Doodsangst door ontplofte bus blijkt volkomen onterecht te zijn

We zijn tegenwoordig helaas maar al te zeer gewend aan de constante dreiging van terrorisme.

Er worden weliswaar niet dagelijks aanslagen gepleegd in Nederland of andere Europese landen, maar die dreiging is er wél. En ja, helaas worden er maar al te vaak wél aanslagen gepleegd, zie bijzonder wat er vorig jaar gebeurde in Parijs.

Ook in Engeland maken burgers zich terecht zorgen over terrorisme. En dus krijg je dit soort publieke paniekaanvallen:

Een dubbeldekker die met veel geweld explodeerde, heeft zondag in het centrum van Londen voor paniek gezorgd. Nietsvermoedende toeschouwers dachten dat er een terreuraanslag werd gepleegd, vlakbij de Britse parlementsgebouwen.

Op het moment dat de bus werd opgeblazen reed die over de Lambethbrug bij Westminster Palace. Omstanders zagen het gebeuren — nou ja, ze hoorden een enorme explosie en zagen pluimen rook — en gingen er meteen vanuit dat er een aanslag gepleegd was.

Omwonenden hadden weliswaar een waarschuwing ontvangen van de producenten van de film (The Foreigner met Pierce Brosnan en Jackie Chan), maar helaas kwam die boodschap niet bij iedereen aan. Het gevolg: paniek.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. zomaar

    heeft of is dit niet vooraf in de media bekent gemaakt ?.

  2. V.K.

    -Ha ha, doet mij denken aan het einde van de wereld.

    https://goo.gl/QpagtF

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.