Wat Facebook nu voor ons in petto heeft is ongelooflijk

Facebook topman Mark Zuckerberg heeft grote plannen.

De multimiljardair is namelijk bezig met een project om virtuele assistent in huis te halen. Volgens Zuckerberg moet het resultaat uiteindelijk komen te lijken op het karakter Jarvis uit de Iron Man films.

De NOS legt uit dat Zuckerberg niet alleen wil dat de virtuele assistent hem in het dagelijks leven helpt, maar ook in zijn werk:

Het idee is dat de virtuele assistent de stem van Zuckerberg herkent en allerlei commando’s uitvoert, zodat het regelen van de muziek, de verlichting en de temperatuur in huis. Ook wil Zuckerberg dat de assistent zijn vrienden herkent en automatisch binnenlaat en waakt over zijn dochtertje als ze in bed ligt. Ten slotte wil hij dat de assistent hem gaat helpen bij dagelijkse leiding van Facebook.

Zuckerberg heeft nog niet uitgelegd hoe hij dit doel wil bereiken, en of de virtuele assistent gebruik zal maken van een mobiele telefoon — zoals Siri, Google Now en Facebooks eigen ‘M’ dat hebben — of dat zijn assistent verbonden is met het centraal systeem in zijn huis, zoals het geval is bij Jarvis.

Hoe dan ook, kunstmatige intelligentie is één van de topprioriteiten voor Facebook. Als Zuckerberg in slaagt om een goed functionerende virtuele assistent te creëren zal hij het product vrijwel zeker aan de man proberen te brengen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.