Turkije valt Koerden aan in Syrië, terwijl Assad klaagt dat Turkije zich met zijn land bemoeit

Maar de Syrische dictator vindt het wél prima dat Rusland allerlei groepen bombardeert.

Bashar al-Assad, de Syrische dictator die verantwoordelijk is voor de dood van honderdduizenden van zijn landgenoten, heeft geklaagd bij de VN. De reden? Hij vindt dat Turkije zich met “binnenlandse aangelegenheden” bemoeit.

De Syrische regering beschouwt de Turkse beschietingen als rechtstreekse hulp aan terroristen, berichtte de Syrische staatstelevisie zondag. Zij heeft in een brief aan de Verenigde Naties haar beklag gedaan over de ‘opzichtige bemoeienis’ van Ankara met Syrische aangelegenheden.

De beschietingen waar het over gaat:

Het Turkse leger heeft zondag voor de tweede dag op rij stellingen van de Koerdische YPG-strijders bestookt… Turkije eiste zaterdag dat de YPG de terreinwinst die ze de afgelopen dagen in de provincie Aleppo hebben geboekt, waaronder een luchtmachtbasis, weer prijsgeven. De Turkse regering beschouwt de YPG, die banden onderhouden met de Turks-Koerdische afscheidingsbeweging PKK, als een terroristische organisatie.

Het opmerkelijke hieraan is dat zowel Amerika als Europa de PKK óók als “terroristische organisatie” beschouwt. Tot voor kort twijfelde niemand daar aan, maar tegenwoordig lijkt dat opeens discutabel. Dat is het niet.

De PKK was en is een terroristische groepering. De groep wordt gedreven door een marxistisch-leninistische ideologie en is direct verantwoordelijk voor de dood van tienduizenden mensen. Het is dan ook een grof schandaal dat de westerse media daar tegenwoordig lak aan lijken te hebben.

Natuurlijk zijn er ook goede Koerdische organisaties, waaronder de peshmerga in Irak. Maar de YPG en PKK zijn géén goede groeperingen — en we moeten daar open en eerlijk over zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Wim

  De Russen zijn goed bezig ze beschermen een wettig gekozen staatshoofd en boeken veel winst dat zint het westen niet. Verantwoordelijk voor de honderdduizenden doden zijn de USA, Turkije, Saoedi-Arabië en de EU die in dat land zijn gaan klooien. Dat zijn de werkelijke terroristen.

  1. Krijgsman

   Het wettig gekozen staatshoofd is verantwoordelijk voor 90% van de burgerdoden in Syrië. Het zwijn hoort voor een oorlogstribunaal.

   1. Anna

    Krijgsman. Het democratisch gekozen staatshoofd vecht tegen de meer dan duizend islamitische, extremistische jihad groeperingen die zich hebben verenigd tot ISIS. Soennieten nemen zich het recht om al meer dan 14 honderd jaar de Alawieten en alle anderen uit te noorden. Turken hebben niks te zoeken in Syrie. Als ze de kans krijgen roven ze alle grondstoffen. Daar waren ze al druk mee bezig.

 2. cmsuijkerbuijk

  Het grote verschil is, dat de Russen op verzoek van een wettig gekozen staatshoofd, volkomen legale hulp bieden. Dit i.t.t. de schurk Erdogan, die ongevraagd en dus illegaal Syrië beschiet.

 3. V.K.

  -Ach, de PKK wordt als excuus gebruikt, was het niet dezelfde Erdogan welke om de Koerden te beschermen z’n soldaten ongevraagd Irak in stuurde.

 4. zomaar

  hoe zit het nu met het gejammer op links ?, zijn dit minderwaardige mensen ?, die nu door de Turken afgeslacht zijn , of jammert links alleen als de Russen en Assad , soennitische stelling bombarderen , zoals de stallingen die door I.S bezet zijn ?.

  1. zomaar

   stellingen moet het zijn !.

   1. V.K.

    -@Zomaar,

    -Anyway, interessant is natuurlijk dat Assad/Syrie haar beklag doet bij de UN , het zelfde UN welke indertijd het wegbombarderen van Assad door een Russisch Veto in het water zag vallen.

    -Benieuwd of de V.S. haar veto gaat uitspreken wanneer Turkije door de UN wordt gesommeerd om de bombardementen op Koerden te stoppen.

    -Na ja, de regering van V.S. heeft of ze een eventuele resolutie nou vetoën of niet dit uit te leggen aan haar bevolking, en dat zo vlak voor de verkiezingen.

    1. van Urk

     Zomaar@ steun aan hun linkse kameraden gaan alsnog voor dan de Soennieten
     http://www.telegraaf.nl/binnenland/25200329/_SP_verzet_tegen_Turkije_.html

 5. Krijgsman

  Zou het nog van komen dat we Assad eindelijk voor het oorlogstribunaal kunnen slepen?

  1. Anna

   Krijgsman. Wat doen we met degenen die de basis hebben gelegd voor alle ellende en in enorme chaos achterlatend in islamitische landen o.a. in Syrie

 6. Krijgsman

  Het wordt voor onze koene bommenwerpers straks nog een hele puzzel op welke burgers ze hun bommen moeten gooien.

   1. V.K.

    -Iets klopt er niet in dit filmpje, deze mensen zien er goed doorvoed uit.

    1. van Urk

     V.K. Laat staan hoeveel huizen in die stad nog overeind staan. Dat is wat anders dan Rotterdam of Dresden. En dan hebben de burgers volgens Krijgsman en Beukman het zo zwaar van al die bommen die wij gooien.

     1. V.K.

      -@Van Urk,

      -voor mij blijft het”vreemd” dat de Russische staats T.V. op de proppen komt met weldoorvoede mensen, ook heb ik niet de indruk dat die gehoofddoekte vrouw bezig was met haar eerste interview.

  1. The Oracle

   ik gok op Brussel, makkelijk te vinden alleen effe Nigel Christine en geert’s mannen bellen
   laat timmermans , Koenders en die volgevreten Rolmops van baalen maar roosteren hoor
   en gillen
   als ze nog niet de pijp uit zijn ik doneer uiteraard
   geheel gratis 100 liter benzine

   cees texaco

 7. Anna

  Turken mogen kennelijk alle Syrische Koerden , jezidi”s en alawieten uitmoorden en platbombarderen. Ze hebben recht vanaf 1920 op een Koerdische staat.Punt

  1. van Urk

   Het grappige is, dat de meeste Koerden in Turkije,Syrie,Irak en Iran niet eens een eigen staat willen maar als bevolkingsgroep erkend willen gaan worden en rustig hun ding kunnen gaan doen zonder dat zij als tweederangsburger worden gezien.

 8. Anna

  Turken zijn van mening dat ze heel Noord-Syrie mogen leegroven.

 9. The Oracle

  ik zit met plezier te wachten nu ,
  dat onze grote kalifaat vriend Adolf Erdogan ,
  1 vliegtuigie , een paar mag ook natuurlijk boven Syrie laat vliegen
  dan wel het betreffende vliegveld bombarderen .
  Dan is Turkije 1 glazen plaat ,
  en wie zich nu nog afvraagt , wie de midden – oosten tering zooi
  gecreeerd heeft ,
  en nu proberen Assad en oom Vladimir de schuld in de slippers te schuiven die heeft 1 hersencel en zet deze dan ook nog regelmatig uit !!!

  nou wie de schoen past trekt hem aan !! whahahaha

  Krijgsman kom er maar in, uiteraard zonder argementen

  drank en paracetamol heb je al gebruikt hoor als argument ,whahaha

  groeten Vladi

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.