Turkije valt Koerden aan in Syrië, terwijl Assad klaagt dat Turkije zich met zijn land bemoeit

Geen categoriefeb 14 2016, 17:00
Maar de Syrische dictator vindt het wél prima dat Rusland allerlei groepen bombardeert.
Bashar al-Assad, de Syrische dictator die verantwoordelijk is voor de dood van honderdduizenden van zijn landgenoten, heeft geklaagd bij de VN. De reden? Hij vindt dat Turkije zich met "binnenlandse aangelegenheden" bemoeit.

De Syrische regering beschouwt de Turkse beschietingen als rechtstreekse hulp aan terroristen, berichtte de Syrische staatstelevisie zondag. Zij heeft in een brief aan de Verenigde Naties haar beklag gedaan over de 'opzichtige bemoeienis' van Ankara met Syrische aangelegenheden.

De beschietingen waar het over gaat:

Het Turkse leger heeft zondag voor de tweede dag op rij stellingen van de Koerdische YPG-strijders bestookt... Turkije eiste zaterdag dat de YPG de terreinwinst die ze de afgelopen dagen in de provincie Aleppo hebben geboekt, waaronder een luchtmachtbasis, weer prijsgeven. De Turkse regering beschouwt de YPG, die banden onderhouden met de Turks-Koerdische afscheidingsbeweging PKK, als een terroristische organisatie.

Het opmerkelijke hieraan is dat zowel Amerika als Europa de PKK óók als "terroristische organisatie" beschouwt. Tot voor kort twijfelde niemand daar aan, maar tegenwoordig lijkt dat opeens discutabel. Dat is het niet.
De PKK was en is een terroristische groepering. De groep wordt gedreven door een marxistisch-leninistische ideologie en is direct verantwoordelijk voor de dood van tienduizenden mensen. Het is dan ook een grof schandaal dat de westerse media daar tegenwoordig lak aan lijken te hebben.
Natuurlijk zijn er ook goede Koerdische organisaties, waaronder de peshmerga in Irak. Maar de YPG en PKK zijn géén goede groeperingen -- en we moeten daar open en eerlijk over zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten