21-jarige man verlaat zijn huis en komt niet meer terug. Tot hij zich 30 jaar later herinnert wie hij is

David Goehring (bron: Flickr)
Foto: David Goehring (bron: Flickr)

Een ongelooflijk verhaal.

Je kind verliezen: het is het ergste wat je als ouder kan overkomen. De meeste ouders — zo niet alle ouders — zouden hun leven maar wat graag inruilen voor hun kind.

Je kunt je er dus iets bij voorstellen dat Silvia Wilson het jarenlang verschrikkelijk had. Haar 21-jarige zoon verdween namelijk in 1986. Ondanks grote zoekacties konden ze zoon Edgar niet vinden. Hij leek wel van de aardbodem verdwenen.

Iedereen ging er min of meer vanuit dat hij zelfmoord had gepleegd. Edgar was namelijk onderontwikkeld, woonde in een groepswoning voor mensen met vergelijkbare problemen, en had al enkele zelfmoordpogingen ondernomen.

Ongelooflijk genoeg bleek dat echter niet zo te zijn. Onlangs kreeg ze namelijk uit het niets te horen dat Edgar nog leefde.

Hoewel zijn moeder natuurlijk ongelooflijk blij was dat ze haar zoon weer zag en dat hij in leven was vroeg ze zich wel verbaasd af wat er in vredesnaam gebeurd was.

Nou, in 1986 liep Edgar dus uit het groepshuis. Hij stapte op de bus naar de Niagara Falls, waarschijnlijk om zelfmoord te plegen. Tijdens zijn reis viel hij keihard op zijn hoofd. Hij raakte daar ernstig gewond door en verloor zijn geheugen. Hij werd uiteindelijk geholpen door mensen in het plaatsje waar hij op dat moment was, St. Catharines in Canada, maar zijn moeder hoorde niets van hem. Niet zo gek, hij had namelijk geen idee wie hij was.

Dat veranderde een maand geleden. Edgar vertelde toen tegen zijn sociale werker dat hij zich zijn eigen naam meende te herinneren: Edgar Latulip. De politie werd natuurlijk meteen ingeschakeld. Agent Philip Gavin legt uit:

“Ik ben al 18 jaar agent, maar ik heb zoiets nog nooit meegemaakt. Je hoort erover op tv, maar zelf was ik nooit bij zoiets betrokken. Dit zie je echt bijna nooit.”

Toen Edgar zich zijn naam herinnerde werd er contact opgenomen met de politie in zijn voormalige woonplaats én zijn familie. Er werd DNA-onderzoek gedaan en, jawel, hij bleek inderdaad de lang verloren zoon te zijn.

Het is ongelooflijk dat zoiets kan gebeuren, maar het is natuurlijk ook ongelooflijk mooi dat hij dan eindelijk terug is op het oude nest. Letterlijk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!