VNL verklaart oorlog aan minister Van der Steur vanwege arrestatie anti-ISIS held

Geen categoriejan 16 2016, 19:00
Net als wij van DDS vinden Kamerleden Louis Bontes en Joram van Klaveren het belachelijk dat Jitse Akse gearresteerd is omdat hij in Syrië zij aan zij vocht met Koerdische strijders en tégen ISIS.
Vandaag dienden de twee Kamerleden van VNL (VoorNederland) Kamervragen in die minister Ard van der Steur (Justitie, VVD) binnenkort moet beantwoorden. De vragen liegen er niet om, ook al omdat ze de hypocrisie van het kabinet en het OM genadeloos aan de kaak stellen:

1. Bent u bekend met het bericht 'Anti-IS-strijder opgepakt'?

2. Hoe oordeelt u over het moedige besluit van de betreffende veteraan om zich in te zetten voor de strijd tegen de terroristen van Islamitische Staat (IS)?

3. Kunt u aangeven waarom teruggekeerde jihadisten in Nederland hulp kunnen krijgen bij het vinden van een baan, huis en opleiding en deze anti-IS-strijder wordt opgepakt en zelfs vast werd gezet?

4. Hoe verhoudt het voornemen van het OM om de veteraan in kwestie te gaan vervolgen zich tot de uitlatingen van het OM eerder dit jaar, waarin zij stelde: "Vroeger was het in dienst treden bij buitenlandse strijdkrachten strafbaar, nu is het niet langer verboden. Je mag alleen niet deelnemen aan een strijd tegen Nederland"?

Door ISIS-jihadisten uit de weg te ruimen heeft Jitse zonder twijfel tientallen en misschien zelfs honderden levens gered -- niet alleen in het Midden-Oosten, maar mogelijk ook in Europa. Hij zou daar niet voor gestraft moeten worden, maar beloond. Geef de man een lintje! Dit is namelijk wat helden doen: ingrijpen als ze zien dat anderen het niet doen en hun eigen leven op het spel zetten om de wereld veiliger en beter te maken. En ja, de wereld werd een beetje veiliger en beter iedere keer dat Jitse een ISIS-jihadist uitschakelde.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten