Mis jij je Nokia 3310 ook zo? Goed nieuws, want dit is wat Nokia zojuist aankondigde...

Geen categoriefeb 24 2016, 21:00
De dagen van 'Snaken' op je onverwoestbare telefoon met die kenmerkende ringtone zijn al een paar jaar voorbij. Of komen ze nu weer terug? Het zou zomaar kunnen...
Menigeen denkt met veel plezier terug aan zijn Nokia 3310. Toen de wereld (maar vooral: je telefoon) nog eenvoudig was, en je er niet de hele dag op hoefde te kijken of iemand je nog had aangesproken op Twitter, Facebook, Instagram of Snapchat en niet te vergeten moet je ook je e-mail bijhouden. Nee, je telefoon maakte een kort irritant geluid, en dan had je een sms'je. Of je telefoon maakte een langdurig irritant geluid, en dan werd je gebeld.
Heerlijk simpel. En als je je telefoon in de wc-pot liet vallen, dan viste je 'm eruit en er was niets aan de hand. Of van een trap kletteren.. ook dat kon die goede oude Nokia 3310 zonder problemen aan.
giphy
Helaas is er van Nokia's wereldwijde dominantie niet veel meer over. Google en Apple zijn nu de koningen van de dag, en de Finse mobieltjesbakker lijkt onderdeel te zijn geworden van de geschiedenisboeken over technologie. Of toch...?
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Nokia plant een glorieuze terugkeer naar de mobieltjesmarkt, en hóé:

The company’s aim is to make a smartphone that has all the features of modern phones but with that classic Nokia feel, which probably means you could drop a nuke on it and it’d still work.

Nokia has yet to announce a release date or design for their next snake-enabled device.

nokia-fire.jpg
Wanneer we de zo goed als roestvrijstalen Nokia kunnen verwachten blijft desalniettemin nog even onduidelijk:

The company’s chief executive Rajeev Suri has said: “There’s no rush, there’s no timeline. It could happen in 2016, it could happen later.”

Maar één ding weten we wel: we kunnen niet wachten! Nu we allemaal wel de iPhone en de Android-telefoons gezien hebben, wordt het tijd om nostalgisch terug te grijpen op een beter verleden. Dus: kom maar op! Wat was jouw highscore met Snake?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten