Huizenprijzen stijgen als een raket!

Het gaat stukken beter met de huizenmarkt.

En dat is goed nieuws voor mensen die hun huis te koop wil zetten, maar het is helaas wat minder positief voor starters:

De huizenprijzen zijn vorige maand het sterkst gestegen in bijna acht jaar. Koopwoningen waren in januari 4,1 procent duurder dan een jaar eerder, blijkt uit nieuwe cijfers van het het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

Het herstel van de woningmarkt is nu al een tijdlang gaande. De huizenprijzen begonnen rond 2013 weer te stijgen, dit na enkele vreselijke jaren voor huizenbezitters. Zij konden hun woning toen aan de straatstenen niet kwijt en moesten vaak zelfs genoegen nemen met een lagere verkoopprijs dan waar ze de woning voor gekocht hadden.

Tegenwoordig is alles anders. De huizenprijzen zijn al een tijdlang aan het stijgen — en die stijging zet alleen maar door. Dat mag ook wel: de huidige huizenprijzen liggen namelijk nog altijd 15,3% onder het prijsniveau van augustus 2008.

Zoals De Telegraaf uitlegt hebben huizenbezitters dat ook in de gaten en doen ze er hun voordeel mee:

De woningverkopen lieten in januari eveneens een flinke stijging zien. Het Kadaster meldde eerder deze week al dat vorige maand bijna 12.000 woningen zijn verkocht, ruim een kwart meer dan in de eerste maand van vorig jaar. Ten opzichte van de voorgaande maand, december 2015, was wel sprake van een daling van bijna 45 procent. Maar toen registreerde het Kadaster extreem veel verkochte woningen.

Een prima ontwikkeling en eindelijk weer goed nieuws voor ons allemaal. En ja, zelfs voor starters omdat zij op deze manier weten dat de waarde van hun huis niet plots in elkaar zal storten. En dat is heel veel waard; ook een paar honderd of duizend euro extra.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. toetssteen

  Ja en dat zag echt niemand aankomen…… Denk toch eens na! 10 jaar wachten op een woning, een vierkamer laadjeshuis voor 120.000. Juist ja, dan lekker in die flat. Hypotheekrente all time low en over tien jaar zien we wel verder.

 2. Ni28

  Helaas is het huis die ik wilde kopen ook in prijs gestegen. Als je opnieuw wilt kopen maakt het niet veel uit.

 3. Wachteres

  http://biz.tpo.nl/2016/03/02/de-economische-malaise-in-europa-is-te-wijten-aan-eu-elites/

  ‘De economische malaise in Europa is te wijten aan EU-elites’
  Europese Commissie maakt nationale regeringen onverkiesbaar
  02-03-2016, 12:38 Tags: EU, Euro, Europa, Griekenland, Mervyn King

  “Mervyn King, de uitgesproken ex-president van de Bank of England, beschuldigt de EU ervan een groot deel van de economische problemen in Europa, vooral in de periferie, opzettelijk te hebben veroorzaakt.

  Nu doet King hetzelfde tegenover de EU-elites, de Europese Commissie voorop. Feitelijk zegt hij: jullie horen het niet omdat jullie het niet willen horen, maar de onvrede over ‘Europa’ is inmiddels meer dan onvrede, het is in bijvoorbeeld Griekenland omgeslagen in haat. Iets vergelijkbaars geldt in Ierland en Spanje, waar regeringen die de orders uit Brussel uitvoeren, niet meer herkozen worden. De Europese Commissie maakt de regeringen die zij haar wil oplegt, onverkiesbaar. De reflex bij de banken was: we moeten beter gedienstigheid acteren. In Brussel is die reflex nog altijd: we moeten het beter uitleggen. Dat gaat een keer fout”.

  Ach, zou ik dan toch gelijk hebben, wat de EU betreft?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.