Volkszanger wil naar ISIS-gebied afreizen om vredesliedjes te zingen

Dappere held of ongelooflijke dwaas?

In de video hieronder zie je een volkszanger, James Twyman, een lied zingen waarin ook een vers uit de Koran citeert: “En als zij geneigd zijn tot vrede, wees daar dan ook toe geneigd en stel je vertrouwen op God.” Of, in het Engels: “And if they incline to peace, then incline to it and rely upon Allah.”

Ik twijfel er niet aan dat de islamisten van ISIS, voor wie hij dit wil zingen in real life, daar ontzettend van onder de indruk zullen zijn en de zanger onmiddellijk omarmen als een soort van verloren broeder.

Ahem.

Het is niet de eerste keer dat Twyman het risico neemt om naar oorlogsgebied af te reizen en daar vervolgens vredesliedjes te zingen. Zo ging hij in de jaren 90 van de vorige eeuw naar Bagdad. Ook was hij enkele jaren geleden al in Syrië, toen ISIS nog niet een enorm gebied bezette, maar het er al wel onrustig was.

Op 20 januari vertrekt Twyman naar Syrië, waar hij een concert zal geven nabij de Israëlische grens. Het plaatsje waar hij dat zal doen wordt bezet door ISIS, maar Twyman is ervan overtuigd dat hij de boel bij elkaar kan brengen… en goed beveiligd zal worden door ‘zijn mensen’ die het allemaal voor hem organiseren.

Twyman legt uit:

“Met al het geweld, met al de angst, denk ik dat het enige juiste antwoord is ons juist te concentreren op liefde, compassie, en vrede. En door iets geks als naar Syrië te gaan hoop ik anderen te inspireren om zich ook hard te maken voor de liefde.”

We zullen er in ieder geval maar blij mee zijn dat Twyman zelf ook beseft dat zijn reis gestoord is. Het neemt een ongelooflijk risico; de slachters van ISIS staan er bepaald niet om bekend dat ze veel geduld hebben met mensen die voor vrede pleiten. Sterker nog, in het verleden hebben ze dat vredesactivisten juist al in koelen bloede vermoord.

KPTV – FOX 12


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Limburgse Kuifje

  De zoveelste GEK ! Niet serieus nemen. IS kun je maar op een manier bestrijden en dat is met wortel en tak volledig uitroeien.

 2. Pimsch

  De jihadisten van ISIS hebben al vrede in hun harten. Niet de vrede die wij kennen, maar die van sadist zonder geweten.

 3. Seneca

  Een nobel streven dat maar al te dikwijls wordt gestraft met ongewilde reacties van hen die men ‘vrede’ wilt bijbrengen. Ik denk dat Twyman behoort tot het legioen van ‘de horende doven en ziende blinden’. Echter, niet geschoten, altijd mis. Wij zullen het wel op DDS lezen wat het resultaat is van deze poging, of dood of verminking of het wonder, als de volgers van IS grienend in de armen van Twyman vallen.

 4. zomaar

  moet hij doen !, en vele gelijk gestelde meenemen , ken er wel een paar Krijgsman en de Beuk .

  dan het hele gezelschap van de ChristenUnie, de PvdA, SP, GroenLinks en D66 , en aanverwante artikelen.
  zij nemen Rutte mee als dirigent van het koor , en geheid trekken zij volle zalen , bij hun eerste optreden , hierna helaas voor hen is het voorbij ,als hun koppen gesneld zijn.

  wel weer een geluk voor onze samenleving .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.