VNL schopt niet-functionerende Bram Moszkowicz eruit

Geen categoriejan 13 2016, 11:00
VoorNederland (VNL) laat vandaag weten dat Bram Moszkowicz niet langer betrokken is bij de partij. Hij is er namelijk uitgeschopt.
Dat stelt de partij van Joram van Klaveren in een email aan leden. Voorzitter Laurence Stassen legt daarin uit:

"Na overleg bleek dat het bestuur en de heer Moszkowicz andere verwachtingen hebben ten aanzien van de invulling van het lijsttrekkerschap. Het bestuur stelt vast dat de heer Moszkowicz te mat bleef in het zich eigen maken van de dossiers en het in de breedste zin uitdragen van de VNL-boodschap van lage belastingen, minder immigratie, minder EU en meer veiligheid."

Het grootste probleem is dat Moszkowicz gewoon niet genoeg tijd besteedde aan de politiek. Als buitenstaander kun je prima meedoen in de politiek, maar je moet je dan wel razendsnel laten bijscholen door mensen met ervaring in Den Haag. Je moet naar hun luisteren, en elke dag dossiers bestuderen. Blijkbaar had Moszkowicz daar geen trek in.
Wat dat betreft is het dus geen wonder dat VNL Moszkowicz aan de kant heeft gezet. Toch zal dit de partij waarschijnlijk problemen opleveren. Moszkowicz is een bekende naam en had in zijn eentje vrijwel zeker in ieder geval één en waarschijnlijk meer zetels binnengesleept bij de volgende verkiezingen. Probeer zo'n charismatische en bekende man maar eens te vervangen; dat wordt lastig.
Daar komt bij dat nieuwe partijen al snel bekend staan als onrustig en instabiel. Dat is bijzonder problematisch omdat kiezers rust in de tent willen.
VNL is een partij met potentieel en een bijzonder goede, positieve agenda voor het land, maar het moet er echt voor zorgen dat Moszkowicz's opvolger een degelijk persoon is van wie je op aan kunt. Nogmaals een verandering van de wacht is desastreus -- zeker als dat gebeurt vóór de verkiezingen daadwerkelijk plaatsvinden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten