Mitt Romney opent de aanval op vulgaire barbaar Donald Trump

Mitt Romney opent de aanval op vulgaire barbaar Donald Trump

Mitt Romney, die in 2012 de officiële presidentskandidaat was van de Republikeinse Partij, is duidelijk niet te spreken over het succes van Donald Trump.

En neem hem dat eens kwalijk. Trump is immers niet alleen niet-conservatief (hij is voor een grote overheid, voor ObamaCare, tegen vrij wapenbezit, heeft Democraten zijn hele leven lang gesteund), maar ook nog eens een bijzonder vulgaire man met waardeloze manieren. Zo noemt hij zijn partijgenoten regelmatig "leugenaars" (terwijl ze helemaal niet liegen) en "honden," en zet hij kritische vrouwen weg als domme koeien en domme bimbo's.

Romney -- die weliswaar in 2012 verloor van Barack Obama, maar wel degelijk een bijzonder nette, vriendelijke man is -- heeft er duidelijk geen zin in dat die Trump binnenkort de officiële leider wordt van de Republikeinse Partij.

En dus opent hij het offensief.

Hoe? Door gisteren langs te gaan bij een populair tv-programma om daar te vertellen dat Trump ernstig in de problemen komt als hij zijn belastinggegevens vrijgeeft (wat gebruikelijk is voor presidentskandidaten).

Volgens Romney zit daar namelijk een "bombshell" in. Hoewel hij niet zegt wat die bombshell volgens hem precies is geeft hij wel enkele opties. Romney kennende is het niet één, maar allemaal:

"Hij is lang niet zo rijk als hij pretendeert te zijn of hij heeft niet eens bijna de belasting betaalt die zo'n rijk iemand zou moeten betalen, of misschien heeft hij helemaal geen geld gegeven aan veteranen en gehandicapten terwijl hij beweert dat hij dat wel gedaan heeft."

Met name het eerste punt is van belang. Trump zegt namelijk overal en nergens dat hij 10 miljard dollar waard is. Ja, ja, hij is echt superrijk! Een echte winnaar! Niemand die aan hem kan tippen!

Maar wat als hij lang niet zoveel geld heeft? En wat als hij daarnaast nog eens bijzonder hoge schulden heeft? Zo liet Team Cruz al weten dat Trump minimaal $400 miljoen aan schulden heeft uitstaan, en mogelijk significant meer dan dat. Dat zou duidelijk moeten worden uit zijn belastinggegevens.

Donald Trump is duidelijk niet blij met deze kritiek, waarschijnlijk omdat hij weet dat het wel degelijk gevoelig ligt:

Het enige nadeel? Trumps harde achterban is totaal niet rationeel. Ze roepen maar wat. Ze zijn boos, en Trump is hun Messias. Dieptriest, maar hij kan niets zeggen of doen dat ze niet met de mantel der liefde bedekken.

Maar er zijn ook nog andere kiezers; mensen die nog niet weten voor wie ze willen stemmen. En als zij geloven dat Trump hierover liegt -- over zijn belangrijkste 'kracht,' in zijn eigen ogen tenminste -- is er een kans dat ze zich van hem afwenden.

Dat hoopt Romney tenminste, en ik kan het daar alleen maar mee eens zijn. Trump is een vreselijke man, een vreselijke kandidaat, en niet eens conservatief. Hij is keihard links, alleen wat immigratie betreft is hij enigszins rechts te noemen, en zelfs dan niet echt: hij zegt namelijk dat hij illegale immigranten wil deporteren, maar ook dat ze daarna vooraan in de rij van wannabe immigranten kunnen gaan staan en dus meteen weer terug mogen komen, maar dan op legale wijze.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties