BREKEND: Nieuwe explosieven gevonden op Zaventem. Stations ook weer gesloten

De explosievenopruimingsdienst DOVO is weer op weg naar het vliegveld van Brussel.

Op het Brusselse vliegveld Zaventem zijn meer bommen gevonden. DOVO was al vertrokken, maar kreeg zojuist weer een melding: er waren nieuwe bommen gevonden die — godzijdank — niet geëxplodeerd waren.

Het is nauwelijks te geloven dat ze die explosieven in eerste instantie niet vonden. DOVO hoort hier in gespecialiseerd te zijn. Stel je voor dat ze morgen ofzo alsnog zouden ontploffen. Daar moet je niet aan denken.

Hoe dan ook, ondertussen heeft de gemeente Brussel laten weten dat treinstations in de gemeenten Schaarbeek en Etterbeek vanavond opnieuw afgesloten zijn. Het hoe en waarom is nog niet duidelijk, maar je vreest alweer het ergste.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Wim

  Ik volg veel berichten in de media en bij de NPO maar maar kan nog steeds niet er uit krijgen of het jehova’s of islamieten waren die de aanslag pleegden

  1. ceteris paribus

   Wim, je slaat de spijker op z’n kop: ik weet niet wat jehova’s zijn maar ze moeten collectief worden aangepakt.

   Genoeg is genoeg!

 2. Wim

  De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken heeft dinsdag een rechtstreeks verband gelegd tussen vluchtelingenstroom naar Europa en de aanslagen in Brussel. Hij zei dat er nauwelijks nog verstandige mensen in Europa zijn die in twijfel durven trekken dat een relatie bestaat tussen het toegenomen gevaar voor terreur en de ,,ongecontroleerde, illegale immigratie.’…………….
  Hij vergeet,Beukman en CP. Dat is waar ook, die zijn niet verstandig ,dat is weer dom van mij.

  1. ceteris paribus

   De relatie tussen de vluchtelingenstroom en deze aanslagen lijkt niet waarschijnlijk. Wel staat vast dat er een relatie is tussen de vluchtelingenstroom en de aanslagen enerzijds en onze oorlogsagressie in Syrie, Irak en Afghanistan anderzijds.

   Je moet even nadenken voordat je zinnige samenhangen kunt zien.

   1. Vigo

    Wat schuift dat nou paardepis die pogingen om dat moslim ongedierte uit de wind te houden?

   2. van Urk

    Tja, IS heeft zelf geen bommenwerpers om Europa te bombarderen dus moet het primitief op die manier. Nu gaat het nog om kogels of normale explosieven maar wat als zij straks grootschalig gebruik gaan maken van gifgas of nog erger explosies met opgekochte nucleaire lading.

 3. van Urk

  IS eiste de aanslagen op. De Koerdische medianetwerk Rudaw had dat al eerder vermeld voordat IS ermee naar voren kwam. IS melde dat zij beloven dat er voor de alliantie tegen Islamitische Staat zwarte dagen zullen komen. Hoe dan ook, we zijn er nog niet vanaf en zullen het toch bij de wortel moeten gaan aanpakken. Europa dat zeventig jaar vrede kende en nu in oorlog is met IS zal nu eraan moeten wennen om weer paraat te staan voor de veiligheid en dat er weer meer blauw of militairen op straat gaan lopen. Wat betreft heeft de minister van wetenschap die uit een land komt waar dit een dagelijks fenomeen is, gelijk gekregen. Europa was weer eens te druk bezig met andere dingen.

 4. Ni28

  Er kwamen genoeg migranten ongecontroleerd Duitsland binnen of zij waren er al. EU houd elke dag een open dag.

 5. Wachteres

  http://www.telegraaf.nl/reportage/25466459/___Politici_keken_weg___.html

  ’Politici keken weg’

  BRUSSEL – “De Fransen waren na de aanslagen in Parijs woest op de Belgische inlichtingendiensten, omdat álle daders rechtstreekse banden hadden met België. Hoe hadden ze al die rode alarmlichten niet opgemerkt? Het antwoord komt van de Brusselse oud-inlichtingenofficier Bernard Snoeck: jarenlange desinteresse in de gevaren van de radicale islam door de landelijke politiek. Die wilde uit electoraal belang politiek correct zijn en gaf de veiligheidsdiensten jarenlang onvoldoende middelen en menskracht. Snoeck verbreekt nu de stilte.

