Pinokkio Mark Rutte hield asielcijfers bewust achter voor de Tweede Kamer

Mark Rutte is pinokkio
Foto: Wordt Faris Kattat geslachtofferd door hoge VVD-ambtenaren binnen het Ministerie van Justitie? Het lijkt er steeds meer op dat de zaak rond de 'politiemol' heel anders in elkaar zit dan het OM doet geloven.

Premier Rutte is onder vuur  komen te liggen omdat hij informatie over de verwachte instroom van nieuwe asielzoekers bewust achterhield.

Dit is schandalig:

Het kabinet wist al lang dat de asielinstroom veel hoger uit zou pakken. In september bleef premier Rutte bij de prognose van 26.000 asielzoekers voor 2016 terwijl ambtenaren toen al verwachtten dat het er bijna vier keer zo veel zouden worden.

Hoewel dit ongelooflijk schokkend is, is het tegenwoordig ook de normaalste zaken in ons land. Het kabinet Rutte II houdt namelijk steevast gevoelige informatie achter. Van de Teevendeal tot immigratie, alles wordt verborgen voor het parlement en daarmee voor de Nederlandse kiezer.

Uit een nota blijkt dat ambtenaren Rutte op 22 september 2015 schriftelijk mededeelden dat het aantal asielzoekers in 2016 waarschijnlijk zou uitkomen op 93.600. Kort daarvoor, tijdens Prinsjesdag, hield Rutte echter nog vol dat het er slechts 26.000 zouden worden. Hij en het hele ambtenarenapparaat wisten toen al beter.

De ware feiten omtrent het immigratieprobleem werden boven water gebracht door Alexander Pechtold, die nu opeens de eerlijke, transparante oppositieleider speelt terwijl hij het kabinet in zijn eentje juist keer op keer overeind heeft gehouden toen het in problemen kwam. Het is daarom moeilijk om hem te complimenteren, maar dit keer heeft hij zowaar goed werk gedaan.

Natuurlijk is het duidelijk waarom Rutte deze informatie toendertijd niet deelde: het zou hem negatieve pers opleveren. En dat wil hij niet. Elke keer weer als hij slecht nieuws heeft probeert hij het zo lang mogelijk voor ons te verbergen, om de informatie alsnog op het laatste moment openbaar te maken. Daarna probeert hij het onderwerp van gesprek vervolgens zo snel mogelijk te veranderen; maar al te vaak gaan de media daarin mee.

Dat moet dit keer maar eens anders zijn. Rutte heeft voor de zoveelste keer gelogen. Dat kan en mag het parlement niet accepteren.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

11 reacties

 1.   

  -Ha, dus premier Pechtold liegt met die brief een bom onder het kabinet welke z’n naam ten onrechte niet draagt.

  -Ach, ook Pechtold zal wel cijfers achter de hand houden welke naar boven komen als het hem zo uitkomt.

  -Na ja, als het aan de EU ligt dan hebben we voor het eind van dit jaar Pechtold II.

 2.   

  Wat kunt je van een pathologische leugenaar verwachten?

  1.   

   NIETS kan je van deze Pechthold verwachten!!!

 3.   

  Water is nat en wat Rutte zegt is gelogen. Pechthold speelt een handig spel. Telkens als deze regering dreigt te vallen houdt hij deze in stand en zodra deze regering zich te hard herstelt trekt hij de zaak weer wat naar beneden.

  Pechthold is in zijn eentje erger dan dit kabinet, Pol Pot, Adolf Hitler en Josef Stalin bij elkaar.

 4.   

  http://www.trouw.nl/tr/nl/6849/Sylvain-Ephimenco/article/detail/4242584/2016/02/11/Jesse-Klaver-is-maar-twee-lengtes-gescheiden-van-zuiver-populisme.dhtml

  ‘Jesse Klaver is maar twee lengtes gescheiden van zuiver populisme’

  … gisteren heeft het Turkse leger 34 vluchtelingen waaronder 20 kinderen gearresteerd, die in het bezit waren van 15 kilo explosieven en vier zelfmoordvesten terwijl ze de grens passeerden.

  Ook dit soort ‘vluchtelingen’ krijgen wij binnen.

  1.   

   @Wachteres
   Ik vraag me af of dat hun eigen kinderen zijn of dat ze die gewoon stelen. Ze hebben het eerder gedaan, dus….. Vooral alleenstaande jongemannen met kinderen op de arm vertrouw ik niet. DNA test doen lijkt me geen kwaad kunnen.

 5.   

  Dit kabinet van fraude, list en bedrog strompelt naar de eindstreep. Vermoedelijk laat Pechtold het kabinet tot 1 juli in leven, zodat Pechtold niet beticht kan worden van het verkleinen van de kans op een baan in Brussel voor lachende leugenaar Rutte. Immers schade aan Rutte als voorzitter van de EU kan gewroken worden bij andere benoemingen.

  Duidelijk is dat de (electorale) wapens getrokken zijn.

 6.   

  http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/4242827/2016/02/11/Quirine-17-en-haar-hond-slachtoffer-zinloos-geweld.dhtml

  Quirine (17) en haar hond slachtoffer zinloos geweld

  Geschopt, geslagen en bespuugd. Het overkwam de 17-jarige Quirine toen ze woensdag haar hondje Nugget uitliet in het Schiebroeksepark in Rotterdam. De tiener liep een gezwollen gezicht en gekneusde ribben op. ,,Gelukkig ben ik niet al te zwaar toegetakeld, maar ik had wel goed de schrik te pakken. Achteraf ben ik blij dat ze mij te grazen hebben genomen en niet een oud vrouwtje.”

  En dit soort vluchtelingen krijgen we in ergere mate binnen. Dat weet Rutte donders goed.

  1.   

   Terwijl deze cultuurverrijkers het arme kind schopten en sloegen, deden ze niets dan lachen. Toch al goed ingeburgerd, nietwaar Rutte !

 7.   

  http://www.refdag.nl/nieuws/buitenland/christelijke_migranten_vluchten_uit_duitse_opvang_1_971411

  „Christelijke migranten vluchten uit Duitse opvang”

  “Verscheurde Bijbels, afgepakte kruisjes, scheldpartijen en zelfs klappen in het gezicht: steeds vaker moeten christelijke vluchtelingen in Duitse opvangcentra het ontgelden. Dat meldt Die Welt.

  Ook vrouwen, homoseksuelen en leden van andere religieuze minderheden worden getroffen door oplopende spanningen in opvangcentra.

  „Christelijke vluchtelingen komen bijna allemaal uit landen waar de christenvervolging hevig is”, aldus EAK-voorzitter Stefan Walter. „Ze mogen niet als proefkonijnen van het integratie-experiment worden”

  En dit … nog erger!

 8.   

  Ga er dus maar van uit dat we in 2016 100.000 economische gelukzoekers ontvangen.
  Wat zijn dat voor regeringen in Nederland en Europa die dit laten gebeuren.
  Na gezinshereniging weer een half miljoen van dat achterlijke volk erbij.
  Pensionering maar naar 70 jaar???

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!