Deze jongen heeft terminale kanker. Zie hoe zijn dorp vervolgens de bruiloft van zijn leven organiseert!

Het gaat niet zo goed met de gezondheid van een zieke jongen. Gelukkig kon zijn woonplaats hem nog één ding schenken: een onvergetelijke bruiloft!

Toen in december 2013 bij Luke Blanock botkanker werd geconstateerd, was dat natuurlijk een drama. Niet alleen omdat het een extreem moeilijk te genezen vorm van kanker is, maar ook omdat het waarschijnlijk zijn liefdesrelatie met zijn vriendin Natalie Britvich danig op de proef zou stellen.

In de jaren die volgde zou Luke maar liefst 24 rondes aan chemotherapie ondergaan en 100 andere behandelingen voor z’n dodelijke ziekte. Maar ondanks de zware behandelingen zorgde de 18-jarige jongen dat hij één ding altijd bleef doen: tijdmaken voor z’n vriendin. Voor zijn lieve Natalie Britvich.

Terwijl de jaren verstreken en al Luke’s haren uitvielen, werd zijn lichaam zwakker en zwakker, maar zijn liefde voor Natalie niet. Ondanks dat het koppel door alle ziekenhuisbehandelingen geen cent meer over had, waren ze gelukkig.

Toen ze wilden trouwen, sprong heel het dorp dan ook bij. 200 gasten waren aanwezig op de bruiloft, en bijna alles hebben ze cadeau gekregen. Van de huur tot de zaal tot honderden koekjes voor de gasten – bijna alles was gratis. Luke had een hele goede dag toen hij Natalie het ja-woord gaf: hij kon zelfs zonder krukken naar het altaar.

Luke, Natalie en de familie konden dan ook niet gelukkiger zijn:

“Ik heb de Blanock familie nog nooit zo gelukkig gezien als op die dag,” vertelt weddingplanner Ashley Cyprowski. “Luuk zat bomvol energie, hij glimde helemaal van trots.”

En nu maar hopen dat Luuk ondanks alles toch weer beter wordt. Deze geliefden verdienen het om samen oud te worden!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.