemen tegen Hillary Clinton. Trump heeft de moed om de politieke elite aan te pakken (zowel de linkse als de rechtse) en is niet bang voor de media.

 3. Bromsnor

  “Een buitenlandse beambte hoeft maar één keer iets te doen wat Trump niet prettig vindt en hij is meteen in staat om een nieuwe oorlog te beginnen.”

  Michael,kennelijk ben je niet op de hoogte van Trump en schrijf je onzin.

  B.v Trump was tegen de Golfoorlog. Als een van de weinige. Hillary Clinton sprak zich uit voor de Golfoorlog toentertijd.

  En zo zijn er meer dingen. Trump heeft ook gezegd dat hij goede betrekkingen wil opbouwen met Rusland.

  Dus de fabel die door de politieke tegenstanders van Trump worden verspreid dat hij uit is op oorlog is complete onzin en word niet onderbouwd met feiten.

  Gelukkig prikken veel mensen door deze media leugens heen omdat ze weten wat de (anti-Trump) agenda is van de pundits en media en stijgt hij nog steeds in de peilingen.

  Trump gains in Iowa, still dominates in New Hampshire
  http://www.foxnews.com/politics/2016/01/24/fox-news-poll-trump-gains-in-iowa-still-dominates-in-new-hampshire.html?intcmp=hpbt2

  1. Beukman

   En Trump heeft gezegd dat hij vóór Obamacare is. En Trump heeft gezegd dat hij vóór een strengere wapenwetgeving is. En Trump heeft gezegd dat hij vindt dat abortussen legaal moeten zijn. Veel consistentie zit er niet in zijn uitspraken, en dat is een van zijn zwakke plekken.

   Feit blijft dat Trump inderdaad de grootste narcist van de VS is. Als hij gewoon loodgieter of zo was geworden, was er geen vuiltje aan de lucht geweest – behalve dan voor zijn directe omgeving. De grootste narcist van de VS is echter geen loodgieter, maar kandidaat voor het presidentschap van het machtigste land op aarde. Het zal vermoedelijk allemaal wel goedkomen uiteindelijk, maar zo gerust als Krijgsman is, ben ik toch niet.

   1. Bromsnor

    Als er een persoon berucht is om het draaien van standpunten dan is het wel Hillary Clinton. Daarbij is ze bekend als een beruchte leugenaarster.

    Trump is niet links of rechts maar iemand die onafhankelijk is ( in tegenstelling tot de andere kandidaten) en anti-establishment. Hij zal zeker een gezond verstand beleid voeren waarbij het vooral om de economie zal gaan.

    Het feit dat hij van alle kanten word aangevallen (media, establishment,etc) zegt genoeg.

    En over Hillary en Wallstreet gesproken:

    The Clinton Foundation: Hillary Beholden To Banks, Corporations, And Foreign Governments
    http://www.activistpost.com/2016/01/the-clinton-foundation-hillary-beholden-to-banks-corporations-and-foreign-governments.html

    1. Krijgsman

     Zoals te verwachten heeft het taalwonder Bromsnor weer een een zeer betrouwbare bron gevonden.

     http://www.activistpost.com/2016/01/hillary-clinton-fake-as-a-wedding-cake.html

     In het islamofobe extreem-rechtse wereldje voeden ze elkaar met leugens en dermate effectief dat ze het helemaal voor de werkelijkheid zijn gaan aanzien.

    2. Beukman

     @Wim Waarop baseer je dat hij “een gezond verstand beleid” gaat voeren?

 4. toetssteen

  Hyperbool? Iemand?

 5. Seneca

  Voor de verandering ben ik het met MvdG eens. Dit zijn domme uitspraken maar misschien zit er een bepaalde politiek achter dat ik niet overzie of begrijp. In ieder geval, op dit soort uitspraken zit niemand te wachten. Obama doet zulke uitspraken niet maar hij daarentegen doet het wel gezien de talloze drone aanvallen op mensen die hem en zijn kliek onwelgevallig zijn. Wat betreft het ‘onderzoek’ naar Hillary Clinton, daarvan kan ik zeggen dat de intensiteit van een onderzoek afhankelijk is van de regerende kliek. Op het moment zijn de Democraten aan het bewind en zij bepalen de mate van het onderzoek. Ook als er voor HC slechte bevindingen naar boven komen, worden deze weggemoffeld. Niets nieuws onder de zon, dat gebeurt in elk land, helaas ook in NL.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.