Deze gehandicapte jongen mocht met een mooi meisje op date wanneer varkens kunnen vliegen. Dan opent hij de doos…

“Ik zal je  naar het gala meevragen wanneer varkens kunnen vliegen,” aldus een vriendin van een gehandicapte 19-jarige jongen.

Het leven is niet altijd eenvoudig wanneer je gehandicapt bent. Middelbare scholier Ben Davis kan daar over meepraten: de jongen zit aan een rolstoel gekluisterd, omdat hij een zeldzame aandoening genaamd Pkan heeft. Dat houdt in dat Ben slechts met zeer veel moeite kan lopen, kauwen en praten.

Desalniettemin vond hij een goede vriendin in de 19-jarige Vee Ngyuen. De twee kwamen met elkaar in contact toen ze allebei net binnenkwamen op school; een speciaal lesprogramma dat gehandicapte scholieren liet optrekken met anderen om begrip en sociaal contact te kweken bracht Ben en Vee samen. Nadat het programma was afgelopen, zetten de twee hun vriendschap voort. Tijdens lunchpauzes gingen ze vaak samen zitten, en ze konden – ondanks Bens spraakgebrek – toch redelijk wat gesprekken voeren.

Maar Ben raakt toch wel wat bezorgd als het jaarlijkse schoolgala dichterbij komt. Wie gaat z’n date zijn? Hij mag Vee heel graag, maar goed: hoe kan hij als gehandicapte jongen daar ooit aan tippen?

Gelukkig had Vee het antwoord. Ze liet ten overstaande van de hele school Ben een doos overhandigen, waarop een boodschap geschreven staat. “Ik zal je meevragen naar het gala,” aldus de tekst, “wanneer varkens kunnen vliegen.”

“I’ll ask you to prom when pigs fly” And he said Yes! I met Ben Davis two years ago and ever since then we became really good friends. He is such a sweet person with a kind heart and it’s an honor being able to ask him to prom!

Posted by Vee Nguyen on Friday, 5 February 2016

Gelukkig kunnen varkens dus vliegen. En nu maar hopen dat de date naar het gala slaagt voor Ben en Vee!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. halo1

    Het maakt het jongetje alleen maar nog zieliger…lijkt me zo.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.