Huizenprijzen stijgen als een raket!

Geen categoriefeb 19 2016, 20:00
Het gaat stukken beter met de huizenmarkt.
En dat is goed nieuws voor mensen die hun huis te koop wil zetten, maar het is helaas wat minder positief voor starters:

De huizenprijzen zijn vorige maand het sterkst gestegen in bijna acht jaar. Koopwoningen waren in januari 4,1 procent duurder dan een jaar eerder, blijkt uit nieuwe cijfers van het het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

Het herstel van de woningmarkt is nu al een tijdlang gaande. De huizenprijzen begonnen rond 2013 weer te stijgen, dit na enkele vreselijke jaren voor huizenbezitters. Zij konden hun woning toen aan de straatstenen niet kwijt en moesten vaak zelfs genoegen nemen met een lagere verkoopprijs dan waar ze de woning voor gekocht hadden.
Tegenwoordig is alles anders. De huizenprijzen zijn al een tijdlang aan het stijgen -- en die stijging zet alleen maar door. Dat mag ook wel: de huidige huizenprijzen liggen namelijk nog altijd 15,3% onder het prijsniveau van augustus 2008.
Zoals De Telegraaf uitlegt hebben huizenbezitters dat ook in de gaten en doen ze er hun voordeel mee:

De woningverkopen lieten in januari eveneens een flinke stijging zien. Het Kadaster meldde eerder deze week al dat vorige maand bijna 12.000 woningen zijn verkocht, ruim een kwart meer dan in de eerste maand van vorig jaar. Ten opzichte van de voorgaande maand, december 2015, was wel sprake van een daling van bijna 45 procent. Maar toen registreerde het Kadaster extreem veel verkochte woningen.

Een prima ontwikkeling en eindelijk weer goed nieuws voor ons allemaal. En ja, zelfs voor starters omdat zij op deze manier weten dat de waarde van hun huis niet plots in elkaar zal storten. En dat is heel veel waard; ook een paar honderd of duizend euro extra.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten