Laat jouw iPhone deze ernstige foutmelding zien? Ga dan onmiddellijk terug naar de winkel

iPhones zijn berucht vanwege hun vaak opdoemende foutmeldingen, maar deze spant echt de kroon. Aarzel geen ogenblik als je bij de (immer groeiende) groep Apple-gebruikers hoort die ‘m te zien krijgt.

Je dacht dat er niets aan de hand was, plugde je iPhone in om een update uit te voeren, en dan ineens slaat het noodlot toe. Niets aan de telefoon werkt er meer. Het enige dat je weet, is dat je scherm deze foutmelding toont:

iphone-error-53-450x263

Het overkomt de laatste tijd steeds meer bezitters van iPhone 6: de beruchte “error 53.” En ditmaal is het niet de schuld van Windows, want MacOS-gebruikers hebben ‘m ook zien langskomen:

maxresdefault

En de gevolgen zijn groot, zo schrijft ook Henk de Hooge van Dutch Cowboys:

Error 53 is de nachtmerrie voor iedereen met een iPhone 6. Het drama kan ontstaan als je je toestel hebt laten repareren bij een externe partij met name voor reparaties aan het scherm (meest voorkomende reparatie) of aan de homeknop (vingerafdrukscanner). De reparatie kan voor 100% zijn gelukt maar zodra je daarna een iOS-update installeert begint de ellende en kun je een Error 53 op je scherm te zien krijgen. Volgens Apple is er geen fix voor het probleem en is het exit. Advies wat je krijgt, koop een nieuw toestel.

Henk theoriseert verder dat deze foutmeldingen waarschijnlijk niet bedoeld zijn om gebruikers af te schrikken van reparaties bij derden, maar in de praktijk wel zo uitpakken. Lekker dan, Apple. Hebben we nog niks aan.

Maar wat moet je dan doen als je toch Error 53 te zien krijgt? Nou, zo snel mogelijk een Apple Store opzoeken en hopen dat je nog een garantie op je toestel hebt! Niet dat ze je iPhone daar kunnen repareren (ja, error 53 is echt  indringend), maar je hebt wellicht wel recht op een nieuwe telefoon. Als je bij Apple wordt weggestuurd, ga dan na of je bij de reparatie door een derde een garantiebewijs hebt gekregen. Vaak zal dat het geval zijn; de winkel die je telefoon toen repareerde is dan verplicht je verder te helpen.

De korte versie van dit verhaal is natuurlijk dat je altijd moet oppassen. Wees zuinig op je iPhone, zodat een reparatie niet eens nodig is – daarmee kan je alle Error 53-ellende gewoon al mee voorkomen. Mocht je wel een reparatie laten uitvoeren, zoek dan een goede reparateur uit en niet de eerste de beste beunhaas. Liever een tientje meer uitgeven, dan dat je straks je iPhone meteen bij het grofvuil kan zetten, nietwaar?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.