Waar is Camiel Eurlings?

Geen categoriefeb 25 2016, 8:00
Hij wordt ervan verdacht dat hij zijn ex-vriendin zwaar mishandeld heeft.
Camiel Eurlings -- gewezen topman van KLM en daarvoor de kroonprins van het CDA -- is onvindbaar. Zelfs één van zijn beste vrienden, Jack de Vries, kan hem niet vinden.
In het Noord-Hollandse dorp Santpoort, waar de ouders van Tessa Rolink (Camiels ex) wonen, wordt er ondertussen druk geroddeld over haar aangifte tegen Camiel. Een lokale ondernemer laat weten:

"De aangifte was al langer bij mij bekend. Ik ga er verder niets over zeggen, want ik ken de familie goed."

Een wijnhandelaar die regelmatig contact had met de tortelduifjes laat ondertussen weten dat Tessa lang niet gemakkelijk is:

"Nou, Tessa liet zich de kaas niet van het brood eten, hoor. Dan kwam ze met Camiel hier om een mooie wijn uit te zoeken. Had hij een mooie fles gevonden - en hij heeft er echt wel verstand van - dan ging ze zich er tóch nog mee bemoeien."

Met andere woorden, deze meneer vindt het verhaal dat Camiel 'zijn' Tessa zwaar mishandeld zou hebben moeilijk te geloven.
Wie weet. Misschien heeft hij gelijk. Maar in dit soort zaken moeten we bijzonder voorzichtig zijn om de vrouw niet meteen van fabeltjes te beschuldigen. Het is namelijk moeilijk genoeg voor mishandelde vrouwen om naar de autoriteiten te stappen. Als ze dat dan eindelijk doen moeten we ze in bescherming nemen. Daar komt bij dat het publieke imago van een stel lang niet altijd overkomt met de realiteit achter gesloten deuren. Een man kan publiekelijk heel vriendelijk zijn tegen zijn vrouw, maar haar stiekem mishandelen en psychisch onderdrukken. Als buitenstaander zie je dat niet.
In het geval van Tessa en Camiel weten we gewoon niet wat er gebeurd is. Camiel zou zijn kant van het verhaal kunnen doen, maar hij geeft niet thuis. Bijna niemand lijkt zelfs te weten waar hij is. Dat is enigszins opmerkelijk gedrag voor een onschuldige man; zeker voor een onschuldige man die in het verleden heel goed wist hoe hij de media moest bespelen om zijn imago op te poetsen.
De enige mensen die weten waar Camiel is en die contact met hem hebben zijn z'n advocaten. Die lieten gisteravond weten dat hij spoedig met een verklaring zal komen.
Dat lijkt me wel verstandig. Zolang hij niets van zich laat horen zal men immers aannemen dat Tessa weleens de waarheid kon spreken, wat desastreus is voor zijn imago én zijn mogelijke toekomstige carriere (die dan vrijwel zeker buiten de politiek zal zijn). Aan de andere kant geldt ook dat als hij inderdaad schuldig is, het slecht voor hem is om dat publiekelijk te stellen; dan wordt de zaak nog serieuzer en de straf mogelijk nog harder als hij uiteindelijk toch veroordeeld wordt.
Wat dat laatste betreft: volgens Tessa zijn er foto's van haar verwondingen. Zo zouden haar oorlellen gescheurd zijn, had ze na de mishandeling een gebroken elleboog, én ook nog eens serieus oogletsel. Als dat klopt en ze de documenten heeft om dat te bewijzen heeft Camiel Eurlings een heel serieus probleem.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten