Jorien Ter Mors is de schaatskoningin van het jaar

Jorien Ter Mors is de schaatskoningin van het jaar

De midden-afstandsrijdster heeft flink huis gehouden op het WK.

Jorien Ter Mors heeft naast de 1.000 meter nu ook de 1.500 meter gewonnen. Daarmee is zij de duidelijke schaatskoninging van het WK in Kolomna.

De Telegraaf legt uit:

Ter Mors kwam al in de eerste ronde in actie en zette meteen een dijk van een tijd neer. Vervolgens zag ze alle favorieten, onder wie Wüst, Richardson, Bowe, Sablikova en Leenstra, zich stukbijten op haar tijd.

Ireen Wüst viel zelfs buiten de top drie, wat voor haar een flinke teleurstelling was. De nummer één was Ter Mors; zij werd gevolgd door Heather Richardson werd tweede (1.54,67) en haar landgenote Brittany Bowe. Met andere woorden, de 1.500 meter resulteerde in goud voor Nederland, en zilver en brons voor de Verenigde Staten.

Hoewel we als Nederlanders natuurlijk graag gezien hadden dat Wüst en Ter Mors de topplaatsen onderling verdeeld hadden maakt dat eigenlijk niet zoveel uit. Op een WK telt immers alleen de eerste plek. Niemand weet volgend jaar wie er in 2016 tweede en derde werden; je maakt je onsterfelijk in de sport door te winnen. Daar draait het immers om.

En zo heeft Ter Mors dus haar beste jaar ooit. Twee keer goud op het WK, wat een nagenoeg ongekende prestatie is. En dat op de twee mooiste afstanden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties