Bizarre arrestaties bij betoging Enschede. "Pegida-spandoek met hakenkruis" was juist anti-nazistisch

Geen categoriefeb 13 2016, 16:31
De berichtgeving van het ANP blijkt onvolledig.
Bij een betoging tegen de komst van een azc in Enschede werden vandaag zes mensen opgepakt. In berichtgeving van het ANP werd gesproken over demonstranten die een spandoek met een hakenkruis bij zich droegen. Ook De Dagelijkse Standaard schreef hierover.
Nader onderzoek wijst uit dat het spandoek in kwestie géén sympathie betuigt aan het nationaal-socialisme, zoals in de ANP-berichtgeving werd gesuggereerd. Integendeel, het spandoek toont juist een afbeelding van een hakenkruis dat in een prullenbak verdwijnt. Het spandoek keerde zich dus juist tegen nazi's.
Het is dan ook bizar dat vijf demonstranten werden opgepakt voor het dragen van dit spandoek. Sinds wanneer is het verboden om in het openbaar je afschuw van het nazisme te laten blijken? Naast het hakenkruis verdwijnen ook een ISIS-vlag, een AFA-logo en de Sovjetvlag in de prullenbak op de afbeelding. Het is volkomen wereldvreemd om hierin een steunbetuiging aan het gedachtegoed van Adolf Hitler te zien.
Bij Pegida-demonstraties zijn vaak dubieuze figuren aanwezig, en het is goed dat er door de politie wordt opgetreden wanneer demonstranten de openbare orde verstoren. In dit geval is het echter de politie die de openbare orde verstoorde door demonstranten onterecht te arresteren. De vrijheid van vergadering en betoging wordt met voeten getreden, en de suggestieve berichtgeving van het ANP werkt hieraan mee.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten