Bizarre arrestaties bij betoging Enschede. “Pegida-spandoek met hakenkruis” was juist anti-nazistisch

Screen Shot 2016-02-13 at 16.20.32
Foto: NOS

De berichtgeving van het ANP blijkt onvolledig. 

Bij een betoging tegen de komst van een azc in Enschede werden vandaag zes mensen opgepakt. In berichtgeving van het ANP werd gesproken over demonstranten die een spandoek met een hakenkruis bij zich droegen. Ook De Dagelijkse Standaard schreef hierover.

Nader onderzoek wijst uit dat het spandoek in kwestie géén sympathie betuigt aan het nationaal-socialisme, zoals in de ANP-berichtgeving werd gesuggereerd. Integendeel, het spandoek toont juist een afbeelding van een hakenkruis dat in een prullenbak verdwijnt. Het spandoek keerde zich dus juist tegen nazi’s.

Het is dan ook bizar dat vijf demonstranten werden opgepakt voor het dragen van dit spandoek. Sinds wanneer is het verboden om in het openbaar je afschuw van het nazisme te laten blijken? Naast het hakenkruis verdwijnen ook een ISIS-vlag, een AFA-logo en de Sovjetvlag in de prullenbak op de afbeelding. Het is volkomen wereldvreemd om hierin een steunbetuiging aan het gedachtegoed van Adolf Hitler te zien.

Bij Pegida-demonstraties zijn vaak dubieuze figuren aanwezig, en het is goed dat er door de politie wordt opgetreden wanneer demonstranten de openbare orde verstoren. In dit geval is het echter de politie die de openbare orde verstoorde door demonstranten onterecht te arresteren. De vrijheid van vergadering en betoging wordt met voeten getreden, en de suggestieve berichtgeving van het ANP werkt hieraan mee.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

20 reacties

 1.   

  -Wat is er nou bizar aan Paul,

  -geen hakenkruizen bij demonstraties.

 2.   

  Ach, we weten al jaren niet beter. Als het de islam betreft wordt alles uit de kast gehaald om die te beschermen.

  Overal waar Pegida opstart wordt zij meteen in het hoekje van de nazi’s geduwd of in het hokje van de fascisten en de racisten.

  Net als degenen die kritiek hebben op de multiculturele samenleving. Niet erg origineel, maar dat zit er niet in bij de EU en bij links.

  Blijkbaar kunnen zij het volk niet zonder schelden op hun tegenstanders overtuigen van de juistheid van hun visie op de maatschappij.

  https://ejbron.wordpress.com/2016/01/09/hafid-bouazza-we-zijn-zo-tolerant-dat-het-kruiperig-wordt/

  Hafid Bouazza: “We zijn zo tolerant dat het kruiperig wordt.”

  ‘Veel westerlingen willen het maar niet begrijpen, maar in de Arabische wereld krijgt een jongetje met de paplepel mee dat hij meerdere treden boven zijn zus staat’, zegt Bouazza. ‘Zo is dat in de islamitische cultuur, een cultuur van machismo. We spreken hier over veertienhonderd jaar indoctrinatie.’ De toon van het gesprek is gezet.

  Of de daders in Keulen asielzoekers, vluchtelingen dan wel Duitsers van allochtone origine waren, is volgens Bouazza de hamvraag niet. ‘Het blijft toch even verschrikkelijk? Als het om allochtonen gaat die al jaren in Duitsland wonen, dan hebben ze in die tijd nog geen molecule beschaving meegekregen. Gaat het echt om nieuwkomers, dan tonen die geen enkele deemoedigheid of dankbaarheid jegens de Duitsers.’

  ‘In september heb ik in een opinieartikel al voorspeld dat aanrandingen en verkrachtingen, als gevolg van massa-immigratie, niet uit te sluiten vielen. In elke mediterrane machocultuur beschouwt de man zijn moeder als heilig, zijn grootmoeder als onaantastbaar, en gelooft hij dat zijn zussen verschillende treden onder hem staan.’

  ‘Het is treurig om vast te stellen, maar het Westen is zijn ruggengraat allang verloren. De Tweede Wereldoorlog heeft Europa met een schuldgevoel opgezadeld en de gevaren doen inzien van slaafse volgzaamheid en xenofobie. Europa wil nu graag tolerant zijn, maar die tolerantie is kruiperigheid geworden.

 3.   

  http://www.nu.nl/bootvluchtelingen/4214434/dode-bij-vechtpartij-in-zweeds-asielcentrum.html

  Bij een vechtpartij in een asielcentrum in Ljusne aan de oostkust van Zweden is een dode gevallen, meldt de politie zaterdag.

  Volgens Zweedse media waren bij de vechtpartij vier bewoners betrokken en raakte het slachtoffer gewond door een scherp voorwerp.

  De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht. Vorige maand werd in een Zweedse asielcentrum voor minderjarigen een 22-jarige medewerkster doodgestoken.

 4.   

  Dank voor het rechtzetten van de ANP-berichtgeving, maar De Dagelijkse Standaard gaat ook niet vrijuit. Citaat: “Bij Pegida-demonstraties zijn vaak dubieuze figuren aanwezig”
  Ook dat is tendentieuze berichtgeving.
  Ik ben één keer bij een Pegida-demonstratie geweest (Utrecht, 8-11-2015), daar waren ongeveer honderd Pegida-demonstranten, maar geen dubieuze figuren.

  1.   

   Zelfs rechts wordt door de EU en kwaadaardig links beïnvloed, Jan.

   Als je je linkse leugens maar lang genoeg volhoudt dan trappen velen er wel in.

   ‘t IS NIET ANDERS.

 5.   

  https://ejbron.wordpress.com/2016/02/14/de-islam-het-verdriet-van-europa/

  De invasie van moslims naar Europa is enkele tientallen jaren geleden begonnen en heeft het afgelopen jaar een hoogtepunt bereikt. Wat ze eeuwenlang niet is gelukt met oorlog voeren, gebeurt nu heel gemakkelijk door asiel aan te vragen. Heel Europa laat het gebeuren, omdat overheden ofwel ziende blind zijn ofwel hun eigen bevolking haten. Een minderheid komt uit oorlogsgebied, de meerderheid zijn criminelen of gelukzoekers. Jongemannen die te gemakzuchtig zijn om in hun land de vijand te bestrijden en de economie weer op peil te kunnen krijgen. De meesten laten vrouw en kinderen achter, als ze al wat meebrengen is dat hun valse paspoort, achterlijke cultuur en zijn dat biljetten van 500 euro en besmettelijke ziektes.

  Een stukje geschreven door een vrouw van 88 jaar!

  1.   

   “Een stukje geschreven door een vrouw van 88 jaar!

   Ik had mevrouw Wachteres iets jonger ingeschat maar gelet op de hysterie in haar bijdragen deze leeftijd kan best kloppen.

   1.   

    @Kijgsman
    Kom nou eens, in plaats van met je eeuwige obligate beledigingen en je verdere gebruikelijke onzin, met feiten om het stuk van Wachteres te ontkrachten.

   2.   

    krijsman , het zou je sieren , als je de moeite had ondernomen , de bijgevoegde link te hebben geopend .

    voor je commentaar geeft , of ga je Rutte nadoen ?.

   3.   

    -Ach die Simon,

    -Wel een hysterische commentaar betreffende een 88 jarige levende vrouw, maar doodstil bij een 22 jarige vrouw welke nooit meer 88 jaar kan worden.

    -Na ja, zo werken Nazi’s nou eenmaal, bij leven worden vrijwilligers in AZC de hemel ingeprezen en eenmaal een lijk het liefst verzwegen om de dader te ontzien.

    1.   

     @cmsuijkerbuijk , zomaar en V.K.

     Opmerkelijk dat er miezerige mannetjes zijn, zoals Simon, die je op geen enkele manier meer kunnen beledigen, hoe graag ze dat ook zouden willen en hoezeer ze ook hun best doen.

  2.   

   @Resje schrijft:
   “Een stukje geschreven door een vrouw van 88 jaar!”

   Alleen heel jonge en heel oude mensen zetten hun leeftijd onder hun schrijfsels.
   Een snelle blik op Bron leert me dat correspondente Lenie Meiman heel vaak haar leeftijd onder haar stukjes zet.
   Mijn vader had een hekel aan de uitdrukking “ouder en wijzer”. Hij vond dat oudere mensen niet per se wijzer hoefden te zijn; vaak is het net omgekeerd.
   Ik ben het met hem eens. Voor mijn part zet iemand onder zijn stuk dat hij 110 is. Dit geeft geen enkele garantie dat het meer kwaliteit heeft of beter doordacht is.

   1.   

    -@Beuk,

    -Heb jij indertijd er niet voor gepleit, hoe onsmakelijk ook, dat het tonen van hakenkruizen bij pro-Palestina demonstratie’s?

    -Ach, ik zie dat je de leeftijd tot110 jaar hebt opgekrikt.

 6.   

  Sovjetvlag? Eh, volgens mij is dat de vlag van antifa. Overigens die 6 die op zijn gepakt waren Afa gekkies. Wapens zijn overigens niet gevonden.

  @VK
  Hakenkruizen zijn alleen verboden als je die dingen gebruikt om er propaganda mee te maken. Dat was hier niet het geval, in tegendeel.

  1.   

   -@Toets,

   -Pegida, evenals antifada enz gebruikten hakenkruizen om zichzelf als anti-fascistisch te verkopen.
   -Hakenkruizen horen op geen een demonstratie thuis.

   1.   

    @VK
    Wat denk je nu als een aantal symbolen in de prullenbak worden gegooid? Dat men die symbolen omhelst of ze verafschuwd? Wat mijn vrouw of ik in de afvalbak gooien, is niet geschikt voor consumptie, dat wil je niet meer presenteren, is niet geschikt voor consumptie, enzovoort.
    Overigens bestaat die vlag met dat symbool niet pas sinds gisteren, die was er al bij de oprichting, dus waar gaat het over?

    1.   

     -@Toets,

     -Is dat nou zo moeilijk?
     -Het tonen van hakenkruizen is verboden bij elke demonstratie.

     -Gaat er bij jou dan echt geen lichtje branden dat de ene antisemiet Beukman niet eens de moeite neemt om op dit stukje over Nazi-symbolen te reaguren, terwijl de ander antisemiet niet verder komt dan een of andere opmerking over een oude vrouw.

    2.   

     Bij elke demonstratie van Pegida zullen hakenkruizen opdoemen; de oorzaak is eenvoudig: Pegida trekt, evenals de PVV, extreemrechts en neonazi’s aan.

     1.   

      -@Simon,

      -Het gaat niet specifiek over Pegida als het om een verbod op hakenkruizen gaat Simon

      -Blijkbaar is het voor jou moeilijk om het gebruik van hakenkruizen in demonstraties te veroordelen in het algemeen.

      -Herinner jij je nog je intellectuele bijdrage’s over het gebruik van Nazi symbolen meegedragen bij pro-Palestina demonstraties?..dat vond jij ook onsmakelijk, maar moeten kunnen….ach, antisemieten en een dubbele standaard erop na houden.

     2.   

      -Na ja, nog zo’n Nationaal-socialist welke nav de afgelopen Pegida demonstratie waarin een spandoeken met hakenkruizen door de politie uit de betreffende demonstratie is gehaald, prekend voor eigen parochie de NL vlag voor eigen doeleinden opeist.

      http://goo.gl/vwsjgZ

      -Oh oh, waarom staat ”links” niet te juichen bij de naleving van het verbod op het meedragen van NAZI symbolen bij demonstraties.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!