Wordt jouw fiets ook regelmatig gestolen? Wellicht moet je dan eens dit proberen… Gegarandeerd succes!

Het is een regelrechte plaag: gestolen fietsen. In veel steden kan je je fiets haast geen seconde meer uit het oog verliezen, of één of andere kleptomanische malloot gaat er al met je tweewieler vandoor. Deze helden lijken echter een oplossing voor dat probleem gevonden te hebben…

Het is lastig voorkomen dat een mafketel je fiets buit maakt terwijl je even niet oplet. Je kan je trouwe voertuig op slot zetten of zelfs ketenen aan een paal of fietsenstalling, maar er is geen vergrendeling waarvoor een betonschaar geen oplossing biedt. Met andere woorden: we lopen met z’n allen non-stop het risico dat onze fiets gejat wordt. Hoe kunnen we daar nu effectief tegen optreden?

Nou, twee jongens die zichzelf de ‘Twinz’ noemen hebben allicht dé manier gevonden om voorgoed af te rekenen met de eeuwige fietsendiefstal. Wat nu als je je fiets gewoon onder stroom kon zetten, en de jattende pikkedieven gewoon een flinke stroomstoot door hun lijf jagen?

De twee prepareerden een zadel met electroden, die ze vanaf een afstand een schok konden laten uitdelen als iemand met z’n achterwerk erop gaat zitten:

zadelbzzt

En lieten de fiets vervolgens achter op straat. Uiteraard wel met een verborgen camera in de buurt:

verlatenfiets

Vervolgens maar kijken wat er gebeurt.. De resultaten? Tja, die spreken voor zichzelf… Kijk zelf maar:

Maar alle gekheid op een stokje: we raden mensen niet aan om dit zelf na te gaan doen. Investeer liever in een paar echt goede sloten en vergrendel je fiets op verschillende plekken aan een rek of standaard. Uiteraard kan de dief nog steeds je voertuig stelen, maar als er fietsen in de buurt staan met minder sloten dan die van jou blijft hij in ieder geval van jouw stalen ros af…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.