Deze hond breekt uit haar kooi in het asiel, maar niet om de reden die je verwacht

Wat zou jij doen als je een hond was en de kans had te ontsnappen richting de vrijheid?

Het leek wel een scène uit Beethoven, de filmreeks over de hond die telkens weer een manier vindt om uit situaties, zoals een hondenasiel, te ontsnappen. In die films deed de hond dat om weer bij zijn familie te kunnen zijn (die hem bijvoorbeeld voor een vakantie had afgegeven), maar een hond in dit Canadese hondenasiel had een andere reden. Maar op een bijzondere manier had het toch wel wat met verloren familie te maken.

De bewakingscamera’s legden alles vast: Maggie, de viervoeter in kwestie, wist ’s nachts uit haar eigen kooi te ontsnappen. Een hele prestatie, en de kans is groot dat ze ook nog relatief gemakkelijk het asiel zelf had kunnen verlaten. “Vrijheid!” zouden de meeste honden hebben gedacht. Maar niet Maggie.

Het toeval wilde namelijk dat Maggie enige tijd geleden puppies op de wereld had gezet. Die kleine dieren waren echter al geadopteerd, en de moeder was alleen achtergebleven in de opvang. Maar warempel: een tweetal andere puppies was op de dag van de spectaculaire uitbraak naar hetzelfde asiel gebracht. Misschien waren ze die dag van hun moeder gescheiden, misschien konden ze gewoon niet wennen aan hun nieuwe verblijf. Feit was dat de jonkies allesbehalve vrolijk waren en de hele nacht zaten te huilen.

En daar kwam het moederinstinct van Maggie naar boven. Het waren dan misschien niet haar eigen kindertjes, maar ze had toch de plicht om deze nieuwkomers te troosten. En dat deed ze ook. Ze ontsnapte uit haar kooi, en ging voor de kooi van de pups liggen. En met succes: ze hielden op met huilen, en vonden troost in de aanwezigheid van Maggie.

Toen de verzorgers ’s ochtends weer aan het werk gingen, zagen ze de hond voor de kooi liggen. Toen ze de bewakingsbeelden bekeken werd al snel duidelijk wat er was gebeurd. Ze besloten dan ook om de honden in één kooi te laten zitten, zodat Maggie en de kleintjes steun bij elkaar kunnen blijven vinden. En dat leverde deze prachtige, hartverwarmende foto op.

Maggie en de puppies. Foto: ABC News
Maggie en de puppies. Foto: ABC News
Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.