  Witheet van woede schreef de Brusselse oud-inlichtingenofficier Bernard Snoeck luttele uren na de aanslagen in zijn eigen stad een open brief aan Belgische politici. Hij beschuldigt hen ervan medeverantwoordelijk te zijn voor het drama door de jarenlange desinteresse in de radicale islam en het structureel te weinig financieren van de geheime diensten”.

  En onze politiek correcte elite zal, net als links, blijven wegkijken.

  Liever honderden doden onder eigen volk, dan de islam beschuldigen van extreme gewelddadigheid en daarnaar maatregelen nemen.

  ZIEKMAKEND! En natuurlijk zijn de EU en onze regering mede verantwoordelijk voor de aanslagen die er geweest zijn en die nog komen.

  Via hun beleid – open grenzen en ‘kom maar binnen’ – kon dit ‘scum of the earth’ hun gang gaan..

  1. Wachteres

   http://www.telegraaf.nl/buitenland/25469264/___400_IS-strijders_staan_klaar___.html

   ’400 IS-strijders staan klaar om nieuwe aanslagen te plegen’

   Islamitische Staat heeft nog minstens vierhonderd strijders klaarstaan die aanslagen zoals in Parijs en Brussel kunnen plegen. Dat blijkt uit informatie van persbureau AP.

   Er bestaat volgens AP een netwerk van semi-autonome terreurcellen door heel Europa die de opdracht hebben gekregen om uit te zoeken waar, wanneer en hoe ze het best zouden toeslaan.

 6. Wachteres

  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/03/elite-blijft-blind-voor-probleem-van-de-islam-285796/?cmpid=NLC|elsevier_dagelijks|2016-03-24|%20Elite_blijft_blind_voor_islam-probleem%20&utm_source=TripolisDialogue&utm_medium=email&utm_term=&utm_cont

  ‘Elite blijft blind voor probleem van de islam’

  In het politiek-correcte België worden radicale moslims in de watten gelegd in plaats van aangepakt.

  ‘Iedereen met een gezond verstand ziet wat er aan de hand is,’ zegt De Rooy over de telefoon. ‘Maar de politieke elite zegt “u ziet niet wat u ziet en u hoort niet wat u hoort”.

  Volgens Van Rooy moet de politieke elite de moed tonen om het probleem te benoemen. ‘We durven nu niet te zeggen waarop het staat. En dat is de eerste moed die we zouden moeten tonen’.

  Inderdaad, je moet wel heel erg dom of heel erg kwaadaardig zijn – andere mogelijkheden zijn er niet – wil je het verband niet zien tussen de islam en dit immense geweld.

  Met domme mensen valt er niet te praten en met kwaadaardige linkse figuren, als het de islam betreft, ook niet.

  Domheid is te vergeven, maar kwaadaardigheid, die gedreven wordt door een intense aanbidding voor de fundamentalistische islam, is onvergefelijk, omdat die uiteindelijk het vrije Westen vernietigt.

  Gelukkig worden bepaalde kranten/journalisten wakker, helaas blijft het bij de rechtse journalistiek.

  1. ceteris paribus

   Onze krantenknipseldienst is weer helemaal op stoom.

 7. Oeroeboeroe

  Hoe groot moet een bloedbad zijn om Jeroen Pauw uit zijn knusse niche te jagen?

  Kan een bloedbad zó groot worden dat die opgewekte toon waarmee Jeroen Pauw zijn uitzending aankondigt erin gesmoord wordt? Ook de dag na de Brusselse aanslagen klonk het weer ronduit handenwrijvend: “We gaan begínnen!” Het is altijd knus bij Pauw, minstens net zo gezellig als bij Matthijs, want ook VARA. Samen aan tafel in de vermeend linkse huiskamer, onder het goede lamplicht en de slechte boze rechtsmensen allemaal lekker buitengesloten. De sfeer was weer toppie: samen rouwen, samen kaarsjes, samen weer moed vatten met behulp van een paar goede moslims. Aan het nazistische karakter van de islam zelf kon weer onbekommerd voorbij gegaan worden. Want kijk eens wie daar zit en wat voor bordje hij omhoog houdt:

  Deze imam legt uit dat zijn Heilige Koran een boek van liefde is en dat het heel slecht is om mensen te vermoorden. Ik heb moeite om te geloven dat we hier géén domme kwezel zien. De geestelijke onvolwassenheid, de kinderlijke naïviteit lijkt oprecht, al weet je met moslims nooit of ze met hartstocht en met inzet van al hun acteursgaven zitten te liegen om de ongelovigen zand in de ogen te strooien omdat ze zulks in diezelfde Koran opgedragen krijgen.
  Jeroentje pruttelt een beetje tegen door te zeggen dat die terroristen zich wel degelijk op dezelfde Allah beroepen als deze vredes-imam. Maar hij laat de imam ongestraft wéér die ene bekende misleidings-soera aanhalen, namelijk soera 5 vers 33/35, waarin staat dat wie één mens doodt eigenlijk de hele mensheid vermoordt. De imam vertelt er namelijk niet bij dat dit niet een voorschrift is voor moslims, maar door Allah aan de Joden wordt voorgehouden. Want de soera begint namelijk met Allah die zegt “Daarom hebben wij aan de zonen van Israël voorgeschreven . . . . .”
  Op dezelfde pagina van de Koran, even verderop, nog steeds soera 5 maar nu vers 33/37 staat wél een handelswijze bedoeld voor de moslims, namelijk dat “de vergelding van hen die Allah en zijn Boodschapper bestrijden en zich beijveren verderf te brengen in het land is dat zij ter dood gebracht worden of gekruisigd of dat hun handen en voeten worden afgekapt van weerszijden ( . . .).”
  En “verderf brengen in het land” zou bijvoorbeeld kunnen zijn het prediken dat Jezus toch een liefdevoller Profeet was dan Mohammed, die door naamgenoot Mohammed Bouyeri geheel terecht het epitheton ornans “de lachende moordenaar” gegeven werd in de dreigbrief aan onder andere Ayaan Hirsi Ali die Bouyeri met een slagersmes in de borst van Theo van Gogh had gestoken.
  De geestelijke ruimte van de Nederlandse natie wordt bepaald door programma’s als “Pauw” en omroepen als de VARA. De meeste mensen in Nederland leven op planeet-NPO, waar ze geen begin van een idee hebben wat die islam werkelijk is. Er zijn veel moslims die dat gelukkig ook niet hebben, als vraag je je wel af hoe dat mogelijk is in het aangezicht van de newsheadlines van de laatste 20 jaar. Robert Spencer en Bill Warner zijn de Einsteins van de islamologie en ze hebben in tal van boeken, artikelen en YouTube-films zwaar onderbouwd uitgelegd dat Koran en Soenna een fundamentele haat tegen de “ongelovigen” prediken en oproepen tot gewelddadige repressie van deze “ongelovigen” vanuit een supremacistische Uebermenschen-leer. Bij Robert Spencer, een in-fatsoenlijke en vriendelijke geleerde, die onvermoeibaar het gevaar van de islam aan de kaak stelt, waren de veiligheidsdiensten wél efficiënt: hem werd een paar jaar geleden – net als Geert Wilders: nóg zo’n aanslagpleger – de toegang tot Engeland geweigerd.
  Het is subtiel maar onmiskenbaar, op precies 14:07 tot 14: 10: kijk eens hoe instemmend de lerares maatschappijleer met de naam Bahar Karadavut, die heel weinig merkt van islamitische kinderen die de aanslagen toejuichen, instemmend knikt als de imam zijn leugensoera debiteert.
  Bahar Karadavut, maatschappijlerares, knikt innig-ernstig instemmend als de imam verklaart dat de Koran liefde is. Naast haar Sander van Hoorn die ook veel van de islam houdt.
  Mag ik nog één krentje uit de Pauw-pap van gisteravond pikken? “Midden-Oosten-correspondent” Sander van Hoorn zat ook aan tafel. Hij is jarenlang “correspondent” in Israël geweest, voordat Monique van Hoogstraten het anti-semitische stokje van Sander mocht overnemen. Van Hoorn is een groot fan van de Moslimbroederschap en hij haat Israël. Op 31:40 zegt hij, ter verklaring van de haat in de islamitische wereld tegen het Westen:
  “Kijk eens wat er in Gaza gebeurt door de grote vriend van het Westen, Israël.”
  Als je dat zegt, na jarenlange ervaring in het Midden- Oosten, dan deug je echt niet. En als er gisteren toevallig moslims de schotelantenne op naar “Pauw” hadden afgestemd, zal hen dat zinnetje niet ontgaan zijn. En anders zal het onderbewust toch wel geregistreerd zijn, zoals al die meer en minder subtiele, boven- en onderhuidse demoniserinkjes van Israël in de mainstream-media het bewustzijn van “de Nederlander” binnen dringen. Je mag alleen hopen dat deze media-war of a thousand cuts niet opnieuw in pogroms zal eindigen.

  Martien Pennings

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.