Verliezen we Nederland?

Geen categoriefeb 19 2016, 17:00
Wat is er nog over van de Nederlandse cultuur? En blijft die bestaan -- wat er nog van over is -- of komt er een einde aan... ons?
Het is een vraag die veel mensen de laatste jaren heeft bezig gehouden. Triest, maar niet zo gek. Het staat immers vast dat onze cultuur razendsnel aan het veranderen is. Aan de ene kant zorgen de politieke correctheid en het postmodernisme ervoor dat er geen vaststaande waarheden meer zijn, terwijl we aan de andere kant enorme aantallen immigranten naar Nederland halen. Die mensen komen uit een heel andere cultuur die ze vervolgens met zich meebrengen naar ons land.
De altijd interessante Sietske Bergsma (volg haar op Twitter) doet een duit in dit zakje:
https://twitter.com/SBergsma/status/700682635241127936
De trieste waarheid is dat ze vrijwel zeker gelijk heeft. Er is eigenlijk niets meer over van de Nederlandse cultuur. We willen het niet horen en weten, maar koningin Maxima had het helemaal niet mis toen ze enkele jaren geleden stelde dat er in haar ogen niet zoiets was als een echte "Nederlandse cultuur." Iedere buitenlander die naar Nederland komt zegt hetzelfde. Misschien dat ze af en toe iets zeggen over tolerantie, maar dat is het dan wel.
Geloof me niet? Kijk maar eens naar onze tradities. Onze oude tradities. Wat is daar nog van over? We verliezen Zwarte Piet zelfs. En alle andere karakteristieken en tradities zijn al lang verdwenen. Juist daarom vinden veel Nederlanders het zo vreselijk om Zwarte Piet óók te zien gaan; het betekent het definitieve einde van onze cultuur. Misschien dat ze zich dit niet bewust zijn, maar onbewust denken ze wél zo.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten