Yolanthe: “Voordat hij wakker wordt, reageert mijn lichaam al”

Yolanthe is maar wat blij met haar baby, Xess Xava. Hoewel ze van huis uit gewend is aan kinderen — ze komt uit een bijzonder groot gezin en zorgde vroeger voor haar jongere broertjes en zusjes — zijn er toch nog dingen aan Xess die haar doen verbazen.

Ze legt uit:

“Wat ik zo geweldig vind, is hoe mijn lichaam en de baby zo op elkaar zijn afgesteld. Voordat hij wakker wordt, reageert mijn lichaam al en ik voel dat hij honger heeft omdat mijn borsten voller worden. Twee tellen later is hij wakker. Alsof er een onzichtbaar draadje tussen mij en mijn kind zit waar zó veel spanning op staat dat als hij trilt, ik dat voel. Daar had ik wel over gelezen, maar nu ik het ervaar, vind ik het wonderbaarlijk.”

Dat is het natuurlijk ook. Maar dat geldt voor alles rond de geboorte van een kind. Alles eraan is wonderbaarlijk, en zéker de band tussen moeder en kind; een band waar een vader (zeker in eerste instantie) alleen maar van kan dromen. Zoals Yolanthe vervolgens zegt:

“De meeste clichés zijn waar. Deze onvoorwaardelijke liefde kun je alleen voelen als je een kind hebt.”

Daar voegt ze in toe dat in haar eigen ogen al langere tijd moeder is — toen Sneijder en Yolanthe een relatie kregen had de voetballer al een kind van twee met een andere vrouw — maar het moge duidelijk zijn dat dit toch specialer is. Het is immers haar eigen bloed; ze heeft deze baby 9 maanden lang in zich meegedragen.

Overigens zegt Yolanthe dat het moederschap haar wellicht wat emotioneler heeft gemaakt, maar dat ze niet meer gestresst is dan ervoor:

“Ik ben ook niet extreem bezorgd, ik ben best makkelijk en relaxt. Van tevoren waarschuwde iedereen me. ‘Wacht maar, als je moeder wordt, verander je!’ Ik ken mezelf goed, maar zo’n zwangerschap maakt ook van alles los. Ik ben niet veranderd, ik ben hooguit wat emotioneler. Als ik iets op het nieuws zie met kleine kinderen, raakt me dat nog meer.”

Het is echt geweldig om te zien dat Yolanthe zo gelukkig is. Dat verdient ze wel, na al die vervelende zwangerschapsperikelen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.