Turkije en Rusland ruziën met bommen in Syrië: een kinderziekenhuis wordt er de dupe van

Syrië is momenteel de boksring waar Turkije en Rusland hun wederzijdse fittie uitvechten. Het gaat er kinderachtig tegen kinderachtig, maar ook hard tegen hard. Een kinderziekenhuis in de Syrische stad Azaz werd daar vandaag het slachtoffer van.

We kennen momenteel Syrië allemaal als het land waar het Westen een strijdt voert tegen ISIS, maar dat is slechts de oppervlakkige versie van het verhaal. De waarheid is immers dat er allerlei andere gevechten aan de gang zijn, en niet allemaal hebben ze te maken met het verwijderen van islamitisch terrorisme of het bestrijden van Assads moordregime.

Turkije en Rusland gebruiken het land ook als één groot slagveld om hun geopolitieke ontevredenheden tegenover elkaar gestalte te geven:

Op de achtergrond van het aanhoudende geweld in Syrië vechten Turkije en Rusland een verbale oorlog uit. De Russen beschuldigden de Turken er maandag van ‘verse jihadisten en gewapende huurlingen’ de grens over te sturen om Islamitische Staat en andere terroristische organisaties te versterken in Syrië. Volgens Turkije is Rusland niet bezig met het staakt-het-vuren, maar alleen met het steunen van het Syrische regime.

Ondertussen is Turkije ook begonnen met het beschieten van Koerdische troepen. De Koerden zijn juist bondgenoten in de strijd tegen ISIS, maar daar heeft Erdogan momenteel lak aan. Alles wat niet Turks is, kan op een loden ontvangst rekenen.

Rusland, ondertussen, vindt het aanvallen van ISIS ook niet zo’n prioriteit en focust liever op het uitroeien van de verschillende rebellenclubjes die nog altijd gebieden in Syrië in handen houden. Ondertussen gaat het onthoofden van onschuldigen en het opblazen van historische en cultureel gezien belangrijke gebouwen gewoon door. Rusland vindt dat kennelijk wel best.

De twee zijn zover afgedwaald van het eigenlijke hoofddoel van de internationale militaire interventie in Syrië, dat dit soort afschuwelijke dingen kunnen gebeuren:

Terwijl Rusland en Turkije ruziën over elkaars bijdrage aan het geweld in Syrië, zijn bij een ‘bewuste’ aanval op een door Artsen Zonder Grenzen gesteunde kliniek in Noord-Syrië maandag zeven mensen om het leven gekomen. Dit zegt de Franse hulporganisatie. Ook zou een kinderziekenhuis bij de Turkse grens zijn verwoest.

De medische post in de buurt van Maaret al-Numan, in de provincie Idlib, is volledig met de grond gelijk gemaakt. Acht medewerkers worden nog vermist, zegt Artsen Zonder Grenzen. Volgens de hulporganisatie zit het Syrische leger of Rusland achter de aanval.

En erger nog:

Hoofd van de missie van Artsen Zonder Grenzen, Massimiliano Rebaudengo, spreekt tegenover Reuters van een ‘gerichte aanval op een medische faciliteit’. Door vier opeenvolgende inslagen zijn volgens hem 40 duizend mensen beroofd van zorg in het conflictgebied.

Er wordt hier dus gewoon een moord op de bevolking gepleegd. Genocide door Ankara of Moskou.. jottem!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. cmsuijkerbuijk

  Al eerder bleek een zogenaamde Russische luchtaanval op een ziekenhuis, door de Amerikanen te zin gepleegd (http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2016/2/Niet-Rusland-maar-Amerika-bombardeerde-Aleppo-woensdag-2759926W/)
  Dus wees voorzichtig met het wijzen naar de Russen. De Turken zijn n.m.m. véél cynischer dan de Russen en bestoken de boel, enkel om de Russen en de Koerden dwars te zitten en te beschadigen. Een échte Erdoganstreek is mijn vermoeden!

  1. Krijgsman

   Bij de minste kritiek op de smerige dictator Putin springt de heer Suijkerbuiijk ferm voor hem in de bres. Hier is sprake van heuse loyaliteit.
   Heil heer Putin en weg met onze democratisch gekozen bestuurders!

   1. cmsuijkerbuijk

    @Krijgsman
    Dit heeft niets met in de bres springen te maken, hufter. Het heeft álles te maken met foutieve, valse en gekleurde berichtgeving. Als jij je nou een druk zou maken over K3, haakpatroontjes en macrameeën, dan zullen de volwassen, grote mensen het wel over de serieuze zaken hebben!
    Het gezegde is inderdaad waar: “Je hoeft niet persé aan een boom te hangen, om een eikel te zijn!”

    1. V.K.

     -@Suijkerbuijk.

     -Ach, Simon heeft vanwege drukke werkzaamheden op de DDS nog niet eens de tijd om zich duk te maken over 1/3 van K3. Desalniettemin is zich drukmaken over K3 wat mij betreft hem wel gegund.

    2. The Oracle

     tevens moeten zulke mensen als a.k.a.
     ook altijd omkijken
     als ze “”lul “” horen roepen
     whahahaah

   2. van Urk

    Beste Krijgsman, Wilt u soms dan beweren dat Putin hier achter zit omdat de coalitie zoiets nooit zouden gaan doen? Normaal loopt u anders hard van stapel als onze jagers mee gaan doen met het bombarderen op burgers! Wie weet was het ook geen Russische aanval maar was het weer een “‘foutje” van de onzen.

   3. The Oracle

    heee graftak
    je had zo bijdehand moeten zijn , toen je USA vrienden en de EU een democratisch gekozen president met een pistool op zijn hoofd afzetten
    in KIEV .

    Kwam niet zo goed uit zeker toen , ???
    selectieve verontwaardiging van onze loser op de site

  2. toetssteen

   @Suijkerbuijk
   Info komt via de BBC. Site geopend en ja hoor, de info kwam van het Syrische Observatorium vd Mensenrechten. Een door Soros betaalde eenmansclub, net zoals dit:

   http://www.spiegel.de/politik/ausland/mh17-satellitenbilder-bellingcat-betreibt-kaffeesatzleserei-a-1036874.html

   Ach sommigen zullen nooit dieper graven dan het voer in het bakje.

  3. toetssteen

   @Suijkerbuijk
   Als het scimitar boven zijn nek zweeft zal deze figuur nog prevelen: het was niet ik Heer die u zo smaelijk …

   http://www.dbnl.org/arch/hoof001plee04_01/pag/hoof001plee04_01.pdf

  4. loritta

   Ja, ik vertrouw die Turken voor geen meter!!!

 2. zomaar

  ach ja de moslims schromen er niet voor om de westerse propaganda , te gemoed te komen .

  en blazen effe een ziekhuisje op , of dergelijk .

  alle slachtoffers krijgen immers 72 maagden , ook al zijn het kinderen , zo luid de moslim (islam) wijsheid .

 3. toetssteen

  http://www.zerohedge.com/news/2016-02-15/turkey-vows-harshest-reaction-kurdish-advance-syria-missiles-hit-hospitals-school

  De info op de grond kwam van het SOHR, ja die dus. Artsen zonder grenzen zijn minder stellig, mja, ineens moet ik denken aan dat Afghaanse ziekenhuis en onlangs in Jemen. De eerste de VS (oepsie een paar uur durend vautje), de tweede de kuch, bondgenoten S.Arabië. Ach kan gebeuren hè….., zijn toch maar artsen en patiënten….

  STOP met die valse claimen! Zoek het eerst uit! Voor je het weet zit je weer met een valse claim. Lees het verhaal maar van Carla Del Ponte inzake Ghouta. Haar officiële rapport is in de diepste lade gegaan. Wat het overgaan van de rode lijn stopte, was het volgende vernietigende rapport dat bewees dat het die lieve gematigde rebellen waren geweest die voorzien waren van troep door die schattige baard prins Bandar.

 4. V.K.

  —–
  Er wordt hier dus gewoon een moord op de bevolking gepleegd. Genocide door Ankara of Moskou.. jottem!

  -Tsja, zo werkt dat nou eenmaal bij sektarische conflicten, de een moord de ander uit en vice versa.

  -Wens beide partijen evenveel succes.

 5. van Urk

  Azaz ligt als voorstad van Aleppo strak tegen de Turkse grens aan in het gebied waar de Koerdische strijders juist bevinden die door de Turken belaagd worden met artillerie en raketten. Daarom zal het mij ook niet verbazen dat het een Turkse aanval was geweest om daarna de Russen hier van de schuld te gaan geven. Turkije speelt met gevaarlijk vuur en streeft ons naar een wereldoorlog.

 6. solkatta

  Goed om te weten dat niet alle Nederlandstalige lezers van zoiets even blind alles geloven, en toch een beetje kritisch kunnen zijn ten opzichte van de anti-Russsche propaganda. Zoals uit de commentaar blijkt. Wel SCHANDE voor een journalist om daarop in te gaan.

  “Rusland, ondertussen, vindt het aanvallen van ISIS ook niet zo’n prioriteit en focust liever op het uitroeien van de verschillende rebellenclubjes die nog altijd gebieden in Syrië in handen houden. Ondertussen gaat het onthoofden van onschuldigen en het opblazen van historische en cultureel gezien belangrijke gebouwen gewoon door. Rusland vindt dat kennelijk wel best.”

  Hoe durf je eingenlijk? Bekijk eerst goed wat en HOE Rusland het laatste halfjaar in Syrie heeft gedaan. En wat de coalitie de laatste JAREN wel en juist niet heeft gedaan. Het wordt in Europa gewoon niet verteld – het zijn immers de “VRIJE” (van propaganda) Europese media.

  Het is wel dankzij Rusland dat er veel minder mensen gaan onthoofd worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.