Twee asielzoekers Almere voor de rechter wegens aanranding, maar de andere daders gaan vrijuit

Twee asielzoekers die verblijven in een asielzoekerscentrum in Almere staan komende maand in het beklaagdenbankje.

De twee (18 en 20 jaar oud) moeten zich voor de rechter verantwoorden voor de aanranding van twee vrouwen afgelopen september. Het is voor het eerst sinds de recente vluchtelingengolf dat in Nederland asielzoekers wegens aanranding voor de rechter komen. Toch zijn niet alle asielzoekers die bij de aanranding betrokken waren, voor de rechter gedaagd.

In totaal waren er vier asielzoekers en vier slachtoffers betrokken bij de aanrandingszaak, maar slechts twee vrouwen hebben aangifte gedaan. De andere twee zagen daarvan af – volgens de vader van één van de twee omdat de politie een ontmoedigingsbeleid voert als het gaat om aangiftes. De vader beklaagde zich over de opstelling van de politie op Facebook, om te voorkomen dat de zaak “in de doofpot” zou belanden.

De politie ontkent dat het slachtoffers ontmoedigt om aangifte te doen. Toch is het zorgwekkend dat er slechts twee van de vier daders voor de rechter komen. Heeft de politie wel voldoende aangedrongen op een aangifte? Bovendien is het mogelijk om ook zonder aangifte een strafzaak te openen, als er voldoende bewijs is. Heeft de politie getracht om dit bewijs te verzamelen, teneinde de twee andere asielzoekers alsnog te kunnen vervolgen?

Het is angstaanjagend dat er twee aanranders nog gewoon vrij rondlopen, en zich mogelijk aan andere vrouwen of meisjes zullen vergrijpen. Om de veiligheid van burgers te beschermen, is het nodig dat de politie aangiftes van zedenzaken extra serieus neemt – dat geldt overigens in alle gevallen, niet alleen voor asielzoekers. Bovendien moeten deze asielzoekers na veroordeling direct worden uitgezet naar het land van herkomst.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Krijgsman

  Het grote voordeel van die asielzoekers is dat ze het houden bij aanranding. Onze blanke mannen pakken stevig door naar verkrachting.

  1. Terzo

   Mafkees

  2. bjornvanherpen

   nou krijgsman zeker een voorstander van rutte en dat asieltuig aan je reactie te zien

 2. V.K.

  -Kan me voorstellen dat je vertrouwen in de overheid in een klap is verdwenen wanneer je wordt tegengewerkt bij het doen van aangifte van aanranding.

 3. Frulen

  @Kreigsman

  Kunt u het “Voordeel” van aanranden even specificeren?

 4. Wim

  Krijgsman praat uit zijn eigen ervaring als blanke man.

 5. Frulen

  @krijgsman

 6. Frulen

  @Wim
  Denk dat Krijgsman een vrouw is.

  1. Wim

   Dan zou ze het wel lekker vinden.

 7. nick

  Afgelopen september!! Hoe lang is dat al weer geleden en nu pas wordt het nieuws.
  Nu pas horen we van alle kanten over de vreselijke misdragingen van dat leger jonge mannen dat ons land en de ons omliggende landen binnenstroomd.

  Die ‘zg asielzoekers’ moet je dus niet meer binnen laten. Er zijn er al veel te veel en al hun misdaden zijn onder het kleed verborgen om de eigen bevolking niet te alarmeren.
  Wij mogen niet weten wat een vreselijke barbaren we binnen onze landen hebben gehaald. De enige oplossing van dit inmense probleem is ze niet meer binnen halen, de goede moeten dan maar onder de slechte lijden. Allemaal oppakken en onmiddellijk terug sturen naar hun eigen land, een land wat 9 van de 10 keer geen oorlogsgebied is! Waar dat wel zo is, onmiddellijk opvang creeeren in de regio en ze daar afleveren.

  Realiseer men zich wel dat de enige oplossing is om al die zg vluchtelingen weer kwijt te raken is ze terug te sturen omdat we er anders nooit meer van af komen!! Ook ze oppakken en bestraffen kost ons handen vol met geld, geld dat we beter kunnen besteden. Voorkom dat er misdaden blijven gebeuren door al die jonge kerels zo snel mogelijk ons land uit te werken. We komen er anders nooit meer van af en ze gaan zich echt niet opeens goed gedragen. Dit gaat van kwaad tot erger. Wordt eens wakker!!

  1. nick

   Ter illustratie van bovenstaand;

   http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/01/nos_het_zijn_noordafrikanen_allemaal.html#comments

   Blijkt alweer dat Wilders zo gelijk heeft en ook met dat we minder marokkanen willen. Want daar wil je er toch echt niet meer van, ofwel??

 8. Geah

  In Duitsland zijn rechtse bewegingen bezig om die aanranders tot moes te slaan aangezien zij weten wie het zijn……Geef die kinderen boven op die afbeelding ook maar vast al een tik uit voorzorg voordat zij ook ontsporen….Je moet ze nu al bang maken…..

 9. Ruud562

  Wat ook zonder meer schofterig en walgelijk is is dat gebagatelliseer, onder andere van die Jorritsma of die omhoog gevallen R. de Vries. Allemaal om de misstanden van het misplaatst politiek correct beleid te verdoezelen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.